Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 19 razy
- Kontakt:
A to nie jest ta gra co dostała pałe w CDA?FotelSkrzypi pisze: Jedna z ciekawszych gier zrobionych w RPG Makerze dostanie kontynuację:
http://store.steampowered.com/app/441440

- Podziękował: 429 razy
- Podziękowania: 249 razy
- Kontakt:
Może poprzednia część, ale nie jestem pewien, gazet nie czytujęAdadid pisze:A to nie jest ta gra co dostała pałe w CDA?FotelSkrzypi pisze: Jedna z ciekawszych gier zrobionych w RPG Makerze dostanie kontynuację:
http://store.steampowered.com/app/441440

- Podziękował: 429 razy
- Podziękowania: 249 razy
- Kontakt:

- Ci użytkownicy podziękowali FotelSkrzypi za ten post:
- warhameron
- Podziękował: 235 razy
- Podziękowania: 219 razy
- Kontakt:
-75% od ceny startowej do jak dla PLN i tak cena wysoka. Biorąc pod uwagę jak dobrze mają się bundle do których trafiają również gry AAA to osobiście ja .... kupiłem bezpośrednio na Steamie jedynie 3 gry za które faktycznie zapłaciłem z własnego portfela i było to bardzo dawno temu (2011 i 2012).cort3x pisze: Ciekawy news o cenach na steam : Klik
Dla Niemca gra startuje od 60 euro czyli mniej niż 60 zł aby oddać realną wartość. Dla Polaka cena startuje od 150 złotych (teraz to już nawet 200-250). I to 150 zł w "polskich" sklepach. Przy -75% od 60 euro na Steam mam 65 złotych czyli po około 7 miesiącach cena gry dla mnie dopiero zbliża się do ceny premierowej Niemca.
Po takim czasie to zasadniczo o grze już zapomniałem i nie jestem skłonny zapłacić za nią nawet tych 65 zł. A za chwilę i tak jest szansa że trafi do Humbla.
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2016, o 13:30 przez MerlinPL, łącznie zmieniany 2 razy.
ciekawe obserwacje, ale nie można wrzucac wszystkich gier do jednego wora. CoD tanieje po 7. miesiącach, bo mało kto to kupuje dla singla. Po takim czasie próg wejścia w multi jest już dosyc wysoki, bo mapy opanowują wypakowani wymiatacze. A po roku i tak wszyscy się przesiadają na kolejną "odsłonę" i nie ma z kim grac. To samo dotyczy wszelkich jednorocznych "sezonówek" z multi. A także innych gier opartych głównie na multi - np. SW Battlefront. Czekanie ponad pół roku na obniżki takich gier to bezsens.
Howgh.
@down: komentarz dotyczy artykułu przytoczonego parę postów wcześniej.
Howgh.
@down: komentarz dotyczy artykułu przytoczonego parę postów wcześniej.
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2016, o 16:09 przez buck, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo ciekawe wnioski O.o , naprawdę . CoD tanieje po 7 miesiącach? Jakieś konkretniejsze przykłady? Tanieje o ile? O góra 25%? Poza okazjonalnymi obniżkami starszych części na cdkeys ciężko mówić o faktycznym "tanieniu".
W większość CoDów wciąż można grać bezproblemowo w multi, więc jest z kim grać. Jak nie wierzysz to obczaj staty bieżącej ilości graczy danej części na steamie.
Nie każdy też kupuje gry multi by być wymiataczem, statystycznie większość obecnych graczy to casuale, ludzie pracujący na swoje utrzymanie a przez to niemający czasu by siedzieć dzień i noc, i być wśród najlepszych z najlepszych w danej grze ever.
Próg wejścia wysoki? To dlaczego liczba graczy do wielu fpsów multi praktycznie nie maleje i to nie przez stałych graczy, ale rotację? Pomijam ideę płatnych itemów
Jasne, że noob nie prędko będzie w top 3 na każdej mapie w CSa czy Team Fortress 2, ale to nie znaczy, że w kilka tygodni nie jest w stanie tego nadrobić.
Tym bardziej, że doświadczenie z innych gier, nawet w tych singlowych pozwala nie być całkowicie workiem do bicia po kilku(nastu) rundach w większości fpsów multi.
Przynajmniej ja tak mam a na pewno nie jestem w tym osamotniony. Z ostatnich jakie próbowałem to np. Gotham City Impostors i Insurgency. Ten drugi ma szczególnie dużą barierę wejścia ze względu na hardcorowy charakter rozgrywki, ale już na drugi dzień gry udawało mi się skutecznie nawiązywać rywalizację z najlepszymi(w zależności od trybu gry i map).
W większość CoDów wciąż można grać bezproblemowo w multi, więc jest z kim grać. Jak nie wierzysz to obczaj staty bieżącej ilości graczy danej części na steamie.
Nie każdy też kupuje gry multi by być wymiataczem, statystycznie większość obecnych graczy to casuale, ludzie pracujący na swoje utrzymanie a przez to niemający czasu by siedzieć dzień i noc, i być wśród najlepszych z najlepszych w danej grze ever.
Próg wejścia wysoki? To dlaczego liczba graczy do wielu fpsów multi praktycznie nie maleje i to nie przez stałych graczy, ale rotację? Pomijam ideę płatnych itemów

Tym bardziej, że doświadczenie z innych gier, nawet w tych singlowych pozwala nie być całkowicie workiem do bicia po kilku(nastu) rundach w większości fpsów multi.
Przynajmniej ja tak mam a na pewno nie jestem w tym osamotniony. Z ostatnich jakie próbowałem to np. Gotham City Impostors i Insurgency. Ten drugi ma szczególnie dużą barierę wejścia ze względu na hardcorowy charakter rozgrywki, ale już na drugi dzień gry udawało mi się skutecznie nawiązywać rywalizację z najlepszymi(w zależności od trybu gry i map).
- Podziękował: 100 razy
- Podziękowania: 258 razy
- Kontakt:
Tak, jak Kolega, bezpośrednio na stimie, za kasę z konta kupiłem, jak mnie pamięć nie myli, trzy gry. Ostatni zakup (CSGO

Ciężko mi jest się przełamać i wydać żywą gotówkę na stimie, gdy wiem, że tak łatwo można uzbierać wirtualne, gabenowe pieniądze sprzedając karty, a następnie za tę kasę kupować gifty.
Jak byśmy byli w strefie RU... to by była inna gadka? Ale że większość Polaków została oszukana, w tym i ja, i chciała do euro, to wyszło tak, jak widać. A może... to złodziejskie panowanie poprzedników... ehhh, "kamieni kupa".
NOPE. Przy -90% nadal zastanawiam się, czy warto wydać kaskę na jeden tytuł skoro HB i IG "rozdaje" gry raz lepsze, raz gorsze za prawie darmo.
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 61 razy
- Kontakt:
Też bym się zastanowił, jesli miałbym wydać real kasę, ale eurogabenów sporo wpada i jak coś ma rozsądną obiżkę to wolę dać nawet więcej w eurogabenach, niż kupić/odkupić bundlowy tytuł za real kasę.
- Podziękował: 61 razy
- Podziękowania: 74 razy
- Kontakt:
Ja też ostatnio mało kupuję via Sztim, co najwyżej gierki Ubisoftu za erłogabeny i czasem jakieś indory za parę erłocentów
Aktualnie zbieram na Watch Dogs 2, na ostatniej wyprzedaży zakupiłem Watch Dogs Deluxe
Talosa i coś tam jeszcze, natomiast faktycznie resztę dobieram z bundli i ofert spoza Steama, bo jednak z kart aż tyle nie wydoję, mimo tego, że na kilku kontach jadę 

Aktualnie zbieram na Watch Dogs 2, na ostatniej wyprzedaży zakupiłem Watch Dogs Deluxe

- Podziękował: 40 razy
- Podziękowania: 98 razy
- Kontakt:
Squirbs za 3 eurocenty jak się ma 8 z 9 gier tego bundla http://store.steampowered.com/bundle/803/?l=polish
Dzięki wielkie za informację, przygarnąłem LocoSoccer i Squirbs za 0.18€.
Podobna akcja z Zombillie, jak macie wszystko inne od Forever Entertainment (a pewnie macie, z bundli) to całe 12 gabenocentów:
http://store.steampowered.com/bundle/580/
http://store.steampowered.com/bundle/580/