Właśnie dostałem informację, że robią refunda za te klucze TW Warhammer 3, które były na promocji za 80 zł jakiś czas temu (sprzedający myślał, że sprzedaje TW Warhammer 2).
Jak jest z refudem pełnym? Kupowałem PayPalem podłączonym do karty płatniczej. Czy refund będzie szedł na PP czy na konto w rym wypadku? A może lepiej na eneba walleta dać?
Eneba.com - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 41 razy
- Podziękowania: 11 razy
Tez dostalem - eh szkoda. Refund bedzie na konto przynajmniej do tej pory tak byl.loginnuss pisze: 9 lut 2022, o 16:08 Właśnie dostałem informację, że robią refunda za te klucze TW Warhammer 3, które były na promocji za 80 zł jakiś czas temu (sprzedający myślał, że sprzedaje TW Warhammer 2).
Jak jest z refudem pełnym? Kupowałem PayPalem podłączonym do karty płatniczej. Czy refund będzie szedł na PP czy na konto w rym wypadku? A może lepiej na eneba walleta dać?
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 114 razy
- Kontakt:
Każdy sklep będzie stał na stanowisku, że lepiej przelać pieniądze użytkownika na swoje wewnętrzne konto (w tym wypadku wallet - i zapewne zaproponują ci taką opcję) ponieważ zmusza to tak naprawdę użytkownika do wydania pieniędzy w ich sklepie (=zarobek).loginnuss pisze: 9 lut 2022, o 16:08 Czy refund będzie szedł na PP czy na konto w rym wypadku? A może lepiej na eneba walleta dać?
Zwrot zapewne wyląduje finalnie na koncie.
Panowie w maila jest napisane że sprzedawca nie będzie wstanie dostarczyć klucz na premierę , tak było w mailu .
"The seller who was supposed to deliver your keys for the pre-order of Total War: WARHAMMER III Steam Key EUROPE will not be able to deliver the keys on the release date. " - treść maila .
Odpisałem że nie ma problemu mogę poczekać parę dni na kluczyk , zobaczymy co odpiszą
Edit " That's a nice twist of words, however, the reality is that this particular seller won't be able to deliver and sell these keys in the future too because of the situation that has happened. " - Nie ma opcji innej refund .
"The seller who was supposed to deliver your keys for the pre-order of Total War: WARHAMMER III Steam Key EUROPE will not be able to deliver the keys on the release date. " - treść maila .
Odpisałem że nie ma problemu mogę poczekać parę dni na kluczyk , zobaczymy co odpiszą

Edit " That's a nice twist of words, however, the reality is that this particular seller won't be able to deliver and sell these keys in the future too because of the situation that has happened. " - Nie ma opcji innej refund .
Ja chyba support zdenerwowałemMaddred pisze: 11 lut 2022, o 16:20 Oddadzą ci kasę. Mnie już oddali. Ja miałem dodatkowo napisane, że sprzedawca się pomylił i myślał że wystawia Warhammera II![]()

Kolega czym płacił ? Ja za pomocą PayPal .
Szybki przelew pay24 czy coś w tym stylu. W moim przypadku bardzo szybko był zwrot, może właśnie ze względu na tę formę płatności. Już kiedyś miałem podobną sytuację i zauważyłem, że w ten sposób zwroty przychodzą najszybciej. Na kartę kredytową trwało to kilka dni dłużej.JaroSima pisze: 15 lut 2022, o 13:58Ja chyba support zdenerwowałemMaddred pisze: 11 lut 2022, o 16:20 Oddadzą ci kasę. Mnie już oddali. Ja miałem dodatkowo napisane, że sprzedawca się pomylił i myślał że wystawia Warhammera II![]()
Zapytali jak chce refund , napisałem że na konto , przecież nie na ich oszukany portfel . Od tamtego moementu cisza nic
Do PP skrobne , może poczekam trochę , ale na 100 % oddadzą ...
Oni tam nawet napisali, że w zależności od formy płatności ten okres może różnie trwać, tak że cierpliwości. Oddadzą na pewno.
Nie o to chodzi , że przelew sobie szedł 8 dni , tylko ten cały ich system Ticket/Support jest dla mnie osobiście słaby . Wszystko przez maila :/ ... Ktoś pytał to 8 dni refund z Eneby na pp w moim przypadkuMaddred pisze: 16 lut 2022, o 17:07Szybki przelew pay24 czy coś w tym stylu. W moim przypadku bardzo szybko był zwrot, może właśnie ze względu na tę formę płatności. Już kiedyś miałem podobną sytuację i zauważyłem, że w ten sposób zwroty przychodzą najszybciej. Na kartę kredytową trwało to kilka dni dłużej.JaroSima pisze: 15 lut 2022, o 13:58Ja chyba support zdenerwowałemMaddred pisze: 11 lut 2022, o 16:20 Oddadzą ci kasę. Mnie już oddali. Ja miałem dodatkowo napisane, że sprzedawca się pomylił i myślał że wystawia Warhammera II![]()
Zapytali jak chce refund , napisałem że na konto , przecież nie na ich oszukany portfel . Od tamtego moementu cisza nic
Do PP skrobne , może poczekam trochę , ale na 100 % oddadzą ...
Oni tam nawet napisali, że w zależności od formy płatności ten okres może różnie trwać, tak że cierpliwości. Oddadzą na pewno.

Siema, może głupie pytanie, ale bardzo dla mnie ważne. Chciałem kupić bannerlorda, ale z tego co widzę na keyshopach pisze, że jest dostępna tylko wersja angielska. Co prawda język polski został dodany w (o ile się nie mylę) lutym. Wersja z keyshopu, po aktywowaniu będzie posiadała te same wersje językowe co na steam? Czy tylko przypisany angielski?
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 139 razy
- Kontakt:
na 99% ma ;DNotSaltyMan pisze: 17 kwie 2022, o 18:01 Siema, może głupie pytanie, ale bardzo dla mnie ważne. Chciałem kupić bannerlorda, ale z tego co widzę na keyshopach pisze, że jest dostępna tylko wersja angielska. Co prawda język polski został dodany w (o ile się nie mylę) lutym. Wersja z keyshopu, po aktywowaniu będzie posiadała te same wersje językowe co na steam? Czy tylko przypisany angielski?
- Ci użytkownicy podziękowali Monek22 za ten post:
- NotSaltyMan
U mnie działa. Pewnie wchodzisz bezpośrednio wpisując eneba.com, a żeby użyć tych kodów, trzeba użyć reflinka GGD lub Łowców.elherejo pisze: 5 sty 2023, o 15:46 Zna ktoś jakieś aktualnie działające kody na enebie? Mi nie wchodzi ani ggd8 ani aks8
https://www.eneba.com/?af_id=ggdeals¤cy=PLN
- Discord: remike#9022
- Podziękował: 576 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
GG8 zadziała dopiero gdy przejdziesz do sklepu klikając w link na GG.dealselherejo pisze: 5 sty 2023, o 15:46 Zna ktoś jakieś aktualnie działające kody na enebie? Mi nie wchodzi ani ggd8 ani aks8
Widzę, że temat się uspokoił, od prawie 9 miesięcy żadnego posta odnośnie problemów z kluczami gier, to dobrze. Jak teraz sytuacja na Enebie się prezentuje, ktoś jeszcze coś tam czasami z Was kupuje, czy już całkowicie odpuściliście?
Zauważyłem tam sporo gier znacznie taniej dostępnych niż gdziekolwiek indziej. Dla przykładu Knights and Merchants był za niespełna 2 zł, Hospital również, Torchlight 1 tal samo, teraz już takich bajecznych wręcz "okazji" nie zauważyłem, być może zablokowano tych sprzedających, a skoro wystawiali za tak niskie ceny wymienione przeze mnie tytuły, bardzo prawdopodobne, że i te droższe gry miały pokaźnie obniżoną cenę.
Zauważyłem tam sporo gier znacznie taniej dostępnych niż gdziekolwiek indziej. Dla przykładu Knights and Merchants był za niespełna 2 zł, Hospital również, Torchlight 1 tal samo, teraz już takich bajecznych wręcz "okazji" nie zauważyłem, być może zablokowano tych sprzedających, a skoro wystawiali za tak niskie ceny wymienione przeze mnie tytuły, bardzo prawdopodobne, że i te droższe gry miały pokaźnie obniżoną cenę.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2023, o 05:26 przez Alone_in_the_dark, łącznie zmieniany 1 raz.
hmm... Połasiłem się na price buga. Chicalem kupić Elder Ringa + Preorder DLC za 23zł -oczywiście klucz jest tylko do DLC. Storzyłem ticketa i czekam -pewnie dostanę zwrot -raczej nie liczę na taką grę w takiej cenie.Alone_in_the_dark pisze: 16 sty 2023, o 23:41 Widzę, że temat się uspokoił, od prawie 9 miesięcy żadnego posta odnośnie problemów z kluczami gier.
Zrobiłem dokładnie to samo. Myślisz, że nie będzie problemu ze zwrotem?boris1125 pisze: 7 lut 2023, o 16:35hmm... Połasiłem się na price buga. Chicalem kupić Elder Ringa + Preorder DLC za 23zł -oczywiście klucz jest tylko do DLC. Storzyłem ticketa i czekam -pewnie dostanę zwrot -raczej nie liczę na taką grę w takiej cenie.Alone_in_the_dark pisze: 16 sty 2023, o 23:41 Widzę, że temat się uspokoił, od prawie 9 miesięcy żadnego posta odnośnie problemów z kluczami gier.