Origin/EA Desktop/EA app - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Czy w tym roku była już wyprzedaż wakacyjna na Origin?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 13 razy
Kontakt:

keiran pisze:
Ejdrien. pisze: Ponoć były jakieś włamy na Origina, tak samo na Uplaya, to prawda?
jakies zrodlo? proste przeszukanie google'a pod katem ostatniego tygodnia nic mi nie zwrocilo.
Z wietnamu i iranu próbowali zalogować się na moje konto uplay kilka razy i to całkiem niedawno to dodałem weryfikacje dwuetapową
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Esaroth pisze:
keiran pisze:
Ejdrien. pisze: Ponoć były jakieś włamy na Origina, tak samo na Uplaya, to prawda?
jakies zrodlo? proste przeszukanie google'a pod katem ostatniego tygodnia nic mi nie zwrocilo.
Z wietnamu i iranu próbowali zalogować się na moje konto uplay kilka razy i to całkiem niedawno to dodałem weryfikacje dwuetapową
O to nie tylko ja miałem dziwne logowania na uplaya
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Oo, a myślałem że to tylko mój Uplay przeżył jakiś atak Wietnamczyków
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

To akurat znaczy, że wyciek haseł był gdzieś indziej. Do mnie regularnie próbują się wbić na konto Epic.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

Bożygrzmot pisze: Nowe gry w Origin Accessie, i ponownie, całkiem fajny zestaw:

Cities Skylines
RiME
Orwell: Ignorance Is Stregth
Crashlands
Ghost 1.0
Jotun: Edycja Walhalla
Mad Games Tycoon
Darksiders: Warmaster Edition
Payback się do Origin Access czasem nie zbliża? Coś mnie naszło na ogranie NFS'a. ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Payback już jest, tak samo jak Rivals.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Payback już jest, tak samo jak Rivals.
Kurka wodna, faktycznie. Czas wybrać się do tak reklamowanego Vision Express chyba, bo patrzyłem wcześniej i nie widziałem.

Dzięki! :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

W Originie się chyba skończył czas darmowych gierek bo zniknęła zakładka z darmowymi grami i nie ma też zakładki z wersjami próbnymi gier.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Czy ktoś ma problem z zalogowaniem do Origin? Internet od Orange. Klient się uruchamia tylko w trybie offline bez dostępu do czegokolwiek.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Adamski pisze: Czy ktoś ma problem z zalogowaniem do Origin? Internet od Orange. Klient się uruchamia tylko w trybie offline bez dostępu do czegokolwiek.
Tak już 3 dzień jest problem z łączeniem się z serwerami odpowiedzialnymi czy to za same gry czy za ich klienty.
Wczoraj o 19 już działało, dzisiaj znów od rana to samo ale przed chwilą sprawdziłem i CoD WW2 już działa więc pewnie Origin też.
I jest to wina Orange bo poprzez VPN połączyłem się bez problemu.
Taki to właśnie "internet" oferuje nam Orange. Problem wynika z umów jakie posiada Orange z firmami które odpowiadają za europejski i światowy ruting oraz główne sieci przesyłowe (przede wszystkim mowa tutaj o Telii i węźle we Frankfurcie który jest naszym "oknem na świat".
Po prostu Orange płaci grosze i ma najniższy priorytet. Jeśli sieć jest przeciążona (a obecnie jest ze względu na upały) to nie ma połączenia bo weryfikowane jest przy połączeniu twoje IP i spadasz na koniec kolejki co w konsekwencji doprowadza do standardowego "serwer nie odpowiedział w wyznaczonym czasie" i braku połączenia.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Dzięki za wyjaśnienia, bo już myślałem, że ktoś konto podwinął. Origin chodził sobie kilka godzin, a teraz wieczorkiem znowu nie ma, klient w trybie offline i ten tekst: "Potrzebujesz potęgi Internetu — przejdź w tryb online, aby kontynuować." :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

Znowu Battlefieldowe DLC za darmo:
4: Wojna na morzu
4: Chińska nawałnica
1: Apokalipsa

Przy okazji dotarło do mnie, czemu BF 4 i Hardline nie są w promocji od dłuższego czasu. Pod koniec 2017 EA wydała BF Anniversary, zawierające BF 4/H/1 z pakietami Premium i resztą DLC. Zapewne zachęcają do wydania tej stówki (w promocji) w miejsce zakupu samej "Jedynki" z podstawowymi 4 i Hardline (gdzie tylko Premium nie rozdawali za darmo ;P)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 53 razy
Kontakt:

Posiadacze Origin Access Premier mogą już dziś pobrać "burnout paradise remastered"
Awatar użytkownika
Łowca

2 pytania do was miśki :D

Czy mi się wydaje, że Titanl Fall 2 z pakietem BF 1 kosztuje więcej jakbyśmy kupowali obie gry w wersji Deluxe osobno? O jakieś 5 zł? Czy tam coś extra dodają? Bo opis mi nic nie mówi.

W tych grach jest tylko język polski? Nie ma do wyboru angielskiego ? Szukam własnie w sieci i są tylko stare wątki. Jak miałbym kupować z DE to wychodzi 22 Euro za paczkę, więc jednak drożej, prawie 25 zł.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

ad cena - już kilka razy czytałem, że na tej promo ceny są co najmniej dziwne :) i tak, nie jesteś pierwszym piszącym, że pakiet BF1+TF2 się nie opłaca (jak bierzesz dla singla, to tym bardziej)

ad języki = ja zorientowany w prawidłach originowych nie jestem, ale już dawno czytałem, że wrzucili nas do jednego worka z ruskimi, więc mamy język polski i rosyjski, natomiast "reszta świata" ma normalnie angielski dostępny (oraz inne języki). Ciekaw jestem tylko, czy ruskie nie mają tych gier na originie taniej ... i czy są tu locki :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

Soul Reaver pisze: ad cena - już kilka razy czytałem, że na tej promo ceny są co najmniej dziwne :) i tak, nie jesteś pierwszym piszącym, że pakiet BF1+TF2 się nie opłaca (jak bierzesz dla singla, to tym bardziej)

ad języki = ja zorientowany w prawidłach originowych nie jestem, ale już dawno czytałem, że wrzucili nas do jednego worka z ruskimi, więc mamy język polski i rosyjski, natomiast "reszta świata" ma normalnie angielski dostępny (oraz inne języki). Ciekaw jestem tylko, czy ruskie nie mają tych gier na originie taniej ... i czy są tu locki :)
No to wlasnie jestes niedoinformowany . Bylismy w 1 worku z ruskami i mozna bylo spokojnie od ruskich kupowac , ale od okolo 2 lat mamy swoj osobny "region" i wersja PL tylko z polskiego origina i polskich kluczy .Czyli gry wydane tak do konca 2016 roku od ruskich mozliwe ze jeszcze maja pl(tutaj nie jestem pewien kiedy nastapilo ta zmiana )
Awatar użytkownika
Łowca

@up

Czyli u nas nie ma języka angielskiego? Napisy mogą być, ale lektor.

Kupię chyba oby dwie gry w wersji standardowej, bo Deluxe dodają tylko jakieś skiny.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

Master_Santa pisze: @up

Kupię chyba oby dwie gry w wersji standardowej, bo Deluxe dodają tylko jakieś skiny.
Prawdopodobnie nie , wiele razy mozna bylo czytac narzekania na pl dubing i ludzie sepcjalnie szukali kluczy z zagranicy .
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Monek22 pisze:
Soul Reaver pisze: ad cena - już kilka razy czytałem, że na tej promo ceny są co najmniej dziwne :) i tak, nie jesteś pierwszym piszącym, że pakiet BF1+TF2 się nie opłaca (jak bierzesz dla singla, to tym bardziej)

No to wlasnie jestes niedoinformowany . Bylismy w 1 worku z ruskami i mozna bylo spokojnie od ruskich kupowac , ale od okolo 2 lat mamy swoj osobny "region" i wersja PL tylko z polskiego origina i polskich kluczy .Czyli gry wydane tak do konca 2016 roku od ruskich mozliwe ze jeszcze maja pl(tutaj nie jestem pewien kiedy nastapilo ta zmiana )
dzięki za info, w takim razie nawet nie próbuję szukać nic u ruskich :P
szczerze mówiąc, platforma origin odrzuca mnie przy każdym kontakcie, dlatego praktycznie nie interesuję się w ogóle tym, co tam jest dostępne. Interesowały mnie tylko Battle, bo chciałbym spróbować za niską cenę (jak obecna), a że multi mam w ..., to serio nie mam powodu odwiedzać Origina. Jak dla mnie daremny jest ten sklep, poruszanie się po nim, sama aplikacja ... już nie wspominając o tym, co się słyszy o supporcie (np ostatni temat o kradzieży konta, o którym EA nic nie wie ...).

Dość podobnie mam z Uplay'em - kolejna daremna platforma. Co prawda nie miałem jak do tej pory problemów z serii "U-don't-play", ale o sklepie nic dobrego powiedzieć nie potrafię. Nie wiedzą jakie mają wersje językowe dostępne (łącznie z supportem mailowym), aplikacja wyrzuca do przeglądarki jak chce się coś zrobić z kontem, na dodatek, na dwie różne witryny, na każdej należy się zalogować osobno ... kuźwa, czy to tak ciężko zrobić "normalnie" działający sklep i aplikację do niego? Steam też nie jest idealny, podobnie Galaxy (GOG), ale porównując do dwu wymienionych wcześniej, są to *zaplumplum* platformy. Dlatego właśnie poza te dwie w zasadzie nie wychodzę - zostaje mi tylko Assassyn na uplayu i polowanie na darmówki, których i tak nie odpalam, z obu tych kiepskich platform.
Monek22 pisze:
Master_Santa pisze: @up

Prawdopodobnie nie , wiele razy mozna bylo czytac narzekania na pl dubing i ludzie sepcjalnie szukali kluczy z zagranicy .
Swoją drogą, ciekawy sposób na "zachętę" do kupowania droższych, zachodnich wersji :P
ODPOWIEDZ