Netflix is now available in Poland!

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Mogę dzielić netflixa między krajami? tzn. jeżeli kupie go w Polsce to czy ojciec mógłby z niego korzystać w Szwecji?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Jerry pisze:
TomHa pisze: Jeśli chodzi o ofertę Netflixa, to faktycznie z lekka ssie te kilkanaście procent oferty zza oceanu, do tego te filmy - kto na Boga ogląda Sharknado?! Co najwyżej człowiek z połową mózgu da radę to obejrzeć :D
Tos mi opinie wydal :/
Spoko, emota ma końcu wyraźnie wskazuje, że to żart ;-) Powiedzmy, że uważam takie filmy za niegodne płacenia za nie i nie powinny zasilać biblioteki ponoć najlepszego tego typu serwisu, w miejsce tego crapulca spokojnie mogliby dać jakiś starszy klasyk na poziomie i byłoby dobrze :)
Nie ma szans, żeby za 40 zeta co miesiąc oferowali kilkadziesiąt najnowszych pozycji z najwyższej półki, to wiadomo, ale mogliby chociaż dbać o poziom tego, co oferują, bo póki co oferta filmowa na tle tej serialowej wygląda co najmniej żałośnie ;]
Tak więc bez urazy, może nieco mnie poniosło ;-)

A Daredevil klasa, drugi sezon wciągnąłem na dwa podejścia, teraz trzeba czekać rok na trzeci sezon - mam cichą nadzieję, że i Punisher doczeka się swojego serialu, bo to chyba najmocniejsza postać z całego tego netflixowo-marvelowskiego uniwersum i szkoda marnować taki potencjał ;]

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

Kurcze, używałem Netflixa z Unotelly (smartdns) ale jak zaczynają teraz blokować sposoby omijania regionu to sobie daruję. Niestety polski katalog nie ma prawie nic co by mnie ciekawiło.

Z filmowych VOD Bardziej ostatnio podeszło mi https://mubi.com/ ze względu na ambitniejszy repertuar.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Daredevila również szczerze polecam. Jednakże dla kogoś kto musi oglądać z polskimi napisami oferta może nie być zbyt satysfakcjonująca.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ktos kto ma Netflixa moze powiedziec, czy jest opcja z oryginalnym dzwiekiem i angielskimi napisami?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

colorblind90 pisze: Ktos kto ma Netflixa moze powiedziec, czy jest opcja z oryginalnym dzwiekiem i angielskimi napisami?
Jak najbardziej.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jak to się sprawuje na Samsung apps TV ?
Awatar użytkownika
Łowca

Wszystkich zainteresowanych zapraszam do skorzystania z wyszukiwarki filmów i seriali dostępnych w ofercie Netflix Polska http://upflix.pl
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

termos69 pisze: Wszystkich zainteresowanych zapraszam do skorzystania z wyszukiwarki filmów i seriali dostępnych w ofercie Netflix Polska http://upflix.pl
Słaba wyszukiwarka (nie pokazuje ile jest dostępnych sezonów) i słaba reklama.
Awatar użytkownika
Łowca

Nikt nie jest doskonały, ale pracuję nad tym ;)
Awatar użytkownika
Łowca

Od dziś na http://upflix.pl są już dostępne informacje na temat polskich wersji językowych w poszczególnych odcinkach seriali

Przykładowo http://upflix.pl/video/795/Arrow

Obrazek
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

szkoda że na Win7 i chrome nie da rady odpalić filmów w 1080p i wyższej, House of Cards czwarty sezon leci przez przeglądarkę w 2000 Kb

tu Polski też nie ma http://ispspeedindex.netflix.com/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

IE pozostaje, ew. apka Netflixa, ale ona na Win8/10 hasa, chyba, że coś się zmieniło :)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Właśnie otrzymałem info z Netflixa:
Netflix

So Much Has Changed Since You Left

Netflix keeps getting better. Don’t worry, there are still no commitments and no ads or commercials. What's new? We've added lots more TV shows & movies for you to enjoy.

Enjoy Another Free Trial

Offer expires on Monday, May 1st, 2017. Restrictions apply and some recipients may not be eligible.
Wygląda na to, że dostanę kolejny darmowy miesiąc (mimo iż kiedyś już korzystałem i nawet płaciłem przez krótki okres czasu).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Fajnie z ich strony, szczególnie, że nadal nie mają konkurencji - Amazon dał ciała, nie tylko z ofertą, ale i z dostępnością ich apki :D Na Filipsiaku z Androidem ni ma apki i zapomnij o oglądaniu na tv (z poziomu www się nie da) a i tak, nawet jeśli masz inny tv, nie ma opcji 4K, co w przypadku np. Grand Tour, jest czymś niewybaczalnym ;-)

Ostatnio miałem więcej czasu na oglądanie i przyznam, że w tej chwili oferta Netflixa mi odpowiada, jest sporo fajnych dokumentów, całkiem nieźle wypadają od strony seriali i stand up'ów - szczególnie, jeśli zrezygnowało się z oglądania ich via torrent i nie ma presji pt: "Każdy sezon i epizod muszę obejrzeć natychmiast po premierze" - do tego coraz więcej produkcji jest w 4K / HDR i co najważniejsze, coraz więcej seriali sygnowanych jest logo Netflixa, co jest gwarancją ich jakości.
Przyznam, że mi brakuje jedynie podobnego serwisu, z serialami ze stajni Foxa ;]
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

TomHa pisze: coraz więcej seriali sygnowanych jest logo Netflixa, co jest gwarancją ich jakości.
Wygląda na to, że Iron Fist będzie wyjątkiem. :D Chociaż Luke Cage też nie powala.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Racja, Cage to porażka wręcz, bardziej niż na marveliny, jestem nastawiony na komedie / dramaty / obyczajowe - np. ostatnio wyszedł drugi sezon rewelacyjnego serialu, takiego miksu komedii i dramatu, pt: Love ;-)
Chociaż nawiązując jeszcze do Marvela, to czekam na Punishera i oby go nie zwalili i ew. drugi sezon Jessica Jones, bo pierwszy był całkiem fajny ;]
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Nie wiem czy to już było, ale można za plany Netflixa po 43 i 52 zł płacić tylko 34 zł:

1. Wybieramy plan za 34 zł i płacimy za niego.
2. Zmieniamy plan na 43 lub 52 zł (zmiana wchodzi automatycznie, ale wyższa opłata będzie naliczana dopiero z następnym miesiącem).
3. Rezygnujemy z subskrypcji przed upływem miesiąca rozliczeniowego.
4. Po upływie miesiąca rozliczeniowego powtarzamy kroki 1-3.
5. I tak co miesiąc.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

dusty.camper pisze: Nie wiem czy to już było, ale można za plany Netflixa po 43 i 52 zł płacić tylko 34 zł:

2. Zmieniamy plan na 43 lub 52 zł (zmiana wchodzi automatycznie, ale wyższa opłata będzie naliczana dopiero z następnym miesiącem).
5. I tak co miesiąc.
Jeszcze lepiej, zamiast takich kombinacji, znaleźć 3 inne osoby i zrzucić się na ten najwyższy pakiet za 52 zł. Wyjdzie wtedy po 13 zł za osobę, co już jest ceną rewelacyjną jak dla mnie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy

boskiapollo pisze:
dusty.camper pisze: Nie wiem czy to już było, ale można za plany Netflixa po 43 i 52 zł płacić tylko 34 zł:

5. I tak co miesiąc.
Jeszcze lepiej, zamiast takich kombinacji, znaleźć 3 inne osoby i zrzucić się na ten najwyższy pakiet za 52 zł. Wyjdzie wtedy po 13 zł za osobę, co już jest ceną rewelacyjną jak dla mnie.
Tak, tylko trzeba do tego zaufanych osób. Niekoniecznie rodzinę / najlepszych przyjaciół, ale chociaż faktycznie osobę kojarzyć. U mnie w środowisku nikt się Netflixem nie interesuje, a seriale kojarzone są z Modą na Sukces i wyśmiewane, dlatego sobie dawno darowałem jakiekolwiek poszukiwania.

Nawet jak się z kimś ugadam na wspólny zakup, to jaką mam pewność, że osobie nie 'odwali' i nie zmieni hasła do konta z jakiegoś 'widzimisię'?

Raz na 2-3 miesiące kupuję pakiet sam dla siebie i oglądam to co zostało dodane, wtedy np. mało co też gram, bo chce sobie ten pakiet Netflixa faktycznie wykorzystać.

Orange is the New Black w końcu obejrzałem i jestem mile zaskoczony, a BCS wraca za miesiąc bodajże, no i w maju House of Cards, więc na pewno po wyjściu HoC z powrotem pakiet zakupię dla tego co nowe.
ODPOWIEDZ