Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 9 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Vector pisze: Słyszałeś kiedyś o zmiane czasu? :P

Aaaa, no to wszystko jasne. A już się przygotowywałem na wirtualne bitwy bundli dla niezdecydowanych, którzy wciąż będą mogli wybrać jeden z dwóch pomiędzy 20, a 21 :)
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 0
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

Chodziło mu o wydawcę.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Vector pisze:
Revan pisze: Docenić Technobabylon powinni jednak wszyscy -> zresztą jakby dali go w BTA to pewnie sprzedaż BTA by wzrosła znacznie, to nowa przygodówka od twórców Gemini Rue
Co?!
Gemini Rue zrobił Joshua Nuernberger, który nawet palca nie umoczył w produkcji Technobabylon.
Fakt, moja wina, padłem ofiarą marketingu, powinno być od wydawców :P Anyway gra ma świetne opinie i recenzje i dla fanów gatunku to must have.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy

1$ próg bardzo fajny, ale w BTA nic mnie nie przekonuje, szkoda dopłacać. =[
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

Ja biorę BTA dla Cactusa i Wesperados, próg za 1$ też fajny. Ciekawe tylko jakie będą oceny na Steamie po tym bundlu :E
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

cort3x pisze: aktualnie 3.64$ [min 3.61$?]
Spaera
Westerado: Double Barreled
Assault Android Cactus
Tak, $3.61. Mam jeszcze dwie otwarte karty z taką kwotą.

Co do 1 progu, za 1$. Wziąłem dla Technobabylona. Bardzo lubię gry Cyberpunk oraz Point & Click :D
DRT
Awatar użytkownika
DRT
Łowca
Podziękowania: 13 razy

Myślałem, że po takiej przerwie nas czymś zaskoczą, liczyłem na jakiś halloween/horror bundle. Trochę sie zawiodłem.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

W sumie jeszcze nie trace nadziei na cos extra ;) Choc dzis moje pieniazki znowu powedrowaly do Bundle Stars :P
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

Około godziny 16 byłem pewien, że wezmę monthly, ostatecznie bardzo mnie przekonało SV. A teraz lekka wątpliwość, bo forma Humbla spada.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

pewnie spada bo co mają sensownego wrzucaja w monthly
widać dobrze im to żre
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Na bundle monthly mają ponoć 100 tysięcy osób, więc musi dobrze żreć. Tym bardziej, że tylko niewielki procent idzie na cele dobroczynne.

Mam nadzieję, że w tym nowym będzie coś fajnego. Poprzedni kupiłem ze względu na grim dawn, i dostałem niespodziankę w postaci deponii, którą już mam i hotline miami 2, którego kupiłem jak na steam były promocje :(

Niby nauczka z tego taka, że nie warto takich gier kupować ze steam :dziadek: ... Ale który to już raz nic się z tego nie wyciągnęło :lol:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

W zasadzie to ten rok był kiepski, nie licząc monthly. Praktycznie same powtórki: CoH, 2K Games 2, Sonic, NeoGeo Encore, Ubisoft Encore, Deep Silver 2, Capcom Remix, Sega Strategy, Star Wars 2, Firaxis, Tom Clancy Encore.

Najlepszy w tym roku (jak dla mnie) Humble Telltale Bundle też jest powtórką.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

Technobabylon jest świetny, dla niego samego warto brać próg $1.

Wziąłem BTA bo był za jakieś 3,5€, ale że to była jakaś rewelacyjna paczka to nie powiem.

Po ostatniej przerwie z bundlami i tym obecnym mam nadzieję, Monthly pozytywnie mnie zaskoczy zawartością.
Zobaczymy też co przyniesie wyprzedaż na Steamie (od tego piątku).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy

Ten rok był kiepski dla bundli, to fakt, ale jakby był na poziomie sprzed 3 lat, to też byłby słaby na tym etapie..bo całość gier byście mieli już na koncie.
Prawda jest taka, że nie da się w nieskończoność 'być zaskakiwanym', trafi się jakaś paczka, która będzie w 100% w Waszym guście, ale to raz na jakiś dłuższy czas, w innym wypadku czeka albo powtórka albo po prostu słaby bundle.

Co do np. monthly z Grim Dawn:
Dostałes Grim Dawn najtaniej ze wszystkich możliwych opcji, a oprócz tego właśnie Deponię, która niedawno premierę miała czy Hotline Miami 2, które 15+ zł zawsze stoi niezmiennie od swojego wieku. Nie wiem czego oczekujecie w tych grach dodatkowych.
Nikt też nie mówi o handlu na stałe, ale grę czy 2-3 gry z paczki monthly, które Ci do gustu nie przypadną spokojnie odsprzedasz na pchlim czy za niedługo na bazarze i nawet ta gra główna okaże się wówczas, że niewiele Cię kosztowała, a w niektórych przypadkach była darmowa.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

W sumie patrząc na reakcję ludzi na tego bundla nasuwa się jedno pytanie - jaki bundel bardzo by chcieliście?
FlashGordon
Awatar użytkownika
FlashGordon

Oczywiście, że najprawdziwszy LEGO Bundle.

A co do wczorajszego bundla to akurat dla mnie się paczka podobała i z przyjemnością wziąłem razem z BTA.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Raz jeden kupilem mounthly, dla Mad Maxa i raczej srednio na tym wyszedlem. Sam Mad ledwo u mnie ciagnal, ale pomijajac ten fakt bez znaczenia, przez cale lato byl w przeroznych promocjach nawet po 19zl, a reszta gier z tej paczki byla raczej ponizej sredniej wiec ja dziekuje za takie inwestycje, to ogolnie nie dla mnie.
Co do Grim Dawn, to wciaz nie ma PL wiec nie spieszy mi sie z ta gra, a i pewnie bedzie jeszcze nie raz w rozsadnej promocji. Moze na GOGu w Swieta :D
Co do Humble w tym roku, to najlepszy i naprawde wyjatkowy byl dla mnie tez z Sacredem, Saints Rowem 3 i Risenem 2, myslalem, ze nic juz go nie pokona, ale nawet jego Bundle Stars przebilo bez trudu dajac bundla z Risenem 3 !
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Atton29 pisze: Co do Grim Dawn, to wciaz nie ma PL wiec nie spieszy mi sie z ta gra, a i pewnie bedzie jeszcze nie raz w rozsadnej promocji. Moze na GOGu w Swieta :D
A to dziwne, bo PL akurat jest z tego co mi wiadomo, tylko trzeba wybrać z menu gry.

Co do Deponii czy Hotline Miami ja nie mam nic przeciwko, że to się pojawiło, w sumie to nawet się cieszę! Dzięki temu monthly pokazuje, że nie będzie tylko kiepskich indie jak to miało miejsce z obecnym game bundle. Chodziło mi o to, że mimo wielokrotnej obecności gier daedalic w bundlach i tak kupiłem pudełkową, zamiast po prostu poczekać na bundle :lol: to samo tyczy się hotline czy banner saga. Ale decyzja zapadła, że już nie kupuje takich gier w pudełkach i czekam na "bandle". Lepiej odczekać i wydać te 12 dolarów, niż kupić w sklepie i później mieć powtórkę.

Niby można sprzedać, z drugiej strony jednak HB mówi, że nie wolno. Ktoś się spotkał z jakąś historią, gdzie sprzedaż takich kluczy spotkała się z przykrymi konsekwencjami?

Jeszcze co do "nie wiem jakie bandle byście chcieli"... Narzekanie na tego bandla wynika z tego, że są to gry w większości po prostu niewarte uwagi. Wiadomo, że fajnie by było, gdyby co chwile były bundle Bugthesdy, WB, DP, THQ i innych, ale trzeba być realistą, tak się po prostu nie da.
Problem z game bundle polega głównie na tym, że od kiedy pojawiło się monthly, jakość/wybór gier w bundlach pozostawia wiele do życzenia. Samo to, że wciskają early acess to jest moim zdaniem żenada, bo to często gry, które z ea nie wychodzą i są niegrywalnym crapem (albo wychodzą, mimo że w ogóle nie powinny).
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Spolszczenie jest i to można powiedzieć nawet, że "oficjalne", autorzy zalecają ściągać stąd niż bezpośrednio poprzez grę http://www.grimdawn.com/forums/showthread.php?t=34600
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

bolesna prawda pisze:
Atton29 pisze: (...)
(...)

Niby można sprzedać, z drugiej strony jednak HB mówi, że nie wolno. Ktoś się spotkał z jakąś historią, gdzie sprzedaż takich kluczy spotkała się z przykrymi konsekwencjami?

(...)
Tak i to nawet za danie gry do "giveawaya" na SteamGifts.com po napisaniu o tym do Humble Bundle Support - https://www.steamgifts.com/discussion/0 ... -confirmed

Z drugiej strony to np. to - https://en.wikipedia.org/wiki/First-sal ... tal_copies (o ile Wikipedia się w tym nie myli):

"(...)In Europe, the European Court of Justice ruled on July 3, 2012, that it is indeed permissible to resell software licenses even if the digital good has been downloaded directly from the Internet, and that the first-sale doctrine applied whenever software was originally sold to a customer for an unlimited amount of time, as such sale involves a transfer of ownership, thus prohibiting any software maker from preventing the resale of their software by any of their legitimate owners.[4][5][6] The court requires that the previous owner must no longer be able to use the licensed software after the resale, but finds that the practical difficulties in enforcing this clause should not be an obstacle to authorizing resale, as they are also present for software which can be installed from physical supports, where the first-sale doctrine is in force.[7][8] The ruling applies to the European Union, but could indirectly find its way to North America; moreover the situation could entice publishers to offer platforms for a secondary market.[5](...)"

Można też poszukać różnych opinii w Internecie na temat stosowania "first-sale doctrine" do nieużytych kluczy np. z Humble Bundle (czy ewentualnie też innych bundle'i) etc.
ODPOWIEDZ