Rozmowy o steamgifts

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 105 razy
Kontakt:

Ostatnio jakoś wgl. szybciej/więcej punktów się dostaje.
Chyba, że mi się tak po prostu wydaje.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

po tej przerwie rzucili się z wystawianiem gibów
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Niby więcej pkt a konkurencja jakby mniejsza. Jakieś czystki wśród kont z nieaktywowanymi grami czy coś? Normalnie nawet gry bundlowe dobijają do 1000 osób w losowaniu a teraz tak jakoś kameralnie do 200 bez problemu znajduję na 3 minuty przed końcem (z zerowym progiem wejścia).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

może wolą wydawać punkty w "lepsze" gry i do tego jest to rozłożone na większość ilość gier do wygrania obecnie
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

PiccoloPL pisze: Niby więcej pkt a konkurencja jakby mniejsza. Jakieś czystki wśród kont z nieaktywowanymi grami czy coś? Normalnie nawet gry bundlowe dobijają do 1000 osób w losowaniu a teraz tak jakoś kameralnie do 200 bez problemu znajduję na 3 minuty przed końcem (z zerowym progiem wejścia).
Nie działa Easy SteamGifts to i mniej wejsc jest ;P
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Wiesz, może nie każdy zauważył, że strona powróciła.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Prace nad SGv2+ idą do przodu...
Obrazek
Obrazek z forum SG.
Ale wcześniej coś dla lubiących ciemność... Stylish...
https://userstyles.org/styles/109810/sgv2-dark
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Mam problem z wygraną na SG a dokładniej z linkiem od HB. Więc po kolei: wygrałem grę, otrzymałem na skrzynkę pocztową linka, po kliknięciu w niego zostałem przeniesiony na stronę HB i poproszony o podanie adresu poczty elektronicznej, podałem go i otrzymałem komunikat ze strony aby sprawdzić pocztę no i tu jest problem bo na skrzynkę nic nie przyszło. Pocztę mam na wp. Dodam, że wiadomości od HB przychodzą bez problemu. Nigdy nie było sytuacji aby coś nie doszło, ewentualnie wylądowało w katalogu spam. Może ktoś ma jakiś pomysł jak to można rozwiązać.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Powtórz procedurę najlepiej podaj jeszcze raz mejla. Jak będzie komunikat, że jest już przypisany do konta to za jakąś 1h sprawdź stronę HB czy ci nie przypisało (czasem mają jakieś lagi).
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Po ponownym kliknięciu w link pojawia się komunikat ze strony HB - Gift key already used! W którym miejscu to sprawdzić? Czy chodzi o tabele na końcu strony - Unredeemed Keys?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

To sprawdź teraz czy ci nie dodało bezpośrednio w bibliotece HB.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Jest już wyjaśnienie tego jak działa nowy system lvl:
http://www.steamgifts.com/discussion/Rq ... tor-levels
W skrócie:
1. Oddawanie dużej ilości tej samej gry obniża przy 6 sztuce i dalszych ilość zdobywanego $ za tę grę (ma to zapobiec wykorzystywaniu błędów cenowych).
2. Przy losowaniach prywatnych/grupowych aby dostać $ wymagany jest obecnie udział minimum 5 osób (w tym przypadku chodzi o zablokowanie ustawek do podbijania lvl).
3. Gry bundlowe dają $ w wysokości 15% ich wartości (tutaj wyjaśnienie jest zbędne - wysłuchano głosów tych, którzy narzekali że oddawania gier bundlowych nie daje żadnej korzyści oddającemu).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Aktualna liczba użytkowników na każdym lvl:

Level 0: 634,164
Level 1: 73,280
Level 2: 11,234
Level 3: 6,809
Level 4: 4,441
Level 5: 1,468
Level 6: 753
Level 7: 372
Level 8: 104
Level 9: 63
Level 10: 22

Co do gier bundlowych - dlatego nie jestem na 5 lvl, bo nawet nie wykorzystałam swojego bundle cap w SGv1 :D Z bundlówek mam teraz tylko 10, a miałam 40 CV.

No i dobrze, bundlówki dają CV, ale jest to tak mała kwota, że nikt nie nabije dużo lvl dając tylko je.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Tylko cg nie wyjaśnił i zapomniał wspomnieć o jednym: jeśli osoby z wyższym lvl niż ty będą cały czas coś oddawać to ty nigdy nie awansujesz na wyższy lvl bo granica lvl będzie się cały czas podnosić.
Z systemu powinni też być wykluczone losowania devów bo jeden rzut 10 000 sztuk całkowicie zaburzy poszczególne wartości dla danego lvl.

@up Lvl się bardzo dobrze rozłożyły i widać że zmiany ukarały sporo osób wykorzystujących błędy cenowe i -80% promocje na np. kolekcje Serious Sama.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2015, o 10:08 przez MerlinPL, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Nic nie ma, a przynajmniej ja nic nie zauważyłem. Nic poczekam trochę i zobaczę za jakiś czas. Mam nadzieję, że się to jakoś wyjaśni... a jeżeli nie to co jeszcze mogę zrobić?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

MerlinPL pisze: Jest już wyjaśnienie tego jak działa nowy system lvl:
W skrócie:
1. Oddawanie dużej ilości tej samej gry obniża przy 6 sztuce i dalszych ilość zdobywanego $ za tę grę (ma to zapobiec wykorzystywaniu błędów cenowych).
2. Przy losowaniach prywatnych/grupowych aby dostać $ wymagany jest obecnie udział minimum 5 osób (w tym przypadku chodzi o zablokowanie ustawek do podbijania lvl).
3. Gry bundlowe dają $ w wysokości 15% ich wartości (tutaj wyjaśnienie jest zbędne - wysłuchano głosów tych, którzy narzekali że oddawania gier bundlowych nie daje żadnej korzyści oddającemu).
Ktoś mówił, że były założenia by exp spadał przy nie tworzeniu gibów przez jakiś czas ktoś się orientuje czy z tego zrezygnowali czy jeszcze nie wiedzą?
Tak czy inaczej powyższe założenia jak najbardziej na + choć to ograniczenie nr 2 mogli moim zdaniem spokojnie podnieść do 10 osób.
grzeszabrze pisze: Nic nie ma, a przynajmniej ja nic nie zauważyłem. Nic poczekam trochę i zobaczę za jakiś czas. Mam nadzieję, że się to jakoś wyjaśni... a jeżeli nie to co jeszcze mogę zrobić?
Zostaje ci pisać do supportu by sprawdzili. A nuż się okaże, że kretyn sam przypisał, albo sprzedał komuś innemu w momencie jak przypisywałeś gifta. Wystawiał 1 kopię czy kilka bundlówki może się walną i wysłał 2 osobom ten sam link.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2015, o 10:09 przez PiccoloPL, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nie, zmienili to. Teraz granice są sztywne.

http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php ... 20#p174715
PiccoloPL pisze: Tak czy inaczej powyższe założenia jak najbardziej na + choć to ograniczenie nr 2 mogli moim zdaniem spokojnie podnieść do 10 osób.
To było na początku 10 osób, dzisiaj CG zmienił to do 5.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

MerlinPL pisze: Jest już wyjaśnienie tego jak działa nowy system lvl:
W skrócie:
Ale jest to pewnego rodzaju rewolucja jednak. Do tej pory, szczególnie w mniejszych grupach, było całkiem sporo giveawayów które miały mniej niż 5 wejść, sam trochę takich gibów wygrałem i stworzyłem. Od teraz pewnie wiele grup będzie chciało się powiększyć, bo pewnie mało kto będzie chciał oddawać gry i nie dostać żadnych punktów.

Z kolei jak najbardziej zyskują Ci co oddają sporo, ale bundlowych gier, bo teraz łatwiej będzie im zyskiwać kolejne levele. Koniec końców myślę, że będzie to z korzyścią dla strony. Ludzie mogą teraz chcieć więcej oddawać bundlowych gier, bo będą mieli z tego jakieś punkty do levelu. Ale też i Ci co oddawali niebundlowe, będą chcieli oddawać pewnie ciut lepsze i mniej oklepane, aby te 5 wejść osiągnąć (tyczy się to grupowych i prywatnych gibów)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

MerlinPL pisze: Z systemu powinni też być wykluczone losowania devów bo jeden rzut 10 000 sztuk całkowicie zaburzy poszczególne wartości dla danego lvl.
Zrobiłam szybki arkusz w excelu. Oddając 250 gier wartych $19,99 dostajesz 280 CV. Przy czym każda kopia powyżej 77 jest warta mniej niż $0,01. Przy początkowej wartości gry $29,99 próg "mniej niż $0,01 za 1 kopię" zaczyna się od 80 rozdanej gry dając w sumie $420 CV.

Edit - wygrałam jedno takie losowanie - 10k kopii, gra warta 9,99. I developer nie dostanie za to więcej niż 200 CV w sumie chyba (każda kopia powyżej 250 jest warta mniej niż 6,15*10^-11 $ :D)
Ostatnio zmieniony 29 sty 2015, o 10:20 przez MSKOTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

boskiapollo pisze: Z kolei jak najbardziej zyskują Ci co oddają sporo, ale bundlowych gier, bo teraz łatwiej będzie im zyskiwać kolejne levele. Koniec końców myślę, że będzie to z korzyścią dla strony. Ludzie mogą teraz chcieć więcej oddawać bundlowych gier, bo będą mieli z tego jakieś punkty do levelu. Ale też i Ci co oddawali niebundlowe, będą chcieli oddawać pewnie ciut lepsze i mniej oklepane, aby te 5 wejść osiągnąć (tyczy się to grupowych i prywatnych gibów)
Też mnie to cieszy bo często nie warto kupować bundla dla jednej gry, a tak jest szansa że może się trafi na SG.
Niektórzy już narzekają że bundlami nabije się lvl - owszem nabije się ale niezbyt wysoki. 15% wartości + spadek przy 6 sztuce powoduje że koszt takiej zabawy będzie wyższy niż oddanie gry niebundlowej kupionej np. podczas promocji -75%.
MSKOTOR pisze: Zrobiłam szybki arkusz w excelu. Oddając 250 gier wartych $19,99 dostajesz 280 CV. Przy czym każda kopia powyżej 77 jest warta mniej niż $0,01. Przy początkowej wartości gry $29,99 próg "mniej niż $0,01 za 1 kopię" zaczyna się od 80 rozdanej gry dając w sumie $420 CV.
Edit - wygrałam jedno takie losowanie - 10k kopii, gra warta 9,99. I developer nie dostanie za to więcej niż 200 CV w sumie chyba (każda kopia powyżej 250 jest warta mniej niż 6,15*10^-11 $ :D)
Czyli nie będzie problemu.
Tutaj dobrze to widać:
http://www.steamgifts.com/user/AstralProjection
25 tysięcy sztuk po 5$ i tylko lvl 3.
ODPOWIEDZ