Jak macie takie problemy to obydwaj sie weźcie za normalną robotę, jeden niech pracuje i kupuje gry w oficjalnych sklepach za pełne kwoty a drugi zamiast sprzedawać klucze w necie niech otworzy stragan na bazarze.
Elo problem rozwiązany można zamknąć.
Usunięcie negatywa
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Przykra sprawa, nie wiedziałem. Teoretycznie powinno być tak, że nikt nie jest niezastąpiony, ale jak widać praktyka jest inna.MDA pisze: 10 wrz 2021, o 10:26Problem w tym, że Bazar ma ogromną liczbę błędów, ale nigdy nie zostanie naprawiony, bo twórca rozstał się z ŁG. Także wykazywanie błędów w projekcie nie ma sensu.Art pisze: 10 wrz 2021, o 03:14 Wszystkie te moje uwagi nie są po to, by gnębić jedną osobę, lecz po to, by wykazać błędy w projekcie Bazaru.
Tym bardziej jednak należałoby poprawić regulamin, by choć częściowo zniwelować skutki tych błędów.
Aaaaaah jesteś jedną z tych osób, która musi być duszą towarzystwa z tymi swoimi wywodami i dochodzeniem racji za wszelką ceną bo są to ZaSaDy WsPóŁżYcIa SpOłEcZnEgo XDArt pisze: 10 wrz 2021, o 20:04Oczywiście nie chce mi się, ale wymóg podawania prawdziwych i rzetelnych informacji to podstawa każdej umowy i nawet nie musi to być literalnie zapisane, ponieważ wynika z kodeksowych zasad współżycia społecznego. Jeżeli więc bank o coś pyta, to mogę spróbować odmówić odpowiedzi, ale nie mogę podać fikcyjnych danych.Catalyst pisze: 10 wrz 2021, o 19:49 "Nie zamierzam łamać zasad mojego banku" x D Wskaż w regulaminie banku, że musisz podać prawdziwe imię i nazwisko![]()
- Kontakt:
Zadałeś pytanie to odpowiedziałem. Miałem nie odpowiadać? Zws to termin prawny, nie ja go wymyśliłem.Catalyst pisze: 10 wrz 2021, o 20:39 Aaaaaah jesteś jedną z tych osób, która musi być duszą towarzystwa z tymi swoimi wywodami i dochodzeniem racji za wszelką ceną bo są to ZaSaDy WsPóŁżYcIa SpOłEcZnEgo XD
Oczywiście nie wskazałeś żadnego punktu w regulaminie czy czegokolwiek tylko wskazałeś jakiś terminArt pisze: 10 wrz 2021, o 20:58Zadałeś pytanie to odpowiedziałem. Miałem nie odpowiadać? Zws to termin prawny, nie ja go wymyśliłem.Catalyst pisze: 10 wrz 2021, o 20:39 Aaaaaah jesteś jedną z tych osób, która musi być duszą towarzystwa z tymi swoimi wywodami i dochodzeniem racji za wszelką ceną bo są to ZaSaDy WsPóŁżYcIa SpOłEcZnEgo XD

Kwestia tego, że dane były podane prawdziwe. I setki użytkowników nie miało z tym żadnego problemu. Poza tym mógł zapytać i też nie byłoby żadnego problemu. To, co robi jest dla mnie bardzo dziwne.Art pisze:ale nie mogę podać fikcyjnych danych.
Dałbym mu tego e-maila na Pay-Pal i już nazwiska by do niczego nie chciał. Płacił mi wcześniej Pay-Palem kilka razy, ale nazwiska nie chciał. I wystarczył mu e-mail, a teraz robi problem, że nazwiska nie podałem? Co jest grane?
Ja pierdziu...
- Kontakt:
Admin już dawno rozstrzygnął. Niestety okazało się, że regulamin nie jest po mojej stronie, co oczywiście źle świadczy o regulaminie i warto byłoby go zmienić. Porażkę jednak zaakceptowałem. Wciąż mam nadzieję na zmiany na przyszłość. Wydawać by się mogło, że "rezerwacja" oznacza coś mniej niż "kup teraz", a tymczasem jest na odwrót, bo w większości sklepów mogę anulować zamówienie bez powodu, natomiast na Bazarze nie mogę anulować rezerwacji mając ku temu dobry powód.
A zrzut ekranu wrzuciłem już dawno temu. Dostępny jest tutaj.
Aha, czyli skoro coś poszło NIE PO TWOJEJ myśli to należy zmienić regulamin tak, aby w przyszłości tak było? No jajcaArt pisze: 10 wrz 2021, o 21:13Admin już dawno rozstrzygnął. Niestety okazało się, że regulamin nie jest po mojej stronie, co oczywiście źle świadczy o regulaminie i warto byłoby go zmienić. Porażkę jednak zaakceptowałem. Wciąż mam nadzieję na zmiany na przyszłość. Wydawać by się mogło, że "rezerwacja" oznacza coś mniej niż "kup teraz", a tymczasem jest na odwrót, bo w większości sklepów mogę anulować zamówienie bez powodu, natomiast na Bazarze nie mogę anulować rezerwacji mając ku temu dobry powód.
A zrzut ekranu wrzuciłem już dawno temu. Dostępny jest tutaj.
- Kontakt:
Twoją ocenę już wszyscy znają. Moją zresztą też, dlatego teraz staram się odpowiadać na pytania i argumenty innych niż ty.wirtual82 pisze: 10 wrz 2021, o 21:18 Tobie nawet zmiana regulaminu nie pomoże. To jest chore.
W tym przypadku nie miałeś żadnego powodu.Art pisze: ku temu dobry powód.
Pozwól innym ocenić samemu i przestań traktować to osobiście, bo to dotyczy nie tylko ciebie i mnie, ale też potencjalnie każdej innej osoby, która znalazłaby się w takiej sytuacji na Bazarze.
- Kontakt:
KAŻDY może postulować zmiany na Bazarze. Od tego jest to forum. Opinię mam jaką mam, więc namawiam do zmian.Catalyst pisze: 10 wrz 2021, o 21:31 Aha, czyli skoro coś poszło NIE PO TWOJEJ myśli to należy zmienić regulamin tak, aby w przyszłości tak było? No jajca
- Podziękował: 218 razy
- Podziękowania: 362 razy
- Kontakt:
@Art
"okazało się, że regulamin nie jest po mojej stronie, co oczywiście źle świadczy o regulaminie i warto byłoby go zmienić"
Ciekawy ten twój sposób "postulowania" zmian na bazarze nie powiem
Ale skoro tak bardzo zależy ci na usłyszeniu zdania innych, więc z mojej strony służę uprzejmie:
- tak, wina była po twojej stronie
- sprzedający miał prawo (choć oczywiście nie musiał) wlepić ci negatywa
- tak, moderacja zachowała się prawidłowo
- nie, nie trzeba z tej okazji zmieniać regulaminu
Nie ma za co.
"okazało się, że regulamin nie jest po mojej stronie, co oczywiście źle świadczy o regulaminie i warto byłoby go zmienić"
Ciekawy ten twój sposób "postulowania" zmian na bazarze nie powiem
Ale skoro tak bardzo zależy ci na usłyszeniu zdania innych, więc z mojej strony służę uprzejmie:
Nie ma za co.
- Kontakt:
Pierwsze trzy punkty, które wymieniłeś, są oczywiste i zbyt ogólne. Moderacja zajmuje się interpretowaniem i egzekwowaniem regulaminu, więc zakładam, że to nie moderacja jest zła, lecz regulamin.lewriczin pisze: 10 wrz 2021, o 22:02Ale skoro tak bardzo zależy ci na usłyszeniu zdania innych, więc z mojej strony służę uprzejmie:
Nie napisałeś na czym polegała moja wina, więc tak naprawdę nie napisałeś nic. Nawalić mogłem na wiele różnych sposobów.
Nie uzasadniłeś również czwartego punktu, więc twoja wypowiedź niczego nie wnosi do dyskusji.
Tak, wyjaśniłem już. Ale to, co Ty tu wyprawiasz na tym forum to zwykły trolling. Wcale nie zdziwię się, jak moderator Cię po prostu usunie — powód trollowanie.
Sorry, ale tak to niestety wygląda.
Sorry, ale tak to niestety wygląda.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2021, o 23:05 przez wirtual82, łącznie zmieniany 1 raz.
Usuń już kontoArt pisze: 10 wrz 2021, o 22:17Pierwsze trzy punkty, które wymieniłeś, są oczywiste i zbyt ogólne. Moderacja zajmuje się interpretowaniem i egzekwowaniem regulaminu, więc zakładam, że to nie moderacja jest zła, lecz regulamin.lewriczin pisze: 10 wrz 2021, o 22:02Ale skoro tak bardzo zależy ci na usłyszeniu zdania innych, więc z mojej strony służę uprzejmie:
Nie napisałeś na czym polegała moja wina, więc tak naprawdę nie napisałeś nic. Nawalić mogłem na wiele różnych sposobów.
Nie uzasadniłeś również czwartego punktu, więc twoja wypowiedź niczego nie wnosi do dyskusji.
Na screenie od Art widac, ze anulował transakcje 4 sierpnia. Druga strona raczyła odpowiedziec 9 sierpnia wiec nie była zablokowana od razu... Ewidentrnie widac ze blokada nastapiła po tym jak witual straszył negatywem. Jak nie ma wiecej wiadomosci na bazarze ani prywatnych widac kto to wszystko zaczoł - niepotrzebne straszenie negatywem, przez co Art Cie zablokował chcąc uniknąc negatywa w przyszłosci. Za co ty wlepiles mu negatywa. Kto jest winien chocby z tego screena od Art wynika... Chyba ze jest cos wiecej, czego niepokazujecie...
Oj mial dobry powod zeby cie zablokowac bo ewidentnie grozisz mu negatywem przy nastepnym zakupie... Dajmy na to za 2 lata zarezerwowalby cos u ciebie i co znowu by była drama lub obiecany negatyw... po prostu art zrobil to co uwazał za słusze, zdusił problem w zardodku by w przyszłosci nie załaowac, za co dostał negatyw, którego miał nie dostac...wirtual82 pisze: 10 wrz 2021, o 21:18 Tobie nawet zmiana regulaminu nie pomoże. To jest chore.
W tym przypadku nie miałeś żadnego powodu.Art pisze: ku temu dobry powód.
Szczerze, masa ludzi jak nie wiekszośc po takiej twojej groźbie negatywem zrobila by to samo co art i cie zablokowała...
- Podziękował: 218 razy
- Podziękowania: 362 razy
- Kontakt:
Anulowałeś transakcję bez nawet próby nawiązania dialogu.Art pisze: 10 wrz 2021, o 22:17 Nie napisałeś na czym polegała moja wina, więc tak naprawdę nie napisałeś nic. Nawalić mogłem na wiele różnych sposobów.
A twoje jednostronne oświadczenie które, jakby to delikatnie powiedzieć, promieniowało narcyzmem tylko eskalowało sytuację.
Bo tak się składa że to ty postulując zmiany musisz wpierw uzasadnić że coś źle/nie działa.Nie uzasadniłeś również czwartego punktu, więc twoja wypowiedź niczego nie wnosi do dyskusji.
ps. wypowiadam się tu tylko i wyłącznie na podstawie tego zrzutu download/file.php?id=1949
Ja tu jego winy nie widze... chciał gre od razu, to anulował bo nie bylo imienia i nazwiska do przelewu... tak działa wolny rynek... i poszedł do nastepnej oferty... A jak widac, na klucz musialby czekac 5 dni, bo dopiero po 5 dniach druga strona raczyła pogrozic negatywem dopiero...lewriczin pisze: 11 wrz 2021, o 00:39Anulowałeś transakcję bez nawet próby nawiązania dialogu.Art pisze: 10 wrz 2021, o 22:17 Nie napisałeś na czym polegała moja wina, więc tak naprawdę nie napisałeś nic. Nawalić mogłem na wiele różnych sposobów.
A twoje jednostronne oświadczenie które, jakby to delikatnie powiedzieć, promieniowało narcyzmem tylko eskalowało sytuację.
Bo tak się składa że to ty postulując zmiany musisz wpierw uzasadnić że coś źle/nie działa.Nie uzasadniłeś również czwartego punktu, więc twoja wypowiedź niczego nie wnosi do dyskusji.
ps. wypowiadam się tu tylko i wyłącznie na podstawie tego zrzutu download/file.php?id=1949