Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Fuszerką jest nazywanie tego remasterem i żądanie pełnej, wyższej ceny a nie sama gra, która jest fajna i z chęcią przejdę ją ponownie. Taka zagrywka jest o tyle niefajna, że większość obecnych producentów(jeśli chodzi o steam), jak już robi mniejszy lub większy remaster to traktuje to jak darmową aktualizację/nową pozycję w bibliotece lub gigantyczną obniżkę dla posiadaczy pierwotnej wersji. I nie ważne czy to indyk(Defender's Quest) czy AAA(jak choćby nadchodzący remaster Skyrima).
Dlatego takie ironizowanie naprawdę możesz sobie darować. A jak dużym hejtem taka polityka może się skończyć to pokazuje przypadek Darksiders 2 -> darmowe kluczy zaczęto rozdawać dopiero po ogromnej fali hejtu.
Tutaj sytuacja jest o tyle inna, że zmienił się wydawca.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 0
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Przecież do kupna remastera nikt nikogo nie zmusza. Do tego wiesz, co się zmieniło - uważasz, że zmiany są zbyt małe, by nazwać nowa wersję remasterem, to jej nie kupuj. To takie proste. Kupiłeś oryginalną wersję (ze wszystkimi jej wadami i zaletami, które znałeś w chwili zakupu) to się nią ciesz. To, że inni naganiają sobie klientów oferując jakieś promocje (np. darmowe remastery dla właścicieli pierwotnej wersji gry) nie znaczy, że to jest jakiś przymus. Wydawca zainwestował kasę w odświeżenie jakiegoś tytułu (bo poprzedni miał na to wyłożone - już się nachapał) i dlaczego miałby rozdawać go dla tych, od których nie zobaczył dotąd nawet złamanego centa? To jest nielogiczne. Nie wiem, jakim trzeba być rozpieszczonym smarkiem, żeby wyjeżdżać z takimi pomysłami.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

upperi pisze: Wydawca zainwestował kasę w odświeżenie jakiegoś tytułu (bo poprzedni miał na to wyłożone - już się nachapał) i dlaczego miałby rozdawać go dla tych, od których nie zobaczył dotąd nawet złamanego centa? To jest nielogiczne. Nie wiem, jakim trzeba być rozpieszczonym smarkiem, żeby wyjeżdżać z takimi pomysłami.
Może dlatego by klient z większą satysfakcją wydał $ na kolejną pełnoprawną część tej gry lub inną produkcję tego producenta? Co tu jest nielogiczne? Gdyby to było nielogiczne to większość wydawców nie oferowałaby takich akcji. I tak, my gracze jesteśmy w ten sposób rozpieszczani, więc mamy wyższe oczekiwania, ale tak, to my gracze potem wydajemy $ by kupić kolejne gry. A dbanie o klienta jest ważne, nie bez powodu Microsoft wprowadza teraz swoje exklusivy na steama, mimo zastrzegania się, że nigdy do tego nie dojdzie. Ale to gracze zadecydowali portfelem, co o tym sądzą.
Obok State of Decay: YOSE Day One Edition to jeden z nielicznych tego typu przypadków, gdy płacimy pełną cenę za praktycznie to samo. Ale mimo że gra jest świetna to oceny już ma mieszane. I potem potencjalny klient może dojść do wniosku, że to niewarta uwagi produkcji a producent nie warty wsparcia w przyszłości.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 7 razy

@Revan
Program Xbox Play Anywhere nie dotyczny steama, więc exy tylko w windows (xbox) store.
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

Apka Steama na telefonie mi wariuje. "czat jest offline", dostaję powiadomienia o nowych potwierdzeniach ofert z rynku, ale same się nie wczytują i nie ma jak wystawiać przedmiotów.

Czy po usunięciu i zainstalowaniu apki na nowo będzie 15-dniowa blokada?
Awatar użytkownika
VIP
Discord: #2540
Podziękował: 125 razy
Podziękowania: 1273 razy
Kontakt:

aRo pisze: Apka Steama na telefonie mi wariuje. "czat jest offline", dostaję powiadomienia o nowych potwierdzeniach ofert z rynku, ale same się nie wczytują i nie ma jak wystawiać przedmiotów.

Przy samym reinstallu apki nie będzie blokady ;) A przynajmniej u mnie nie było :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 65 razy
Podziękowania: 40 razy

aRo pisze: Apka Steama na telefonie mi wariuje. "czat jest offline", dostaję powiadomienia o nowych potwierdzeniach ofert z rynku, ale same się nie wczytują i nie ma jak wystawiać przedmiotów.

Titanium Backup i żadnej blokady nie dostaniesz, nawet po zmianie ROMu. :tak:
Root wymagany.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

Wiem, że nikt tu Wróżem Maciejem nie jest, ale opierając się na doświadczeniu i przeczuciu - sądzicie, że -50% dla The Banner Sagi 2 jest możliwe?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

strategos pisze: Wiem, że nikt tu Wróżem Maciejem nie jest, ale opierając się na doświadczeniu i przeczuciu - sądzicie, że -50% dla The Banner Sagi 2 jest możliwe?
nie, za szybko
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Armin pisze:
strategos pisze: Wiem, że nikt tu Wróżem Maciejem nie jest, ale opierając się na doświadczeniu i przeczuciu - sądzicie, że -50% dla The Banner Sagi 2 jest możliwe?
nie, za szybko
A na Winter Sale? Tak, wiem, to wielka niewiadoma. Ale jak obstawiasz?
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Na zimową może być, pierwsza Banner Saga gdzieś po roku dostała nawet -75% ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

No to poczekam do zimy. Chyba, że gdzieś dorwę taniej albo znudzi mnie czekanie. :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Jak sądzicie będzie Black Mesa i Life Is Strange z przeceną na 75%?
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

Black Mesa na zimowej miała -50%, więc najwyższa pora na -66% chociaż :E Life is Strange nie obserwuję, więc nie wiem :gwizdany:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 74 razy
Podziękowania: 116 razy
Kontakt:

Poleci ktoś jakiegoś roguelikea??
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

faster than light
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

Obie gry The Binding of Isaac... może wypisz w co grałeś ;)?

EDIT:
Albo jakiś temat o rogalikach załóż w dziale O Grach Ogólnie :)
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

To nie lepiej wziąć Banner Sagę 2 za grosze w gama gama ru? Na steamie taka cena pewnie za rok najwcześniej będize.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Limbo już za darmo.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: #2540
Podziękował: 125 razy
Podziękowania: 1273 razy
Kontakt:

CMA pisze: Hi, mam takie pytanko czy ktoś nie chcę kupić czegoś aktualnie ze sklepu steam (osoba z odpowiednią reputacją)?

niestety mam konto z ograniczeniami co mnie już irytuje tak sobie myślę że jakby ktoś miał potrzebę kupić coś w okolicach 5euro ze steam to mógłbym mu to kupić i przesłać jako gift (bo rozumie że się tak da?) a ta osoba zwróciła by mi kasę i zarąbiście mi pomogła..

p.s. nie odpisujcie czemu sobie po prostu nie doładuję itd, bo nie kupuje tam nic i nie chce żeby tam kasa leżała bo ostatnio mam pustki a chce zdjąć te cholerne limity..

Jak komuś kupisz gifta, to i tak Ci ograniczenia nie zdejmie :) Musisz albo wpłacić na portfel, albo kupić normalnie :)
ODPOWIEDZ