Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
CMA
Awatar użytkownika
CMA
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Xanthi pisze: Jak komuś kupisz gifta, to i tak Ci ograniczenia nie zdejmie :) Musisz albo wpłacić na portfel, albo kupić normalnie :)

jak mi nie zdejmie? jeśli wpłacę na swój portfel 5 euro i z tego portfela kupie jakąś grę i prześlę tą grę jako gift to co dalej będę miał ograniczenie? no raczej chyba nie..
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Tak wgl to zastanawia mnie czy skiny do csa z tanieją na rynku. Jak pamiętam tu chyba zawsze wraz z wyprzedażą ludzie sprzedawali skiny taniej.
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

CMA pisze: jak mi nie zdejmie? jeśli wpłacę na swój portfel 5 euro i z tego portfela kupie jakąś grę i prześlę tą grę jako gift to co dalej będę miał ograniczenie? no raczej chyba nie..
A może nie wpłacaj nic, a kup sobie bez tego jakąś grę za parę centów. Ograniczenie zejdzie - to nie musi być 5 euro, jeśli nie zamierzasz używać portfela Steam :P PayPal przejdzie np.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

aRo pisze:
CMA pisze: jak mi nie zdejmie? jeśli wpłacę na swój portfel 5 euro i z tego portfela kupie jakąś grę i prześlę tą grę jako gift to co dalej będę miał ograniczenie? no raczej chyba nie..
A może nie wpłacaj nic, a kup sobie bez tego jakąś grę za parę centów. Ograniczenie zejdzie - to nie musi być 5 euro, jeśli nie zamierzasz używać portfela Steam :P PayPal przejdzie np.
Gifty zdejmuja ograniczenie ale i tak na wymiany trzeba czekac tydzien od zakupu za 5 euro zeby blokada zeszla, a blokada rynku schodzi po 30 dniach
Awatar użytkownika
Zbanowany

Xanthi pisze:
CMA pisze: Hi, mam takie pytanko czy ktoś nie chcę kupić czegoś aktualnie ze sklepu steam (osoba z odpowiednią reputacją)?

niestety mam konto z ograniczeniami co mnie już irytuje tak sobie myślę że jakby ktoś miał potrzebę kupić coś w okolicach 5euro ze steam to mógłbym mu to kupić i przesłać jako gift (bo rozumie że się tak da?) a ta osoba zwróciła by mi kasę i zarąbiście mi pomogła..

p.s. nie odpisujcie czemu sobie po prostu nie doładuję itd, bo nie kupuje tam nic i nie chce żeby tam kasa leżała bo ostatnio mam pustki a chce zdjąć te cholerne limity..

Jak komuś kupisz gifta, to i tak Ci ograniczenia nie zdejmie :) Musisz albo wpłacić na portfel, albo kupić normalnie :)
Przeczytaj dokładnie informacje na steamie, kupno gita takze odblokowuje konto. Nie wprowadzaj w błąd.
CMA
Awatar użytkownika
CMA
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

aRo pisze: A może nie wpłacaj nic, a kup sobie bez tego jakąś grę za parę centów. Ograniczenie zejdzie - to nie musi być 5 euro, jeśli nie zamierzasz używać portfela Steam :P PayPal przejdzie np.
właśnie problem w tym że parę centów mi nic nie da bo właśnie musi być 5 euro, to minimum nie istotne czy coś z nimi zrobię czy nie

pelikulas pisze: Gifty zdejmuja ograniczenie ale i tak na wymiany trzeba czekac tydzien od zakupu za 5 euro zeby blokada zeszla, a blokada rynku schodzi po 30 dniach

wymiana tak jest po jakimś czasie dopiero ale jeśli będę chciał komuś wysłać ten gift to mogę to zrobić od razu po zakupie więc tu nikt nie będzie musiał czekać
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 489 razy
Podziękowania: 111 razy
Kontakt:

Jakby kogoś zainteresowało, to Payday 2 czasowo jest za darmo do 4 lipca, a 1 część (jeśli jakimś cudem ktoś nie ma) jest za 1,50 euro.(zniżki są też na DLC do tych gier)
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Kontakt:

CMA pisze: właśnie problem w tym że parę centów mi nic nie da bo właśnie musi być 5 euro, to minimum nie istotne czy coś z nimi zrobię czy nie
Jeśli koniecznie chcesz użyć Steam Walleta - 5 euro to minimum, bo mniej się nie da dodać.
Jeśli kupisz grę za 20centów z pomocą PayPala, to też ograniczenie zejdzie.

...ale wiadomo, że po 30 dniach. Dlatego wcześniej tego nie dodałem ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

aRo pisze: Jeśli kupisz grę za 20centów z pomocą PayPala, to też ograniczenie zejdzie.
Już tak nie jest. Trzeba wydać równowartość 5$.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Lightning pisze:
aRo pisze: Jeśli kupisz grę za 20centów z pomocą PayPala, to też ograniczenie zejdzie.
Już tak nie jest. Trzeba wydać równowartość 5$.

Na 5 altach kupiłem out there nowhere cos tam po 24 centy za szt (na każdym alcie). Dostep do rynku odblokuje mi się 30 czerwca (zapomniałem, że trza czekać 30 dni). 5$ tyczy sie nowych kont, jesli konto jest starsze i ma jakiś level (5-10) styka zakup za naście centów ? W moim przypadku wystarczył taki zakup.

Dodam, że karty z tej gry poschodzily po 8-9 centów i inwestycja zwrócia się. A zarobek bedzie na kartach wypż (co najmniej 10 szt na konto), na jakieś dlc się uzbiera dla main a.
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Kontakt:

Kupiłem mojemu bratu jakąś gierkę za 20centów. Dostał wiadomość, że lock zejdzie. Może faktycznie to zależy od konta. On ma 10lv i konto Steam dłużej ode mnie, grał kiedyś sporo w CS 1.6.

...wracając do apki mobilnej. Może się komuś przyda.
Usunąłem dane z telefonu. Nie mogłem zalogować się ponownie, bo potrzeba kodu z apki, do której się właśnie próbuję logować :E
Na komputerze zmieniłem ustawienia Steam Guarda, by znowu dostawać kody na maila. Tak się zalogowałem na telefonie, po czym ponownie ustawiłem Mobile Authenticatora.
Efekt - wszystko działa, rynek nie jest zablokowany. Całe szczęście :macha:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

warhameron pisze: Na 5 altach kupiłem out there nowhere cos tam po 24 centy za szt (na każdym alcie). Dostep do rynku odblokuje mi się 30 czerwca (zapomniałem, że trza czekać 30 dni). 5$ tyczy sie nowych kont, jesli konto jest starsze i ma jakiś level (5-10) styka zakup za naście centów ? W moim przypadku wystarczył taki zakup.
aRo pisze: Kupiłem mojemu bratu jakąś gierkę za 20centów. Dostał wiadomość, że lock zejdzie. Może faktycznie to zależy od konta. On ma 10lv i konto Steam dłużej ode mnie, grał kiedyś sporo w CS 1.6.
A nie było tak, że te konta miały już wcześniej odblokowane funkcje społecznościowe (handel, zapraszanie do znajomych itp.), ale nie miały odblokowanego rynku lub został dla nich po jakimś czasie zablokowany? Ograniczone konto a lock na rynek to dwie różne rzeczy. Kiedyś funkcje społecznościowe można było odblokować nawet bez doładowywania portfela/kupna czegoś w sklepie. Wystarczyło aktywować gifta. Dostęp do rynku natomiast miały konta, z których w ciągu roku dokonano jakiejś transakcji na Steamie + od pierwszej z nich musiało minąć 30 dni.

Teraz żeby odblokować funkcje społecznościowe, trzeba wybulić równowartość 5$, czyli około 4,5€ przy obecnym kursie. Nie rozumiem do końca, jak to jest z rynkiem. Dla sprawdzenia zalogowałem się na konto dziewczyny, które nigdy nie było doładowywane, ani nie dokonano z niego zakupu, a funkcje społecznościowe odblokowałem jakimś giftem. Wszedłem na rynek i otrzymałem właśnie komunikat, że nie mogę z niego korzystać, bo w ostatnim roku nie dokonałem żadnej transakcji. Tylko że za chwilę odświeżyłem stronę i komunikat zmienił się na taki:

Obrazek

Więc albo ja czegoś nie ogarniam, albo Steam.
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Kontakt:

aRo pisze: Efekt - wszystko działa, rynek nie jest zablokowany. Całe szczęście :macha:
Wiem, cytuję sam siebie.
Mogę kupować i sprzedawać na Rynku, ale teraz zauważyłem, że wymiany mają 15 dni locka :| Ale po 7 dniach powinno to zniknąć, jak dobrze rozumiem.
Awatar użytkownika
Zbanowany

aRo pisze:
aRo pisze: Efekt - wszystko działa, rynek nie jest zablokowany. Całe szczęście :macha:
Wiem, cytuję sam siebie.
Mogę kupować i sprzedawać na Rynku, ale teraz zauważyłem, że wymiany mają 15 dni locka :| Ale po 7 dniach powinno to zniknąć, jak dobrze rozumiem.
Trzeba bylo tylko wylaczyc w apce tokena (automatycznie wraca na miala) potem winauth sobie zrobic - wpisac dane logi9n i password i potem kod ktory dostaniesz smsem. Ja mialem taki efekt ze nic sie nie blokuje, bo ten sam nr telefonu wiec jak wylaczysz apke i potem ja wloczysz to nie robi sie blokada. Wczesniej mialem tez ponad tydzien wylaczoną jak idlowalem karty bo mnie dobijaly tokeny z telefonu, jak wyidlowalem karty, wlaczylem token i od razu moglem sprzedawac.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

http://store.steampowered.com/app/49099 ... b-Upcoming -> nadchodzi plastelinowa "piłka nożna", animacje są tak pokraczne, że aż pocieszne. Szkoda, że nie przewidziano singla. Jednak jestem sceptyczny do tych stricte multiplayerowych indyków -> 90% z nich bardzo szybko staje się martwa (lub jest taka od samego początku).
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Revan pisze: http://store.steampowered.com/app/49099 ... b-Upcoming -> nadchodzi plastelinowa "piłka nożna", animacje są tak pokraczne, że aż pocieszne. Szkoda, że nie przewidziano singla. Jednak jestem sceptyczny do tych stricte multiplayerowych indyków -> 90% z nich bardzo szybko staje się martwa (lub jest taka od samego początku).
Od razu mi się skojarzyło z Gang Beasts:
http://store.steampowered.com/app/285900
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 65 razy
Podziękowania: 40 razy

Kochani o której jutro nasz ulubiony absolwent Harvarda odpala Wielką Letnią Wyprzedaż? Już mnie pieniądze świeżbią na wallecie. :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

trotyl2d pisze: Kochani o której jutro nasz ulubiony absolwent Harvarda odpala Wielką Letnią Wyprzedaż? Już mnie pieniądze świeżbią na wallecie. :D
19
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

trotyl2d pisze: Kochani o której jutro nasz ulubiony absolwent Harvarda odpala Wielką Letnią Wyprzedaż? Już mnie pieniądze świeżbią na wallecie. :D

ile masz kasy na wallecie? bo ja 10€ i kupie sobie super gry
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 65 razy
Podziękowania: 40 razy

Armin pisze:

ile masz kasy na wallecie? bo ja 10€ i kupie sobie super gry
Koło 20€ z kart i ponad 50 dylematów na liście życzeń. :gwizdany:
ODPOWIEDZ