Eneba.com - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 170 razy
Podziękowania: 125 razy
Kontakt:

Właśnie dostałem informację, że robią refunda za te klucze TW Warhammer 3, które były na promocji za 80 zł jakiś czas temu (sprzedający myślał, że sprzedaje TW Warhammer 2).

Jak jest z refudem pełnym? Kupowałem PayPalem podłączonym do karty płatniczej. Czy refund będzie szedł na PP czy na konto w rym wypadku? A może lepiej na eneba walleta dać?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 99 razy
Podziękowania: 0

Refund na konto w banku przez kartę , którą masz podpięta pod PP .
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 11 razy

loginnuss pisze: 9 lut 2022, o 16:08 Właśnie dostałem informację, że robią refunda za te klucze TW Warhammer 3, które były na promocji za 80 zł jakiś czas temu (sprzedający myślał, że sprzedaje TW Warhammer 2).

Jak jest z refudem pełnym? Kupowałem PayPalem podłączonym do karty płatniczej. Czy refund będzie szedł na PP czy na konto w rym wypadku? A może lepiej na eneba walleta dać?
Tez dostalem - eh szkoda. Refund bedzie na konto przynajmniej do tej pory tak byl.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 114 razy
Kontakt:

loginnuss pisze: 9 lut 2022, o 16:08 Czy refund będzie szedł na PP czy na konto w rym wypadku? A może lepiej na eneba walleta dać?
Każdy sklep będzie stał na stanowisku, że lepiej przelać pieniądze użytkownika na swoje wewnętrzne konto (w tym wypadku wallet - i zapewne zaproponują ci taką opcję) ponieważ zmusza to tak naprawdę użytkownika do wydania pieniędzy w ich sklepie (=zarobek).

Zwrot zapewne wyląduje finalnie na koncie.
Awatar użytkownika
Łowca

Panowie w maila jest napisane że sprzedawca nie będzie wstanie dostarczyć klucz na premierę , tak było w mailu .
"The seller who was supposed to deliver your keys for the pre-order of Total War: WARHAMMER III Steam Key EUROPE will not be able to deliver the keys on the release date. " - treść maila .

Odpisałem że nie ma problemu mogę poczekać parę dni na kluczyk , zobaczymy co odpiszą :)

Edit " That's a nice twist of words, however, the reality is that this particular seller won't be able to deliver and sell these keys in the future too because of the situation that has happened. " - Nie ma opcji innej refund .
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy

Oddadzą ci kasę. Mnie już oddali. Ja miałem dodatkowo napisane, że sprzedawca się pomylił i myślał że wystawia Warhammera II :P
Awatar użytkownika
Łowca

Maddred pisze: 11 lut 2022, o 16:20 Oddadzą ci kasę. Mnie już oddali. Ja miałem dodatkowo napisane, że sprzedawca się pomylił i myślał że wystawia Warhammera II :P
Ja chyba support zdenerwowałem :) Zapytali jak chce refund , napisałem że na konto , przecież nie na ich oszukany portfel . Od tamtego moementu cisza nic :P Do PP skrobne , może poczekam trochę , ale na 100 % oddadzą ...

Kolega czym płacił ? Ja za pomocą PayPal .
Awatar użytkownika
Łowca

Witam. Podzieli się ktoś doświadczeniem ile się czeka na odpowiedz supportu? Dostałem duplikat klucza i 3 dzien milcza
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy

JaroSima pisze: 15 lut 2022, o 13:58
Maddred pisze: 11 lut 2022, o 16:20 Oddadzą ci kasę. Mnie już oddali. Ja miałem dodatkowo napisane, że sprzedawca się pomylił i myślał że wystawia Warhammera II :P
Ja chyba support zdenerwowałem :) Zapytali jak chce refund , napisałem że na konto , przecież nie na ich oszukany portfel . Od tamtego moementu cisza nic :P Do PP skrobne , może poczekam trochę , ale na 100 % oddadzą ...

Szybki przelew pay24 czy coś w tym stylu. W moim przypadku bardzo szybko był zwrot, może właśnie ze względu na tę formę płatności. Już kiedyś miałem podobną sytuację i zauważyłem, że w ten sposób zwroty przychodzą najszybciej. Na kartę kredytową trwało to kilka dni dłużej.
Oni tam nawet napisali, że w zależności od formy płatności ten okres może różnie trwać, tak że cierpliwości. Oddadzą na pewno.
Ci użytkownicy podziękowali Maddred za ten post:
JaroSima
Awatar użytkownika
Łowca

Maddred pisze: 16 lut 2022, o 17:07
JaroSima pisze: 15 lut 2022, o 13:58

Szybki przelew pay24 czy coś w tym stylu. W moim przypadku bardzo szybko był zwrot, może właśnie ze względu na tę formę płatności. Już kiedyś miałem podobną sytuację i zauważyłem, że w ten sposób zwroty przychodzą najszybciej. Na kartę kredytową trwało to kilka dni dłużej.
Oni tam nawet napisali, że w zależności od formy płatności ten okres może różnie trwać, tak że cierpliwości. Oddadzą na pewno.
Nie o to chodzi , że przelew sobie szedł 8 dni , tylko ten cały ich system Ticket/Support jest dla mnie osobiście słaby . Wszystko przez maila :/ ... Ktoś pytał to 8 dni refund z Eneby na pp w moim przypadku :)
Awatar użytkownika
Łowca

Siema, może głupie pytanie, ale bardzo dla mnie ważne. Chciałem kupić bannerlorda, ale z tego co widzę na keyshopach pisze, że jest dostępna tylko wersja angielska. Co prawda język polski został dodany w (o ile się nie mylę) lutym. Wersja z keyshopu, po aktywowaniu będzie posiadała te same wersje językowe co na steam? Czy tylko przypisany angielski?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

NotSaltyMan pisze: 17 kwie 2022, o 18:01 Siema, może głupie pytanie, ale bardzo dla mnie ważne. Chciałem kupić bannerlorda, ale z tego co widzę na keyshopach pisze, że jest dostępna tylko wersja angielska. Co prawda język polski został dodany w (o ile się nie mylę) lutym. Wersja z keyshopu, po aktywowaniu będzie posiadała te same wersje językowe co na steam? Czy tylko przypisany angielski?
na 99% ma ;D
Ci użytkownicy podziękowali Monek22 za ten post:
NotSaltyMan
Awatar użytkownika
Łowca

@Monek22 Dzięki za odpowiedź
elherejo
Awatar użytkownika
elherejo

Zna ktoś jakieś aktualnie działające kody na enebie? Mi nie wchodzi ani ggd8 ani aks8
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 81 razy
Podziękowania: 206 razy

elherejo pisze: 5 sty 2023, o 15:46 Zna ktoś jakieś aktualnie działające kody na enebie? Mi nie wchodzi ani ggd8 ani aks8
U mnie działa. Pewnie wchodzisz bezpośrednio wpisując eneba.com, a żeby użyć tych kodów, trzeba użyć reflinka GGD lub Łowców.
https://www.eneba.com/?af_id=ggdeals&currency=PLN
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

elherejo pisze: 5 sty 2023, o 15:46 Zna ktoś jakieś aktualnie działające kody na enebie? Mi nie wchodzi ani ggd8 ani aks8
GG8 zadziała dopiero gdy przejdziesz do sklepu klikając w link na GG.deals
elherejo
Awatar użytkownika
elherejo

remike pisze: 5 sty 2023, o 16:16 GG8 zadziała dopiero gdy przejdziesz do sklepu klikając w link na GG.deals
Fakt, zapomniałem o tym dziwactwie eneby. Dzięki. Sęk w tym, że nic mi to nie dało, bo teraz wyskakuje product reservation failed try another vendor.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy

Widzę, że temat się uspokoił, od prawie 9 miesięcy żadnego posta odnośnie problemów z kluczami gier, to dobrze. Jak teraz sytuacja na Enebie się prezentuje, ktoś jeszcze coś tam czasami z Was kupuje, czy już całkowicie odpuściliście?
Zauważyłem tam sporo gier znacznie taniej dostępnych niż gdziekolwiek indziej. Dla przykładu Knights and Merchants był za niespełna 2 zł, Hospital również, Torchlight 1 tal samo, teraz już takich bajecznych wręcz "okazji" nie zauważyłem, być może zablokowano tych sprzedających, a skoro wystawiali za tak niskie ceny wymienione przeze mnie tytuły, bardzo prawdopodobne, że i te droższe gry miały pokaźnie obniżoną cenę.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2023, o 05:26 przez Alone_in_the_dark, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 17 razy

Alone_in_the_dark pisze: 16 sty 2023, o 23:41 Widzę, że temat się uspokoił, od prawie 9 miesięcy żadnego posta odnośnie problemów z kluczami gier.
hmm... Połasiłem się na price buga. Chicalem kupić Elder Ringa + Preorder DLC za 23zł -oczywiście klucz jest tylko do DLC. Storzyłem ticketa i czekam -pewnie dostanę zwrot -raczej nie liczę na taką grę w takiej cenie.
Awatar użytkownika
Łowca

boris1125 pisze: 7 lut 2023, o 16:35
Alone_in_the_dark pisze: 16 sty 2023, o 23:41 Widzę, że temat się uspokoił, od prawie 9 miesięcy żadnego posta odnośnie problemów z kluczami gier.
hmm... Połasiłem się na price buga. Chicalem kupić Elder Ringa + Preorder DLC za 23zł -oczywiście klucz jest tylko do DLC. Storzyłem ticketa i czekam -pewnie dostanę zwrot -raczej nie liczę na taką grę w takiej cenie.
Zrobiłem dokładnie to samo. Myślisz, że nie będzie problemu ze zwrotem?
ODPOWIEDZ