jak mi nie zdejmie? jeśli wpłacę na swój portfel 5 euro i z tego portfela kupie jakąś grę i prześlę tą grę jako gift to co dalej będę miał ograniczenie? no raczej chyba nie..
Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
jak mi nie zdejmie? jeśli wpłacę na swój portfel 5 euro i z tego portfela kupie jakąś grę i prześlę tą grę jako gift to co dalej będę miał ograniczenie? no raczej chyba nie..
Gifty zdejmuja ograniczenie ale i tak na wymiany trzeba czekac tydzien od zakupu za 5 euro zeby blokada zeszla, a blokada rynku schodzi po 30 dniach
Przeczytaj dokładnie informacje na steamie, kupno gita takze odblokowuje konto. Nie wprowadzaj w błąd.Xanthi pisze:CMA pisze: Hi, mam takie pytanko czy ktoś nie chcę kupić czegoś aktualnie ze sklepu steam (osoba z odpowiednią reputacją)?
niestety mam konto z ograniczeniami co mnie już irytuje tak sobie myślę że jakby ktoś miał potrzebę kupić coś w okolicach 5euro ze steam to mógłbym mu to kupić i przesłać jako gift (bo rozumie że się tak da?) a ta osoba zwróciła by mi kasę i zarąbiście mi pomogła..
p.s. nie odpisujcie czemu sobie po prostu nie doładuję itd, bo nie kupuje tam nic i nie chce żeby tam kasa leżała bo ostatnio mam pustki a chce zdjąć te cholerne limity..
Jak komuś kupisz gifta, to i tak Ci ograniczenia nie zdejmieMusisz albo wpłacić na portfel, albo kupić normalnie
właśnie problem w tym że parę centów mi nic nie da bo właśnie musi być 5 euro, to minimum nie istotne czy coś z nimi zrobię czy nie
wymiana tak jest po jakimś czasie dopiero ale jeśli będę chciał komuś wysłać ten gift to mogę to zrobić od razu po zakupie więc tu nikt nie będzie musiał czekać
- Podziękował: 489 razy
- Podziękowania: 111 razy
- Kontakt:
Jakby kogoś zainteresowało, to Payday 2 czasowo jest za darmo do 4 lipca, a 1 część (jeśli jakimś cudem ktoś nie ma) jest za 1,50 euro.(zniżki są też na DLC do tych gier)
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 46 razy
- Kontakt:
Jeśli koniecznie chcesz użyć Steam Walleta - 5 euro to minimum, bo mniej się nie da dodać.
Jeśli kupisz grę za 20centów z pomocą PayPala, to też ograniczenie zejdzie.
...ale wiadomo, że po 30 dniach. Dlatego wcześniej tego nie dodałem

- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 61 razy
- Kontakt:
Na 5 altach kupiłem out there nowhere cos tam po 24 centy za szt (na każdym alcie). Dostep do rynku odblokuje mi się 30 czerwca (zapomniałem, że trza czekać 30 dni). 5$ tyczy sie nowych kont, jesli konto jest starsze i ma jakiś level (5-10) styka zakup za naście centów ? W moim przypadku wystarczył taki zakup.
Dodam, że karty z tej gry poschodzily po 8-9 centów i inwestycja zwrócia się. A zarobek bedzie na kartach wypż (co najmniej 10 szt na konto), na jakieś dlc się uzbiera dla main a.
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 46 razy
- Kontakt:
Kupiłem mojemu bratu jakąś gierkę za 20centów. Dostał wiadomość, że lock zejdzie. Może faktycznie to zależy od konta. On ma 10lv i konto Steam dłużej ode mnie, grał kiedyś sporo w CS 1.6.
...wracając do apki mobilnej. Może się komuś przyda.
Usunąłem dane z telefonu. Nie mogłem zalogować się ponownie, bo potrzeba kodu z apki, do której się właśnie próbuję logować
Na komputerze zmieniłem ustawienia Steam Guarda, by znowu dostawać kody na maila. Tak się zalogowałem na telefonie, po czym ponownie ustawiłem Mobile Authenticatora.
Efekt - wszystko działa, rynek nie jest zablokowany. Całe szczęście
...wracając do apki mobilnej. Może się komuś przyda.
Usunąłem dane z telefonu. Nie mogłem zalogować się ponownie, bo potrzeba kodu z apki, do której się właśnie próbuję logować

Na komputerze zmieniłem ustawienia Steam Guarda, by znowu dostawać kody na maila. Tak się zalogowałem na telefonie, po czym ponownie ustawiłem Mobile Authenticatora.
Efekt - wszystko działa, rynek nie jest zablokowany. Całe szczęście

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
warhameron pisze: Na 5 altach kupiłem out there nowhere cos tam po 24 centy za szt (na każdym alcie). Dostep do rynku odblokuje mi się 30 czerwca (zapomniałem, że trza czekać 30 dni). 5$ tyczy sie nowych kont, jesli konto jest starsze i ma jakiś level (5-10) styka zakup za naście centów ? W moim przypadku wystarczył taki zakup.
A nie było tak, że te konta miały już wcześniej odblokowane funkcje społecznościowe (handel, zapraszanie do znajomych itp.), ale nie miały odblokowanego rynku lub został dla nich po jakimś czasie zablokowany? Ograniczone konto a lock na rynek to dwie różne rzeczy. Kiedyś funkcje społecznościowe można było odblokować nawet bez doładowywania portfela/kupna czegoś w sklepie. Wystarczyło aktywować gifta. Dostęp do rynku natomiast miały konta, z których w ciągu roku dokonano jakiejś transakcji na Steamie + od pierwszej z nich musiało minąć 30 dni.
Teraz żeby odblokować funkcje społecznościowe, trzeba wybulić równowartość 5$, czyli około 4,5€ przy obecnym kursie. Nie rozumiem do końca, jak to jest z rynkiem. Dla sprawdzenia zalogowałem się na konto dziewczyny, które nigdy nie było doładowywane, ani nie dokonano z niego zakupu, a funkcje społecznościowe odblokowałem jakimś giftem. Wszedłem na rynek i otrzymałem właśnie komunikat, że nie mogę z niego korzystać, bo w ostatnim roku nie dokonałem żadnej transakcji. Tylko że za chwilę odświeżyłem stronę i komunikat zmienił się na taki:

Więc albo ja czegoś nie ogarniam, albo Steam.
Trzeba bylo tylko wylaczyc w apce tokena (automatycznie wraca na miala) potem winauth sobie zrobic - wpisac dane logi9n i password i potem kod ktory dostaniesz smsem. Ja mialem taki efekt ze nic sie nie blokuje, bo ten sam nr telefonu wiec jak wylaczysz apke i potem ja wloczysz to nie robi sie blokada. Wczesniej mialem tez ponad tydzien wylaczoną jak idlowalem karty bo mnie dobijaly tokeny z telefonu, jak wyidlowalem karty, wlaczylem token i od razu moglem sprzedawac.
http://store.steampowered.com/app/49099 ... b-Upcoming
nadchodzi plastelinowa "piłka nożna", animacje są tak pokraczne, że aż pocieszne. Szkoda, że nie przewidziano singla. Jednak jestem sceptyczny do tych stricte multiplayerowych indyków
90% z nich bardzo szybko staje się martwa (lub jest taka od samego początku).

- Podziękował: 429 razy
- Podziękowania: 249 razy
- Kontakt:
Od razu mi się skojarzyło z Gang Beasts:Revan pisze: http://store.steampowered.com/app/49099 ... b-Upcomingnadchodzi plastelinowa "piłka nożna", animacje są tak pokraczne, że aż pocieszne. Szkoda, że nie przewidziano singla. Jednak jestem sceptyczny do tych stricte multiplayerowych indyków
90% z nich bardzo szybko staje się martwa (lub jest taka od samego początku).
http://store.steampowered.com/app/285900