Rozmowy o steamgifts

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Można jakoś sprawdzić które gry są bundlowymi, a które nie? Wcześniej te pierwsze przy tworzeniu GA miały gwiazdkę w tytule, teraz nie widzę żadnego oznaczenia.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

http://www.steamgifts.com/bundle-games

Na razie przy wyborze nie ma oznaczenia, czy gra była w bundlu. Może się to zmieni w przyszłości.

(na liście 2400 pozycji :E)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Dzięki, tego szukałem właśnie ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Znalazłam na forum SG stronę, która pokazuje nasze realne CV:

http://54.93.81.159/

Z wątku: http://www.steamgifts.com/discussion/b7 ... ol#SLFU0Fp

Wiem, link nie wygląda zachęcająco (same cyfry :E), ale może przydać się osobom, które liczbę oddanych gier liczą w setkach, chcą znać swoje CV i nie chcą tego liczyć na piechotę :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Znalazłam na forum SG stronę, która pokazuje nasze realne CV:

http://54.93.81.159/

Z wątku: http://www.steamgifts.com/discussion/b7 ... ol#SLFU0Fp

Wiem, link nie wygląda zachęcająco (same cyfry :E), ale może przydać się osobom, które liczbę oddanych gier liczą w setkach, chcą znać swoje CV i nie chcą tego liczyć na piechotę :D
Słabiutka strona. Nie mam pojęcia jak liczy, ale kompletnie nie zgadza się ani z cv na sg, ani z cenami na steamie. Zlicza nie patrząc po dacie giba a ceny gier są wzięte z kosmosu. W dodatku nie widzi wszystkich gier, w moim przypadku nie widzi Megabyte puncha i czegoś jeszcze, ale nawet nie chce mi się sprawdzać czego.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Dziwne, u mnie działa dobrze :?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Popatrz na cenę Sleeping Dogs i jak mówiłem nie jest to kompletna lista gibów. Według sg mam 315,83$ i lvl 4,58
Spoiler:pokaż
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

@oLiardi
Błąd z zerowymi wartościami niektórych gier jest dobrze znany: http://www.steamgifts.com/discussion/u8dL2/bug-entry-fee-0p-for-giveaway
Nie pokazuje Ci jednej gry na liście - Shanka 2 - ale mimo tego dobrze oblicza Twoje CV.
Poziom 4,58 to 187CV i tak pokazuje ten skrypt. Awansujesz troszeczkę, jak naprawią wartość Sleeping Dogs.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

Jest taki sobie gib z Men of War: Assault Squad - DLC Pack:
http://www.steamgifts.com/giveaway/oGLd ... d-dlc-pack

Wybrany poprawnie, Steamgifts oznacza go jako DLC, w opisie też z ostrożności napisałem ponownie że to klucz do DLC, a patrząc po entries powłaziło mi mnóstwo osób nie mających podstawki na koncie (widocznie błąd nowych Steamgifts, bo nie powinno ich wpuścić). Co gorsza wygrał gość, który nie ma podstawki na koncie. Gib kończył się w sobotę wieczorem więc klucz poszedł ze smartfona jeszcze z knajpy. Teraz gdy wróciłem sprawdziłem już z komputera że wygrywający nie ma podstawki. Zastanawiam się co z tym robić? Jeszcze napiszę maila by się zadeklarował czy ma podstawkę czy też wszedł pomyłkowo. Jeśli nie ma to "request new winner" czy macie lepsze pomysły?

EDIT:
Zwycięzca odezwał się, nawet bardzo miły i konkretny gość. Wszedł po prostu przez pomyłkę przy 1k+ gier.
Jak ja nie lubię takich sytuacji. Nie za bardzo mi się uśmiecha tworzenie ticketu do wyboru nowego zwycięzcy by nie narobić chłopakowi problemów. Wysłałem mu po prostu klucz do DLC pack i dodatkowo klucz do podstawki MoW Assault Squad, który miał iść na kolejny gib. Sprawa załatwiona.
Ostatnio zmieniony 1 lut 2015, o 14:48 przez Skapiradlo, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

Jeżeli nie ma podstawki to od razu request new winner.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Rerola dałbym od razu gdyby nie to, że klucz mu wysłałeś. Możliwe, że poszedł na jakieś drugie konto albo już przehandlował. Jeśli się nie odzywa a dał, że odebrał to dla świętego spokoju bym to zostawił.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

No nie wierzę. Wygrałem to Alone in the Dark: Illumination :E
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Pytanko.

W przypadku gdy wygramy givka a klucz będzie podany po stornie SG jest możliwość jakiegoś kontaktu z rozdającym poza steamem,np mail? Bo by wysłać durną wiadomość na steamie (choćby podziękowania za givka) trzeba by kogoś dodawać do znajomych >.<
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Xaxa pisze: Pytanko.

W przypadku gdy wygramy givka a klucz będzie podany po stornie SG jest możliwość jakiegoś kontaktu z rozdającym poza steamem,np mail? Bo by wysłać durną wiadomość na steamie (choćby podziękowania za givka) trzeba by kogoś dodawać do znajomych >.<
Jak masz klucz od razu na stronie SG to był to give developerski zapewne, więc możesz do twórcy napisać.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

FatPL pisze:

wchodzac w wygranego giba pod nickiem jest podany mail. osobiscie zawsze najpierw przez niego sie kontaktuje, zreszta modzi na SG w przypadku braku odbioru nagrody zawsze najpierw prosza o przedstawienie historii mailowej kontaktu z osoba, wiec to wydaje sie byc najlepsza droga.

Wybacz, ale nie czytasz uważnie. Ja WYGRAŁEM givka i chce podziękować rozdającemu. Rozdający ma mojego maila, ale nie w drugą stronę.
Gwynhbleidd pisze: Jeżeli nie jest to steam gift (wyslany z konta osoby, która utworzyła giveaway, na Twojego maila), to nie ma takiej opcji niestety.
No cóż, trudno. Dziękuje za info.

PiccoloPL pisze:

Jak masz klucz od razu na stronie SG to był to give developerski zapewne, więc możesz do twórcy napisać.
Mylisz się, ja dostałem klucz przez stronę 2x a to były pojedyńcze givewaye od userów (jeden od nas, jeden z poza lowcow) i sam tak oddawałem givki (i wtedy mam dostęp do maila zwycięscy). W przypadku kluczy musiałem tylko potwierdzić że klucz jest ok.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 33 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Wlasnie dlatego skasowałem post, mea culpa.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Xaxa pisze:
Gwynhbleidd pisze: Jeżeli nie jest to steam gift (wyslany z konta osoby, która utworzyła giveaway, na Twojego maila), to nie ma takiej opcji niestety.
No cóż, trudno. Dziękuje za info.
No widzisz, a ja myślałem że udzieliłem Ci błędnej odpowiedzi po przeczytaniu posta FatPL'a i dlatego też skasowałem swoją odpowiedź :p
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

Jeśli zrobię gibka z wieloma kluczami, level powiększy mi się za jeden czy za wszystkie?
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

strategos pisze: Jeśli zrobię gibka z wieloma kluczami, level powiększy mi się za jeden czy za wszystkie?
Teoretycznie za wszystkie ale podobno aktualna wersja ma bugi i czasem nie zlicza. Być może już to naprawili.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

Dzięki za szybką i rzeczowa odpowiedź. ;)
ODPOWIEDZ