Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Mam takie pytanie. Kupiłem SP do Batman: Arkham Knight. Aktualnie jest 27 DLC z czego 3 darmowe. Wcześniej miałem 159 DLC, teraz mam 163 (tak pokazuje jak wejdę na swój profil). Nie powinno mi dodać tego więcej? Dodało mi tylko +4. Nie chodzi o +1 na steam, po prostu pytam z ciekawości
Wie ktoś o co chodzi?

- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 26 razy
- Kontakt:
ciekawostka: GTA IV
Notice: We are currently out of keys for this game. We have contacted the publisher and will put it back on sale when we have more keys in stock.
http://store.steampowered.com/app/12210/
Notice: We are currently out of keys for this game. We have contacted the publisher and will put it back on sale when we have more keys in stock.
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowania: 67 razy
- Kontakt:
No proszę. Nie sądziłem że na Steam'ie mogą skończyć się kluczeSoul Reaver pisze: ciekawostka: GTA IV

- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 49 razy
- Kontakt:
Witam!Czy ktoś się orientuje, czy można gdzieś sprawdzić czy jakaś stara gra trafi na STEAM? Głownie chodzi mi o dwie gry:
Kroniki Riddicka: Assault on Dark Athena, Kroniki Riddicka: Ucieczka z Butcher Bay .Chętnie bym te gry ponownie ograł i dodał do biblioteki.
Kroniki Riddicka: Assault on Dark Athena, Kroniki Riddicka: Ucieczka z Butcher Bay .Chętnie bym te gry ponownie ograł i dodał do biblioteki.
Dark Athena powinna Ci styknąć, biorąc pod uwagę, że samodzielna kontynuacja, zawiera również remasterowaną wersję poprzednika. Inna kwestia, że od kilku lat na steamie Dark Atheny już nie ma a szkoda, bo około 6 lat temu miałem na swoim poprzednim steamowym koncie.
W każdym razie lepiej wyhaczyć wersję pudełkową za grosze gdzieś na allegro.
- Kontakt:
STEAM'owa wersja ma tę przewagę że gry aktualne szybciej mi się pobiorą niż zainstalują z płyty.Kiedyś była?To powinieneś ją mieć na koncie?Zresztą chyba gdzieś ja na płytach obydwie części mam,a sama gra jak dla mnie super.Szkoda że na samym STEAM tyle szrotów, a takich perełek brak.Przypomniałem sobie o Riddicku przeglądając sklep gama,tam są ale nie na STEAM ;(
- Podziękował: 68 razy
- Podziękowania: 84 razy
- Kontakt:
Ja około rok temu kupiłem Athene tutaj http://www.gamestop.com/pc/games/the-ch ... hena/72990 jak była w promocji za 5$. Aktywowała się na steamie.Revan pisze: Dark Athena powinna Ci styknąć, biorąc pod uwagę, że samodzielna kontynuacja, zawiera również remasterowaną wersję poprzednika. Inna kwestia, że od kilku lat na steamie Dark Atheny już nie ma a szkoda, bo około 6 lat temu miałem na swoim poprzednim steamowym koncie.
- Kontakt:
Uhhh cena teraz zabija,chyba ta wersja też już nie jest na STEAM.sitek4h pisze: Ja około rok temu kupiłem Athene tutaj http://www.gamestop.com/pc/games/the-ch ... hena/72990 jak była w promocji za 5$. Aktywowała się na steamie.
@mariohyper
Tylko upewnij się przed zakupem, że grę w ogóle można uruchomić na współczesnych systemach, bo Tages zawsze był mocno problematyczny, a po ostatnich krokach Microsoftu "zwiększających bezpieczeństwo" może być róźnie. Właśnie dlatego najlepszą wersję cyfrową posiada GOG, żadnego DRM-u.
Tylko upewnij się przed zakupem, że grę w ogóle można uruchomić na współczesnych systemach, bo Tages zawsze był mocno problematyczny, a po ostatnich krokach Microsoftu "zwiększających bezpieczeństwo" może być róźnie. Właśnie dlatego najlepszą wersję cyfrową posiada GOG, żadnego DRM-u.
o ile pamietam, ma też tę wadę, że jest ograniczenie do 3. instalacji. Nie jestem pewien, czy to zostało usunięte, przestałem śledzić temat. Na pewno nie działają już serwery TAGES (czy co to tam było). Wersja GOG ma cracka, który przechwytuje odwołania TAGES. Podobno można tego cracka wrzucić do wersji Steam...
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 23 razy
- Kontakt:
http://www.eurogamer.net/articles/2016- ... ge-success
https://steamdb.info/forum/790/
Wychodzi na to, że nowa forma wyprzedaży była strzałem w dziesiątkę.
https://steamdb.info/forum/790/
Wychodzi na to, że nowa forma wyprzedaży była strzałem w dziesiątkę.
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Dodanie gry do listy życzeń to nie to samo co jej kupno (są osoby z listą życzeń z >200, 300 pozycji, trzymają listy żeby śledzić ceny i nie znaczy to, że przy kolejnej promocji kupią choćby i z 10% tego. Ja sama dodałam z 10 pozycji po to, żeby móc lepiej śledzić GAs na SG). A to, że zwiększyło się wyświetlanie stron z grami to logiczne, skoro przeskakiwanie "next" było konieczne, żeby dostać karty - ludzie nawet mieli do tego specjalne skrypty, żeby czasu nie tracić.
Ale racja, że jakieś gry indie, które dostały się do kolejki mogły zostać zakupione "bo tanie". Kolejka raczej nie miała wpływu na kupno popularnych gier indie i AAA - takie gry ludzie śledzą od dawna.
Jestem ciekawa, czemu nie udostępnili danych ile pozycji było dodawanych przez użytkowników do ignorowanych
A informacja o braku większych obniżek w ciągu wyprzedaży jest nieprawdziwa - np. gry Ubi miały większe zniżki trwające 24h, a nie widziałam ich wtedy w swojej kolejce jako polecanych.
Ale racja, że jakieś gry indie, które dostały się do kolejki mogły zostać zakupione "bo tanie". Kolejka raczej nie miała wpływu na kupno popularnych gier indie i AAA - takie gry ludzie śledzą od dawna.
Jestem ciekawa, czemu nie udostępnili danych ile pozycji było dodawanych przez użytkowników do ignorowanych

A ja dodałem ponad 100. I teraz mam 225. Kupiłem - 5. Udana wyprzedaż!
Mamy też na forum osobę z listą 3k+...

- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 23 razy
- Kontakt:
Wykorzystanie kolejki w tej wyprzedaży z założenia miało przynieść pozytywny wpływ na tytuły mniej popularne i widocznie przyniosło:
As with past years, popular hits continue to sell well during major sales events. But what about the thousands of other titles on Steam? We looked at performance of the group of games outside of the Top 500 in revenue terms. This group collected 35% of product page traffic during the sale, which is over 4x their share of traffic from the previous winter sale. And these weren’t just idle views--we also saw 45% growth in the revenue generated by this group of games as compared with the last winter sale.