Origin/EA Desktop/EA app - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Da się jakoś zapłacić PayPal'em na Originie nie mając podpiętej karty? Do tej pory nie mogę zrozumieć dlaczego niektóre platformy wymagają tego przy płatności jednorazowej. Rozumiem jeszcze gdybym brał abonament, ale chcę kupić jedną grę i ni uja, podepnij kartę albo spadaj.

EDIT: Nie było pytania, już wiem, gdzie robiłem błąd. Nie zaznaczyłem "zapamiętaj metodę płatności" za drugim razem i poszło z salda.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Soul Reaver pisze: szczerze mówiąc, platforma origin odrzuca mnie przy każdym kontakcie, dlatego praktycznie nie interesuję się w ogóle tym, co tam jest dostępne. Interesowały mnie tylko Battle, bo chciałbym spróbować za niską cenę (jak obecna), a że multi mam w ..., to serio nie mam powodu odwiedzać Origina. Jak dla mnie daremny jest ten sklep, poruszanie się po nim, sama aplikacja ... już nie wspominając o tym, co się słyszy o supporcie (np ostatni temat o kradzieży konta, o którym EA nic nie wie ...).

Dość podobnie mam z Uplay'em - kolejna daremna platforma. Co prawda nie miałem jak do tej pory problemów z serii "U-don't-play", ale o sklepie nic dobrego powiedzieć nie potrafię. Nie wiedzą jakie mają wersje językowe dostępne (łącznie z supportem mailowym), aplikacja wyrzuca do przeglądarki jak chce się coś zrobić z kontem, na dodatek, na dwie różne witryny, na każdej należy się zalogować osobno ... kuźwa, czy to tak ciężko zrobić "normalnie" działający sklep i aplikację do niego? Steam też nie jest idealny, podobnie Galaxy (GOG), ale porównując do dwu wymienionych wcześniej, są to *zaplumplum* platformy. Dlatego właśnie poza te dwie w zasadzie nie wychodzę - zostaje mi tylko Assassyn na uplayu i polowanie na darmówki, których i tak nie odpalam, z obu tych kiepskich platform.
Origin był beznadziejny od premiery, a od aktualizacji z 2016r. jest jeszcze bardziej nieczytelny i powolny. Za to z Uplayem nie miałem nigdy żadnych problemów, zaryzykowałbym stwierdzeniem, że używa mi się go nawet przyjemniej niż Steama, jeśli chodzi o zarządzanie biblioteką i prędkością.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam
Czy ktoś wie coś na temat kupowania Origin Access Premier poprzez VPN z rosji
Jest jakieś ryzyko bana? Proszę o opinię posiadacza lub z własnego doświadczenia
Cana jest bardzo kusząca bo wynosi ~220zł a nie to co u nas ponad 400

Pozdrawiam
eez
Awatar użytkownika
eez
Łowca

Również mam pytanie do wtajemniczonych ponieważ nie jestem pewny tego co czytam a proponuję Origin Access. Czy kupując wersję Basic uzyskam dostęp do Fifa19? W Origin napisane jest: wcześniejszy dostęp do nowych gier np. Fifa19 - 10 godzinna wersja próbna. Powyższe rozumiem tak że kupując dostęp Basic będę miał w bibliotece tę grę w wersji próbnej a po jej wydaniu dostęp do całej gry. Dobrze rozumiem?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

eez pisze: Również mam pytanie do wtajemniczonych ponieważ nie jestem pewny tego co czytam a proponuję Origin Access. Czy kupując wersję Basic uzyskam dostęp do Fifa19? W Origin napisane jest: wcześniejszy dostęp do nowych gier np. Fifa19 - 10 godzinna wersja próbna. Powyższe rozumiem tak że kupując dostęp Basic będę miał w bibliotece tę grę w wersji próbnej a po jej wydaniu dostęp do całej gry. Dobrze rozumiem?
Masz jasno napisaną tabelkę z porównaniem Origin Access między wersją Basic i Premium.
W Basic możesz pograć w Fifa19 przed premierą przez te 10 godzin a w Premium - ile chcesz. O ile sam Origin Access jest aktywny, oczywiście...
eez
Awatar użytkownika
eez
Łowca

Dobra... doczytałem :-P
"Will FIFA 19 be added to The Vault ?
Just like FIFA 15, FIFA 16, FIFA 17cand FIFA 18, also FIFA 19 will be added to The Vault. It probably will happen on April 27, 2019."
Późno więc nie jest to satysfakcjonujące.
Awatar użytkownika
Łowca

Kupowal ktos tego Origin access premier prze RU? Bo niektorym cofnieta zostala transakcja po kilku dniach a nie ktorym nie. Pokazuej gre w Polskim i angielskim jezyku. Tyle wiem
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 145 razy
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Działa wam dziś origin, bo z komputera z aplikacji pokazuje mi - "Logowanie jest obecnie niemożliwe. Spróbuj ponownie później." A z przeglądarki - Your credentials are incorrect or have expired. Please try again or reset your password.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Sprawdziłem i u mnie działa. Normalnie loguje sie aplikacja na PC
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Fifa 19 wjechała na Access'a wiec to moze byc tego wina
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

zax454 pisze: Działa wam dziś origin, bo z komputera z aplikacji pokazuje mi - "Logowanie jest obecnie niemożliwe. Spróbuj ponownie później." A z przeglądarki - Your credentials are incorrect or have expired. Please try again or reset your password.
Nie chcę ciebie straszyć czy coś ale..
Origin ma sporą tendencję (choć nie tak wysoką jak kiedyś PSN) do przejmowania kont przez hakerów więc o ile w innych usługach czy serwisach poczekałbym tak w przypadku Origin zmieniłbym hasło, sprawdził maile i spam i upewnił się że logowanie dwuetapowe jest aktywne i pytanie uwierzytelniające jest jakie być powinno.
:gwizdany:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 145 razy
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Dzwoniłem do supportu i okazało się, że zablokowali mi konto. Ponoć, była to pomyłka bo anulowałem origin access premier w tym samym dniu co go kupiłem. Do dwóch dni mają mi konto odblokować.
Awatar użytkownika
Łowca

to kto tu dostał bana za Origin Premier z Rosji ?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Cześć. Mam zamiar kupić w najbliższym czasie Battlefield-a V i zastanawiam się czy nadal możemy kupować przez vpn z rosyjskiego origina? Zawsze trochę taniej. Pamiętam że BF1 kupiłem właśnie w ten sposób i nie miałem z nim żadnych problemów(język polski i angielski był do wyboru).Czy coś się zmieniło w tym temacie?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Na twitterze ukazało się to:
https://twitter.com/OriginInsider/statu ... 7105801216

Można zatem sugerować, że Origin Access Premier będzie za darmo od 25 do 31 października.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Osoby, które zarejestrowały się do zamkniętej alfy Anthem mogą już pobierać :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Webciu pisze: Osoby, które zarejestrowały się do zamkniętej alfy Anthem mogą już pobierać :)
Obrazek
No to leci zaraz pobieranie. Szkoda, że w chorych godzinach jest ta alfa
Awatar użytkownika
Łowca

Czy Dragon Age Inkwizycja Gra Roku ma polskie napisy? wszędzie w sprzedaży pełna angielska.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

@borg6z9
Zależy. Info z klienta/strony Origin:
"Obsługiwane języki
Polski, Русский язык
"
Także nie wszędzie jest angielska wersja, u nas akurat jest polska.
ODPOWIEDZ