[PC] Borderlands (seria)

Zagrajmy razem!
Regulamin forum
Regulamin działu rozgrywki sieciowe

1. Prosimy o nie tworzenie kilku wątków dla tej samej gry z wyjątkiem tych, które dostępne są na różne platformy.
2. Prosimy używanie tagów z oznaczeniem platformy ([PC], [PS3], [X360] etc.) na początku tytułu każdego tematu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam!

Zamierzam zdobyć w Pre-Sequelu achievement "Why you gonna call", który otrzymuje się za przejście jednej misji w grze w czteroosobowym gronie. Miałby ktoś na to wstępnie ochotę, czas (misja zdaje się trwać ~30 minut) i postać na ~24 levelu?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Jeśli jeszcze aktualne to ja mogę robić.

Szukam też osoby do pierwszej części Borderlandsów do achievementu And They'll Tell Two Friends
(Gamed with fame)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 3 razy

Szukam kogoś do dalszych aren w Underdome. Jeśli ktoś chce, to mogę dać achievment'a And They'll Tell Two Friends.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

Szukam kogokolwiek do zagrania w jedynkę, bo jak na razie to z żadną grą połączyć mi się nie udało o.O
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy

Pomóżcie, póki jeszcze mogę dopłacić do bundla. Gram w Borderlands 2 w publicznym trybie online, więc raz na ruski rok ktoś się przyłączy, ale zazwyczaj siedzę sam. Bawię się przy tym wyśmienicie, jak dla mnie podstawka w pełni się nadaje dla solowego gracza, głównie za sprawą cudnego humoru.
Warto w tej sytuacji dopłacić do ostatniego progu bundle'a dla tych DLC z SP? Nie pytam o cenę, ale o to, czy wciąż zachowany jest poziom humoru i czy jest w nich jakiś postęp fabularny, czy to raczej dodatki dające fun tylko w coopie?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Okko pisze: Pomóżcie, póki jeszcze mogę dopłacić do bundla. Gram w Borderlands 2 w publicznym trybie online, więc raz na ruski rok ktoś się przyłączy, ale zazwyczaj siedzę sam. Bawię się przy tym wyśmienicie, jak dla mnie podstawka w pełni się nadaje dla solowego gracza, głównie za sprawą cudnego humoru.
Warto w tej sytuacji dopłacić do ostatniego progu bundle'a dla tych DLC z SP? Nie pytam o cenę, ale o to, czy wciąż zachowany jest poziom humoru i czy jest w nich jakiś postęp fabularny, czy to raczej dodatki dające fun tylko w coopie?
Jedynie dlc z sir hammerlockiem mi nie podszedł jakoś specjalnie (chociaż duży + za zabójcze poduszkowce :P).
Moim skromnym zdaniem te dlcki są lepsze niż podstawka. Nie wahałbym się ani minuty :)
Awatar użytkownika
Łowca

dragon2911 pisze:
Okko pisze: Pomóżcie, póki jeszcze mogę dopłacić do bundla. Gram w Borderlands 2 w publicznym trybie online, więc raz na ruski rok ktoś się przyłączy, ale zazwyczaj siedzę sam. Bawię się przy tym wyśmienicie, jak dla mnie podstawka w pełni się nadaje dla solowego gracza, głównie za sprawą cudnego humoru.
Jedynie dlc z sir hammerlockiem mi nie podszedł jakoś specjalnie (chociaż duży + za zabójcze poduszkowce :P).
Moim skromnym zdaniem te dlcki są lepsze niż podstawka. Nie wahałbym się ani minuty :)
Czyli rozumiem, że przy tych DLC też niebezpiecznie coś popijać w trakcie gry? :D
Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź, czyli wychodzi na to, że i tak wahałem się za długo.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Okko pisze:
dragon2911 pisze:
Czyli rozumiem, że przy tych DLC też niebezpiecznie coś popijać w trakcie gry? :D
Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź, czyli wychodzi na to, że i tak wahałem się za długo.
Bardzo dużo gagów i śmiesznych tekstów. Sporo nawiązań do innych gier/filmów.
Polecam picie z zatrzymaną grą ;p
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ja moge pograc wieczorami w 1 lub 2 (posiadam wszystkie DLC) :)
Awatar użytkownika
Łowca

Haha, teraz to chyba każdy na łowcach ma 1 i 2 pełną. Ja już zdążyłem 1 przejść. Teraz trzeba drugie podejście do 2 zrobić i zaliczyć DLC których wcześniej nie miałem. Ciekawi mnie kiedy Pre Sequel w bundlach wyląduje bo na obecną chwilę jest chyba najgorszy z serii (choćby postacie do bani - claptrap to utrapienie na kołach) a koszt przeogromny.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jest ktoś chętny na ogranie " The Pre-Sequel" ?
Od samego początku, gdyż dopiero go zakupiłem.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Powiedzcie, jak to jest z LVLami?

Mam postać, 50lvl, gram na true vault hunter mode, a gra jest banalna, ze względu na niski poziom przeciwników (zarówno w DLCkach jak i w podstawowym wątku). Dlaczego? Widzę niekiedy screeny, że są przeciwnicy 80lvl, ja się na takiego nie natknąłem. Jedynie w jedynce pamiętam, że byli przeciwnicy z 'czaszką' obok poziomu,to do takich nawet nie podchodziłem. A tutaj? 35, 40 i dostaję za nie pare XP.

Gram w Borderlands 2, ze wszystkimi dodatkami.
Awatar użytkownika
Łowca

Szukam kogoś do Borderów 1 lub 2.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

W sumie to może znalazłby się ktoś chętny trochę pograć w Borderlands 2? Nie mam jeszcze żadnego Salvadora, a granie od zera poza co-opem jest usypiające. Ten tytuł opiera się jednak na wspólnym graniu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 3 razy

Mogę zagrać w Borderlands 2 ale bez DLC
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 9 razy
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Northulus pisze: Powiedzcie, jak to jest z LVLami?

Mam postać, 50lvl, gram na true vault hunter mode, a gra jest banalna, ze względu na niski poziom przeciwników (zarówno w DLCkach jak i w podstawowym wątku). Dlaczego? Widzę niekiedy screeny, że są przeciwnicy 80lvl, ja się na takiego nie natknąłem. Jedynie w jedynce pamiętam, że byli przeciwnicy z 'czaszką' obok poziomu,to do takich nawet nie podchodziłem. A tutaj? 35, 40 i dostaję za nie pare XP.
Z wiki
pisze: Post-Game Level Scale: Once the story is complete, all enemies will scale with the host's level, up to level 50.
I jeszcze jedno
pisze: When the Ultimate Vault Hunter Upgrade Pack is installed while at level 50, the amount of XP rewarded in TVHM is greatly reduced. However, this is much more than the actual amount earned while capped at level 50 (which is 0), but it still makes leveling up very hard until UVHM is started.
A jeśli chcesz wyższe lvl to
Ultimate Vault Hunter Mode is unlocked for a character once they have completed the main story missions in True Vault Hunter Mode and reached level 50. Unlike other playthroughs, Ultimate Vault Hunter Mode can be replayed multiple times with players able to reset their overall mission progress at any time from the Main Menu. No more tutorial missions -- characters in Ultimate Vault Hunter Mode begin in Southern Shelf with the Cleaning Up the Berg mission. While playing in Ultimate Vault Hunter Mode, enemies and bosses will scale according to the player's current level or, if playing with others, the highest-level player in that party." -Gearbox
W jedynce strasznie źle wykombinowali skalowanie lvl. Nie grałem w dwójkę, ale widzę, że znów nie jest to zbyt dobrze wymyślone.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

No nie jest dobrze, jest źle i tragicznie. Mam właśnie 50 poziom i na TVHM idzie mi ciężko, bo wrogowie są mocni (1-2lvl wyżej) i często na zwykłego moba schodzi mi kilka magazynków, a nie wspomnę o elitach... Jestem też na samym początku fabuły i jakbym miał ją dalej pchać w takich warunkach, żeby odblokować UVHM i normalnie poexpć to ja dziękuję....
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Czy ja wiem czy jest tragicznie. Grałem ze znajomym po sieci i na normalu bez problemu nam się grało, TVHM też bez problemów większych przeszliśmy, dopiero na UVHM jakieś problemy zaczęły się pojawiać większe.
Szczerze nie wiem jak tego dokonałeś, że jesteś na początku TVHM mając 50 poziom wbity i jeszcze masz problemy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

A mi się granie w 1 część znudziło, bo po przejściu pierwszy raz wbiłam 40 lvl. I teraz podczas grania od początku przeciwnicy mają 2 - 3 lvl mniej ode mnie i praktycznie wcale nie dają mi exp. Miałam dobić do 50, ale odpuściłam.

(Edit. Damn, miałam zostawić sobie komentarz nr 666 na zrobienie jakiegoś GA xD)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

PingwinPL pisze: Szczerze nie wiem jak tego dokonałeś, że jesteś na początku TVHM mając 50 poziom wbity i jeszcze masz problemy.
DLCki, tam wbiłem 50 raz dwa (do tego na normalu chyba jeszcze). Teraz jak sobie przypomniałem to sama fabuła w TVHM nie stanowi wyzwania, bo przeciwnicy są 15 poziomów niżej, ale nie chce mi się tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyle grać, żeby do UVHM dojść - takie granie to o kant d... rozbić, kilka ładnych godzin trzeba by poświęcić, w końcu fabuła w BL2 jest długaśna jak nie wiem co. Jak pisałem jestem na początku praktycznie - muszę odbić Rolanda. Myślałem kiedyś, że sobie poleveluję na DLCkach w TVHM, a tam zonk, wrogowie to istne gąbki na pociski i jeżeli nie ma się za plecami wywrotki, a najlepiej fabryki ammo to kaplica, do tego praktycznie nic doświadczenia nie wpada, teraz już wiem czemu. Nie wiem co za kretyn tą redukcję XP wymyślił, nie wiem też czemu gry typu hack&slash nie mają indywidualnego lootu jak w D3 (bo to pomysł genialny w swojej prostocie jest).

W BL1 mi się nawet fajnie grało samemu, ale bugowało się coś w dodatku tym takim wyścigowym, po wejściu w lokację po kilkunastu sekundach zwieszała się cała gra :U i nie mogłem dokończyć DLCka to zostawiłem grę w cholerę :P.
ODPOWIEDZ