Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy

Now you can help translate Steam!
http://translation.steampowered.com/
...a ja się potem dziwię, że co innego piszą po angielsku, a co innego - po polsku.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

buck pisze:
Now you can help translate Steam!
http://translation.steampowered.com/
...a ja się potem dziwię, że co innego piszą po angielsku, a co innego - po polsku.
W tym momencie mają 3 moderatorów i 1 admina (tylko admin może zatwierdzać ostatecznie zgłoszenia). A Valve zmiany wprowadza losowo razem z różnymi uaktualnieniami.

Widziałam np poprawiony tekst o rynku steam (np info, że max wartość portfela to $500, a nie jak teraz jest napisane w PL wersji $200). Ale kiedy to zostanie zaakceptowane - nikt nie wie :D

Dlatego odradzam powoływanie się na zapisy z PL wersji, bo mogą byś bardzo przedawnione. Zawsze sprawdzać na ang wersji.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy

Mam pytanie, czy jest na Steamie dostępna lista gier, które zostały usunięte z konta?
Usunąłem te pierdółki rozdawane za darmo (dla kart) swego czasu, żeby nie zaśmiecać biblioteki, ale na dłuższą metę, to troche słabe rozwiązanie, bo później jak chociażby na Łowcach jest wzmianka o darmowej grze, to muszę sprawdzać w support - tytuł gry, czy ją miałem na koncie czy nie ;'D
A widzę, że bezproblemowo można grę do konta przywrócić. To co kojarzyłem poprzywracałem, ale na pewno jeszcze z 30 tytułów jest na liście usuniętych, o których nie pamiętam. ;X

(...ale człowiek potrafi sobie problem stworzyć) :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Fj00b pisze: Mam pytanie, czy jest na Steamie dostępna lista gier, które zostały usunięte z konta?
Usunąłem te pierdółki rozdawane za darmo (dla kart) swego czasu, żeby nie zaśmiecać biblioteki, ale na dłuższą metę, to troche słabe rozwiązanie, bo później jak chociażby na Łowcach jest wzmianka o darmowej grze, to muszę sprawdzać w support - tytuł gry, czy ją miałem na koncie czy nie ;'D
A widzę, że bezproblemowo można grę do konta przywrócić. To co kojarzyłem poprzywracałem, ale na pewno jeszcze z 30 tytułów jest na liście usuniętych, o których nie pamiętam. ;X

Z tego co ludzie mówili to nie ma takiej listy. Było trzeba sobie w notatniku zapisywać :gwizdany:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 106 razy
Podziękowania: 80 razy
Kontakt:

"As part of our push to increase account security, you can no longer opt out of trade and Market confirmations. To complete a trade, trade offer, or Market listing, you'll need to confirm that action via a Steam email sent to (email)"
Mógłby ktoś wytłumaczyć o co dokładnie chodzi?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Nosterex pisze: "As part of our push to increase account security, you can no longer opt out of trade and Market confirmations. To complete a trade, trade offer, or Market listing, you'll need to confirm that action via a Steam email sent to (email)"
Mógłby ktoś wytłumaczyć o co dokładnie chodzi?
Wystawiasz cokolwiek na rynku - musisz potwierdzić to przez mail który przychodzi Ci od Steam.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Wszystkie konta z automatu dostały potwierdzenie wymiany / sprzedaży na email. I nie można się z tego już wypisać.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Fj00b pisze: Mam pytanie, czy jest na Steamie dostępna lista gier, które zostały usunięte z konta?

Jeśli grę odpaliłeś, to po usunięciu jej z konta, nadal na stronie sklepu będzie pokazana gablotka z możliwością napisania recenzji. Wystarczy, że będziesz o tym pamiętał, wtedy raczej nie pomylisz się.

Listy ofc nie ma.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Mam ogromny problem i potrzebuję natychmiastowej pomocy. Nie mogę zalogować się na konto steam, w bazie danych konto nie istnieje (tj. pod linkiem konta jest napis: Ten użytkownik jeszcze nie uzupełnił swojego profilu społeczności Steam.
Jeżeli to twój znajomy, zachęć go, żeby to zrobił.) I nie wiem co mam teraz zrobić, z kim się kontaktować?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Jakiś problem jest ze steamem, że nie można się na niego zalogować? Żaden błąd nie wyskakuje, tylko cały czas ładuje, a po wejściu przez link na profil jest ta informacja, jak po założeniu nowego konta, że ten użytkownik jeszcze nie uzupełnił swojego profilu. Czy to tylko u mnie? xD
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Od kilkunastu minut mam "brak połączenia".
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Quellehir pisze: Jakiś problem jest ze steamem, że nie można się na niego zalogować? Żaden błąd nie wyskakuje, tylko cały czas ładuje, a po wejściu przez link na profil jest ta informacja, jak po założeniu nowego konta, że ten użytkownik jeszcze nie uzupełnił swojego profilu. Czy to tylko u mnie? xD
Mam to samo, dodatkowo nie mogę wejść przez stronę ani uzyskać dostępu do pomocy steam (of course, kto by się tym przejmował), wchodząc przez telefon pokazuje mi kody guardowe, ale nie pokazuje nic nt. konta, znajomych, wishlisty itd.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Ja też nie mogę się zalogowac do steama. Chyba mają jakis problem.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Tyle, że ten problem jest na tyle poważny, że każdy kto nie był zalogowany przestał istnieć w znajomych (pojawia się jako pusta kratka bez avatara i bez obrazka) i nie ma dostępu do swojego konta (nie wiem jak w trybie offline).
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Dr_onion pisze: Tyle, że ten problem jest na tyle poważny, że każdy kto nie był zalogowany przestał istnieć w znajomych (pojawia się jako pusta kratka bez avatara i bez obrazka) i nie ma dostępu do swojego konta (nie wiem jak w trybie offline).
lv konta, i przypisaną odznakę pokazuje :P
I jak w listę znajomych (tą co w małym okienku się otwiera) się wchodzi to pokazuje normalnie nicki tych kont które nie mają dostępu :)
Ostatnio zmieniony 21 sty 2016, o 01:10 przez Quellehir, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Ja mam napisane na liście znajomych, że jest rutynowa konserwacja.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

mi działa cały czas na pw mogę podać adres strony gdzie sprawdza się stan steam w danym rejonie świata
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Niestety u mnie przy próbie w ogóle odpalenia steama stoi na okienku logowania, nawet nie proponuje trybu offline.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Zer0 pisze: Wystawiasz cokolwiek na rynku - musisz potwierdzić to przez mail który przychodzi Ci od Steam.
chyba niekoniecznie. Wystawilem dzis pare kart, dwie sprzedalem - i zadnych potwierdzen na maila nie wymagali. Przyszlo tylko zwykle potwierdzenie transakcji. Albo to jeszcze tak nie dziala, albo sa jakies wykluczenia.
Albo... o ile zrozumialem, to chodzi o oferty wymiany na rynku, a nie o sprzedaz. Od wymiany Valve nic nie dostaje, a na sprzedazy - zarabiaja. To co, beda sobie strzelac w stope takimi utrudnieniami?
Nie wiem tylko, co to jest Market listing.
Ostatnio zmieniony 21 sty 2016, o 01:24 przez buck, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Otwórz przeglądarkę internetową i wpisz w pasku adresu
steam://flushconfig, a następnie naciśnij enter.

Spróbuj mi to kiedyś pomogło
ODPOWIEDZ