Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Zastanawiam się, czy warto zmieniać hasło. Bo maila sobie raczej zmienię.

Na szczęście dwa dni temu odpiąłem kartę. Swoją drogą nawet nie wiem kiedy ją przypiąłem, ten ptaszek przy kupnie powinien być domyślnie odznaczony.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

komarEX pisze:
Asmod96 pisze:
komarEX pisze: Sklep niby wrócił, ale próba zalogowania nic nie daje - dalej jest się wylogowanym.
CMy nadal offline, ale to kwestia czasu, skoro Store jest online.
Jakieś są online. Klient mi działa normalnie.
Steam CMs 0% Online (1h)

A to nie jest tak, że się zalogować nie da, ale jak ktoś był zalogowany to działa normalnie?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 498 razy
Podziękowania: 72 razy

Nie mogłem się powstrzymać :trollface:

Obrazek

Dla mnie taka sytuacja jest absurdalna i niedopuszczalna... :evil:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

@Asmod96 relogowałem się. A przy okazji CM to Connection Manager do którego łączy się klient Steama. Nie wiem czy ma jakikolwiek związek ze sklepem.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Ja jestem ciągle zalogowany,ale sklep nie działa.Wyświetla błąd serwera.
Dziwna sprawa jak wchodziłem do sklepu przez aplikacje Steam ,sprawdzało moje logowanie i wywalało błąd.Od zamieszania na Steam ciągle byłem zalogowany,pomogło wylogowanie i teraz sklep działa prawidłowo.
Ostatnio zmieniony 26 gru 2015, o 00:13 przez mariohyper, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

komarEX pisze: @Asmod96 relogowałem się. A przy okazji CM to Connection Manager do którego łączy się klient Steama. Nie wiem czy ma jakikolwiek związek ze sklepem.
Wiem, steamstat.us dość dobrze mi to wyjaśnił :P aczkolwiek juz wszystkie stoją.
Awatar użytkownika
Łowca

A co może być przyczyną tego, że klient nie wyświetla mi zawartości sklepu i społeczności, podczas gdy strona Steam wyświetla to bez problemu?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Stalovy pisze: A co może być przyczyną tego, że klient nie wyświetla mi zawartości sklepu i społeczności, podczas gdy strona Steam wyświetla to bez problemu?
Przeloguj się :P
Awatar użytkownika
Łowca

O, żeby rozwiązanie było takie proste...

P.S.: Odinstalowanie COMODO Firewall pomogło.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Nie mogę zalogować się do aplikacji mobilnej, bo po podaniu hasła... prosi mnie o token. Co prawda mogę go wpisać, ale każdy jest niby błędny.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Angrenbor pisze: Nie mogę zalogować się do aplikacji mobilnej, bo po podaniu hasła... prosi mnie o token. Co prawda mogę go wpisać, ale każdy jest niby błędny.
U mnie to samo + na przeglądarkach też nie można, tylko klient działa.
papermonster
Awatar użytkownika
papermonster

Jakby komuś nie działał Idle Master to wystarczy zresetować hasło i na nowym już hula gicio :macha:
Awatar użytkownika
Łowca

Mam nietypowy problem dotyczy on mobilnego steam guardu. Otóż mam go włączonego już 2 jak nie 3 tydzień i mimo to nie mogę normalnie wymieniać się z innymi bez wstrzymania wymiany na 24 lub 72 godziny. Potwierdzenia wymian mam włączone. Nie mogę ani wysłać skinów na lounge mimo że mi znajduje bota ani odebrać nic z wygranej, nie mogę też wrzucić skinów na jakieś jackpoty czy coś. Gdy wysyłam wymianę pokazuje że wymiana zostanie wstrzymana ponieważ użytkownik nie używał mobilnego tokena uwierzytelniającego przez 7 dni lub wyłączył potwierdzenia wymiany. Jak mogę nie używać mobilnego tokena skoro przy każdym logowaniu z przeglądarki muszę go podać a przy wysłaniu wymiany kumplowi musiałem ją potwierdzić w aplikacji steam na telefonie. Za rozwiązanie problemu oferuję skin o wartości 20$(oczywiście jak go wyciągne z csgl).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

drim pisze: Mam nietypowy problem dotyczy on mobilnego steam guardu. Otóż mam go włączonego już 2 jak nie 3 tydzień i mimo to nie mogę normalnie wymieniać się z innymi bez wstrzymania wymiany na 24 lub 72 godziny. Potwierdzenia wymian mam włączone. Nie mogę ani wysłać skinów na lounge mimo że mi znajduje bota ani odebrać nic z wygranej, nie mogę też wrzucić skinów na jakieś jackpoty czy coś. Gdy wysyłam wymianę pokazuje że wymiana zostanie wstrzymana ponieważ użytkownik nie używał mobilnego tokena uwierzytelniającego przez 7 dni lub wyłączył potwierdzenia wymiany. Jak mogę nie używać mobilnego tokena skoro przy każdym logowaniu z przeglądarki muszę go podać a przy wysłaniu wymiany kumplowi musiałem ją potwierdzić w aplikacji steam na telefonie. Za rozwiązanie problemu oferuję skin o wartości 20$(oczywiście jak go wyciągne z csgl).
Wow! Robisz z siebie nie powiem kogo (bo to niegrzecznie - a mamy święta więc się wyjątkowo wstrzymam) już w pierwszym poście jaki piszesz na forum.
Po pierwsze - oferujesz za pomoc coś czego nie posiadasz jako nagrodę za rozwiązanie swojego problemu.
Po drugie - za kogo Ty nas masz? Za bandę kolesi, którzy czatują na to, żeby dostać cokolwiek za to, że udzielili komuś pomocy? Aż tak nisko tutejsza społeczność nie upadła, i mam szczerą nadzieję, że nigdy do tego nie dojdzie.
Po trzecie - piszesz w nieodpowiednim temacie, bo masz problem, który nie jest bezpośrednio związany ze Steam. Ba! To nawet nie jest tak naprawdę problem, tylko szukanie sposobu na ominięcie zabezpieczeń.
Żeby wymiana przebiegła natychmiastowo obie strony muszą być chronione tokenem dłużej niż 7 dni. Jak ma niby taką sprawę ogarnąć bot? Nikt z tym nic nie zrobi, póki ktoś nie stworzy bota z możliwością odczytywania tokenów i bezpośredniego przepisywania otrzymanego kodu w odpowiednie okienko potwierdzenia. Choć oczywiście mógł taki bot już powstać - nie interesuję się tym tematem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

UWAGA!

Sprawdźcie dokładnie stan biblioteki, w szczególności jeśli ktoś robił zakup przed awarią. U mnie wsiorbało dwa dlc do payday2 kupione z 30 minut przed awarią.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Czytam sobie komentarze pod wpisem na głównej i witki mi opadają :D

Obrazek

Podsumowanie wczorajszej akcji aka oficjalne info od Valve:
"Steam is back up and running without any known issues," a Valve spokesperson told GameSpot. "As a result of a configuration change earlier today, a caching issue allowed some users to randomly see pages generated for other users for a period of less than an hour. This issue has since been resolved. We believe no unauthorized actions were allowed on accounts beyond the viewing of cached page information and no additional action is required by users."
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Gryphonheart pisze:
drim pisze: Mam nietypowy problem dotyczy on mobilnego steam guardu. Otóż mam go włączonego już 2 jak nie 3 tydzień i mimo to nie mogę normalnie wymieniać się z innymi bez wstrzymania wymiany na 24 lub 72 godziny. Potwierdzenia wymian mam włączone. Nie mogę ani wysłać skinów na lounge mimo że mi znajduje bota ani odebrać nic z wygranej, nie mogę też wrzucić skinów na jakieś jackpoty czy coś. Gdy wysyłam wymianę pokazuje że wymiana zostanie wstrzymana ponieważ użytkownik nie używał mobilnego tokena uwierzytelniającego przez 7 dni lub wyłączył potwierdzenia wymiany. Jak mogę nie używać mobilnego tokena skoro przy każdym logowaniu z przeglądarki muszę go podać a przy wysłaniu wymiany kumplowi musiałem ją potwierdzić w aplikacji steam na telefonie. Za rozwiązanie problemu oferuję skin o wartości 20$(oczywiście jak go wyciągne z csgl).
Wow! Robisz z siebie nie powiem kogo (bo to niegrzecznie - a mamy święta więc się wyjątkowo wstrzymam) już w pierwszym poście jaki piszesz na forum.
Po pierwsze - oferujesz za pomoc coś czego nie posiadasz jako nagrodę za rozwiązanie swojego problemu.
Po drugie - za kogo Ty nas masz? Za bandę kolesi, którzy czatują na to, żeby dostać cokolwiek za to, że udzielili komuś pomocy? Aż tak nisko tutejsza społeczność nie upadła, i mam szczerą nadzieję, że nigdy do tego nie dojdzie.
Po trzecie - piszesz w nieodpowiednim temacie, bo masz problem, który nie jest bezpośrednio związany ze Steam. Ba! To nawet nie jest tak naprawdę problem, tylko szukanie sposobu na ominięcie zabezpieczeń.
Żeby wymiana przebiegła natychmiastowo obie strony muszą być chronione tokenem dłużej niż 7 dni. Jak ma niby taką sprawę ogarnąć bot? Nikt z tym nic nie zrobi, póki ktoś nie stworzy bota z możliwością odczytywania tokenów i bezpośredniego przepisywania otrzymanego kodu w odpowiednie okienko potwierdzenia. Choć oczywiście mógł taki bot już powstać - nie interesuję się tym tematem.
takowe boty powstały ;P Sam niedawno grałem w jackpota i mogłem normalnie wysyłać skiny do botów, tak samo obstawiać na loungu

co do kolegi, jaki komunikat się wyświetla na żółto (lub bo wysłaniu oferty)?
Awatar użytkownika
Łowca

Koledzy mam do was pytanko. Opłaca się kupić Paydaya 2 za 5 euro na steamie? Czy gra bez DLC nie ma sensu? Jeżeli MUSZĘ mieć DLC to jakie?

Pytam was, bo mam pewne wątpliwości, a bardzo ostrzę sobie zęby na tą gierę :P
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Chudy pisze: Koledzy mam do was pytanko. Opłaca się kupić Paydaya 2 za 5 euro na steamie? Czy gra bez DLC nie ma sensu? Jeżeli MUSZĘ mieć DLC to jakie?

DLC do PD2 to w większości chyba nowe bronie, które, żeby posiadać i tak trzeba wpierw odblokować (kupić) w grze i nowe mapy. Spokojnie bez tego wszystkiego można grać :)
Ostatnio zmieniony 26 gru 2015, o 12:09 przez Quellehir, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Chudy pisze: Koledzy mam do was pytanko. Opłaca się kupić Paydaya 2 za 5 euro na steamie? Czy gra bez DLC nie ma sensu? Jeżeli MUSZĘ mieć DLC to jakie?

Pamiętam, że ktoś w topicu o Payday 2 o to pytał i mu udzielono odpowiedzi. Poszukaj.
ODPOWIEDZ