Sugestie i pomysły (Bazar)

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Predator
Discord: jojoPL1987#1944
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 244 razy
Kontakt:

Arbiter Elegancji, jest to jakieś rozwiązanie ale jeśli gry pozbędę się gdzieś indziej to po co ma wisieć u mnie w profilu nawet jako nieaktywna?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Przycisk "Zobacz grę na Steam" (i w sumie też od porównania ceny w gg.deals) mógłby pojawić się na liście gier i liście pojedynczych ofert?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 49 razy
Podziękowania: 63 razy
Kontakt:

Moim zdaniem ten wątek powinien być zamknięty, gdyż każdy z władców już nie myśli o swoim dziecku.
Ci użytkownicy podziękowali lactoral za ten post (w sumie 2):
Maikeruhimalaya
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

ja chciałbym prosić jeśli to możliwe żeby była możliwość dopisania opcji redeem przy kluczach steam to by ułatwiło dużo spraw np mi ciężko się kupuje przez tel zwłaszcza przez Nokie :P polecam tez by widniała gdzieś nazwa kupującego tak by łatwo było można skopiować ja do pey pal duzo użytkowników woli nazwę zamiast kupowanej gry .
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 401 razy
Podziękowania: 876 razy
Kontakt:

fajnie by było dodać do domyślnych metod płatności Blik, nie każdy kto ma przelew bankowy na też blik a fajnie by to przejrzyście pomogło sądzę

(chociaż zdarzają się tacy co kupują nie patrząc i tak na metody płatności a potem zdziwieni że nie ma pp :gwizdany: )
Załączniki
Screenshot_2021-06-04 Ustawienia.png
Screenshot_2021-06-04 Ustawienia.png (10.32 KiB) Przejrzano 5872 razy
Ci użytkownicy podziękowali Hildunio za ten post (w sumie 7):
bakus5423eldawido159QuoyqueDaverrrMaikerumari01986Patryk.PL
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

a bo pewnie 95% platnosci to przez paypal

samemu mi sie zdarzylo kiedys zarezerwowac gre bez patrzenia na rodzaj platnosci i musialem anulować (po przeproszeniu hosta)

no z tym blikiem fajny pomysł, pomysł który trafi do zamrażarki jak i reszta pomysłów bo kto się tym zajmie jak nie ma komu, ale może kiedyś... :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 52 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

Sezon urlopowy, to ponownie wspomnę: brakuje opcji URLOP.
Ci użytkownicy podziękowali himalaya za ten post (w sumie 4):
Maikerueldawido159QuoyquePatryk.PL
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

A może by tak na profilach dodać:
1. informację kiedy dany użytkownik coś ostatnio kupił/sprzedał - dodatkowa rzecz do sprawdzenia czy użytkownik jest aktywny na bazarze i czy można od niego kupować
2. informację o tym ile zarobił na sprzedaniu gier i ile kasy wydał na nie kupując w bazarze - ot taka ciekawostka. Może takie informacje zmotywują innych do sprzedawania w bazarze.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 89 razy
Podziękowania: 2258 razy

jojo87 pisze: 17 lip 2021, o 22:29 A może by tak na profilach dodać:
1. informację kiedy dany użytkownik coś ostatnio kupił/sprzedał - dodatkowa rzecz do sprawdzenia czy użytkownik jest aktywny na bazarze i czy można od niego kupować
Może nie są to dokładne informacje, ale moim zdaniem wystarczające - ostatnią aktywność usera można łatwo wyczytać z tabelki komentarzy z profilu - "Ostatnie 7 dni" i "Ostatnie 30 dni", bo z doświadczenia wiem, że ponad 90% komentarzy jest wystawiane do około 24 godzin od dokonania transakcji. Dodatkowo należy zwracać uwagę również na "Ostatnio online:" - kiedy ostatni raz user był zalogowany na bazarze.
Jeśli przez ostatni miesiąc ktoś nie dostał żadnych komentarzy oraz nie było go online od dłuższego czasu (np. 3 tygodnie), to zakup gry od takiego użytkownika może być bardzo ryzykowny - nie wiadomo ile się będzie czekało aż się pojawi, a w najgorszym wypadku może on już nawet nie wejść w ogóle na bazar.

jojo87 pisze: 17 lip 2021, o 22:29 2. informację o tym ile zarobił na sprzedaniu gier i ile kasy wydał na nie kupując w bazarze - ot taka ciekawostka. Może takie informacje zmotywują innych do sprzedawania w bazarze.
Nigdy nie odczułem aby bazar miał niedostatek sprzedających, wręcz przeciwnie. :E
Więcej sprzedawców to więcej konkurencyjnych (niższych) cen, a co za tym idzie - korzystają na tym kupujący, no ale z drugiej strony to nie jest ciekawa sytuacja dla samych sprzedających, bo wiadomo że najlepiej jest mieć jak najmniejszą konkurencję / dążyć do monopolu. ;)
A taki ogólny motywator zarobionego hajsu na bazarku jest na samym dole (w chwili gdy to piszę):
WARTOŚĆ UDANYCH TRANSAKCJI
2 386 469,20 zł
Kwota robi wrażenie. ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Automatyczny komentarz neutralny lub pozytywny w przypadku, kiedy przez np. miesiąc nie doda się samemu, mam obecnie 6 transakcji bez komentarza zwrotnego po odebraniu klucza, z czego tylko 1 transakcja została wykonana w ostatnim miesiącu. Większość osób raczej nie korzysta z neutralnych komentarzy, a podejrzewam, że macie opcję sprawdzenia programowo czy ostatnia wiadomość została odczytana miesiąc temu, czy nie.
Treść takiego komentarza mogła by być z góry ustalona typu:
"Komentarz wygenerowany automatycznie po miesiącu braku zmiany statusu."
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 26 razy

A czy planujecie dodać tytuły gier na konsole Switch i możliwość sprzedawania kluczy ? I ewentualnie inne konsole również
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Brakuje mi bardzo filtra wyszukującego gry VR
Awatar użytkownika
Hitman
Discord: Ejdrien.#8595
Podziękował: 2416 razy
Podziękowania: 330 razy
Kontakt:

A ja wpadłem na taki fajny pomysł, żeby w regulaminie umieścić coś w stylu okresu przeznaczonego na płatność, tzn. max 3 dni od zarezerwowania gry. Po upływie czasu każdy użytkownik ma prawo anulować zamówienie.
Głównie chodzi tu o resellerów, a właściwie o pewnego użytkownika na H :gwizdany:
Do sklepu też wchodzicie, bierzecie produkt i płacicie po 5 dniach?
Ci użytkownicy podziękowali Ejdrien. za ten post (w sumie 3):
CatalystSeyonneeldawido159
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 44 razy
Podziękowania: 63 razy

Ejdrien. pisze: 10 paź 2021, o 10:54 A ja wpadłem na taki fajny pomysł, żeby w regulaminie umieścić coś w stylu okresu przeznaczonego na płatność, tzn. max 3 dni od zarezerwowania gry. Po upływie czasu każdy użytkownik ma prawo anulować zamówienie.
Głównie chodzi tu o resellerów, a właściwie o pewnego użytkownika na H :gwizdany:
Do sklepu też wchodzicie, bierzecie produkt i płacicie po 5 dniach?
Popieram, miałem również nieprzyjemność sprzedać klucz użytkownikowi na literkę H :)
Ci użytkownicy podziękowali Catalyst za ten post:
Ejdrien.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Druga strona medalu to po opłaceniu sprzedający ma wysłać kluczyk w ciągu 3 dni. Ciekawe czy takie rozwiązanie też byłoby wprowadzone. Miałem już nieprzyjemność opłacania kluczy i wysyłania ich w ciągu kilku tygodni jeśli wogóle.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Sugestia, by wprowadzić warunki do zakupu gier. Zakup gry AAA np. od 20 poziomu.
Być może temat był już poruszany
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

możesz wyjaśnić te sugestie?

czy dla Ciebie gra AAA to gra "droga" czy może nie chodzi o wartość, bo nie rozumiem tego pomysłu w szczególności kiedy czasem takie gry są po 1-2zl
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 349 razy
Podziękowania: 343 razy

Też nie rozumiem tego postulatu - mieliśmy w ostatnich miesiącach przykłady gier AAA, które trafiały do bundli (chociażby Control, Metro Exodus, Beyond Two Souls, Hitman 2) i czemu użytkownik z 10 levelem nie mógłby ich kupić?

Rozumiem, że wiele zakupów z bazaru idzie na odsprzedaż (w szczególności na "aledrogo"), ale jednak chyba nie ma o co kruszyć kopii. Zresztą taki użytkownik, który para się odsprzedażą nie miałby żadnego problemu z wbiciem na 20 poziom - wystarczy kupić 20 gier za 50 groszy i już.
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Wniosek odrzucam :) Pożytku z tego zero, oznaczanie, która gra jest AAA, a która nie, zajęłoby wieki. Lista musiałaby być do tego regularnie aktualizowana. Znając życie, to byśmy się jeszcze kilkadziesiąt razy pokłócili o to, czy dana gra jest AAA, czy tylko AA, czy może jeszcze co innego. W międzyczasie inna firma stwierdzi, że ona produkuje gry AAAA (Ubisoft ma już ponoć trzy takie projekty xD)... Nie wyobrażam sobie tego, zwłaszcza że wbicie 20 repy tutaj, przy dobrych wiatrach, zajmuje chwilę.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Kamell pisze: 23 lis 2021, o 22:07 Sugestia, by wprowadzić warunki do zakupu gier. Zakup gry AAA np. od 20 poziomu.
Być może temat był już poruszany
Ale zdajesz sobie sprawę, że wystawiając każdą ofertę możesz dać dodatkowe ograniczenia co do reputacji ewentualnego kupującego? Są akurat poziomy od 10 i od 25, więc...
Ci użytkownicy podziękowali lewriczin za ten post:
eldawido159
ODPOWIEDZ