http://forum.cdaction.pl/index.php?showtopic=249321
Zapraszam wszystkich chętnych pomóc!
Projekt strony AlejaGraczy.pl
- Podziękował: 64 razy
- Podziękowania: 20 razy
- Kontakt:

Wpadłeś na genialny pomysł założenia strony o grach (rly?) i masz nazwę i pomysł, ale brak ci umiejętności. Szukacie (kto "wy" jesteście?) ludzi bo nie umiecie. A reklamujecie się poprzez link do innego forum. Rly? Dałbym gifa z "toś do***ał" z Tadeuszem Sznukiem, ale nie będę wulgarny. Bez sensu to wszystko.
A tak ogólnie jak tam blog z podcastami? Widzę że się rozwija prężnie

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Wasser pisze:
Wpadłeś na genialny pomysł założenia strony o grach (rly?) i masz nazwę i pomysł, ale brak ci umiejętności. Szukacie (kto "wy" jesteście?) ludzi bo nie umiecie. A reklamujecie się poprzez link do innego forum. Rly? Dałbym gifa z "toś do***ał" z Tadeuszem Sznukiem, ale nie będę wulgarny. Bez sensu to wszystko.
A tak ogólnie jak tam blog z podcastami? Widzę że się rozwija prężnie
1. Nie ja sam tylko 6 osób, z których jedna jest na ostatnim roku programowania
2. Czy robienie kopiuj-wklej byłoby lepsze? Jeśli tak to ok
3.Strona z podcastami była moją prywatną inicjatywą, z której byłem zadowolony, ale zabrakło mi samemu czasu i zapału, aby używać się z takimi ludźmi jak ty, bo to też wymagało dużo roboty, bo podcastów jest od groma.
Sznurkowi to nawet butów byś nie mógł czyścić.
- Podziękował: 23 razy
- Podziękowania: 6 razy
- Kontakt:
Od siebie powiem tylko: jeśli tak jest naprawdę, to gif @Wassera jest zdecydowanie na miejscu. Głośno bym się do takich rzeczy nie przyznawał, bo to wygląda trochę jak projekt zaliczeniowy na maks. 2 roku i to nie grupy, a jednej osoby. Więc jak rozumiem tak naprawdę pracuje nad tym jedna osoba, a reszta ma koncepcje i dobre chęci.
Sorry, ale jeśli wrzucasz coś na zachętę, chociażby to była grafika koncepcyjna, to powinna urywać niektóre części ciała, a to co zaprezentowałeś nie urywa zupełnie niczego. W dodatku jak zestawimy to z Twoimi słowami: "Uważamy, że obecne strony są do kitu" i dalej "Większość stron nie zauważyła że nie jesteśmy w roku 2001 tylko już 2014"... No to cóż.
- Podziękował: 102 razy
- Podziękowania: 24 razy
- Kontakt:
Ale czuję się zaszczycony, że zostałem zamieszczony na grafikach koncepcyjnych.
Więc to jest ten Mihaukolf, o którym mówiłem, a ty nie chciałeś się przyznać. Tak czy inaczej, życzę powodzenia, bo i w sumie tematyka fajna. I uważam, że to ma jakieś szansę się udać.
No i musicie przyznać, że dużo pracy było włożone w te wszystkie teksty w ramkach
Więc to jest ten Mihaukolf, o którym mówiłem, a ty nie chciałeś się przyznać. Tak czy inaczej, życzę powodzenia, bo i w sumie tematyka fajna. I uważam, że to ma jakieś szansę się udać.
No i musicie przyznać, że dużo pracy było włożone w te wszystkie teksty w ramkach

- Discord: remike#9022
- Podziękował: 576 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
A ja z kolei brechtać się nie będę. Łowcy też zaczynali od takiego projektu. I tez nikt na początku nie brał tej strony na serio. Życzę powodzenia. 
PS: mimo wszystko powinniście sobie najpierw znaleźć jakiegokolwiek grafika i nie straszyć ludzi webdesignem z painta.

PS: mimo wszystko powinniście sobie najpierw znaleźć jakiegokolwiek grafika i nie straszyć ludzi webdesignem z painta.
- Podziękował: 64 razy
- Podziękowania: 20 razy
- Kontakt:
Nikt normalny nie będzie wymieniał kluczy do gier przez jakąś niepewną stronę. Co jak ktoś wstawi klucz z jakiegoś keyloggera czy innego syfu albo po prostu klucz będzie zużyty? Pomysł rzucony w 5 minut i nawet nie przemyślany.Taka sama kwestia jest z wymianą kodów na gry, dlaczego nie zrobić tego prościej- wybierasz grę, którą masz i tą którą chcesz otrzymać w zamian, gdy znajdzie się osoba która wpiszę odwrotną konfigurację to dostajesz powiadomienie i aktywujesz swoją zdobycz automatycznie z poziomu przeglądarki.
Już coś takiego jest: http://www.grasz24.pl/forum/calendar/3-wsp%C3%B3lna-graPrzykładowo jeśli chcemy umówić się z kimś na grę ze strony poza steamem musimy mu wysyłać prywatne wiadomości, które jak wiadomo najszybszym sposobem komunikowania się nie są. My proponujemy bardzo proste rozwiązanie. Wchodzisz w swój profil-zaproszenia-wpisujesz osoby, wybierasz termin i czekasz tylko, bo gdy adresat się zaloguje wyskoczy mu małe okienko z krótką treścią zaproszenia i wyborem TAK lub NIE.
A ten pomysł jest genialny ;D Zamiast dostać PW napisane odręcznie to dostajesz 3 tabelki z osobą, terminem itp. a gość dostaje prywatną wiadomość z tekstem ;D
No i dobra, z tego tekstu wychodzi że to jest tylko to. Dwie, średnio przemyślane rzeczy. Niema nic o zawartości, o pomysłach na serwis. Do tego dochodzi brak doświadczenia, brak promek i innych rzeczy. Wszystko wszędzie będzie lepiej i szybciej. A jak będzie merytorycznie?
Tak będzie (lekkie pióro to nie jest): http://www.argetima.blogspot.com/2013/0 ... uchac.html

Po co marnować czas i pieniądze? Już lepiej przepić i przećpać.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
naprawdę? wyciągasz mój krótki tekst sprzed roku i po tym twierdzisz z pewnością, że tak będą wyglądać wszystkie teksty na stronie? Z takim nosem to myślę że jesteś idealnym kandydatem na następnego Sherlocka Holmesa. Co do tekstów: kilkanaście już zostało napisanych, poddanych mocnej korekcie (bynajmniej nie mojej) i czekają tylko na premierę(oczywiście są to raczej felietony w większości ponadczasowe)Wasser pisze:Nikt normalny nie będzie wymieniał kluczy do gier przez jakąś niepewną stronę. Co jak ktoś wstawi klucz z jakiegoś keyloggera czy innego syfu albo po prostu klucz będzie zużyty? Pomysł rzucony w 5 minut i nawet nie przemyślany.Taka sama kwestia jest z wymianą kodów na gry, dlaczego nie zrobić tego prościej- wybierasz grę, którą masz i tą którą chcesz otrzymać w zamian, gdy znajdzie się osoba która wpiszę odwrotną konfigurację to dostajesz powiadomienie i aktywujesz swoją zdobycz automatycznie z poziomu przeglądarki.
Jeśli miałbym zamiar robić niepewną stronę, to po co bym miał ją w ogóle robić? To co przytoczyłem to bardziej wizja rozwoju, niż startu, wprowadzimy tą funkcje dopiero wtedy gdy ludzie nam zaufają i będziemy mieć finansowe możliwości stworzenia tego systemu. Poza tym na początku użytkownik nie będzie mógł się wymieniać Skyrimami itp., ale jakimiś bundlowymi gierkami. To po pierwsze. Po drugie takie sprawy bardzo łatwo jest wyśledzić wbrew pozorom i załatwić, przytaczając odpowiedni paragraf. W internecie też działa prawo
Już coś takiego jest: http://www.grasz24.pl/forum/calendar/3-wsp%C3%B3lna-graPrzykładowo jeśli chcemy umówić się z kimś na grę ze strony poza steamem musimy mu wysyłać prywatne wiadomości, które jak wiadomo najszybszym sposobem komunikowania się nie są. My proponujemy bardzo proste rozwiązanie. Wchodzisz w swój profil-zaproszenia-wpisujesz osoby, wybierasz termin i czekasz tylko, bo gdy adresat się zaloguje wyskoczy mu małe okienko z krótką treścią zaproszenia i wyborem TAK lub NIE.
A ten pomysł jest genialny ;D Zamiast dostać PW napisane odręcznie to dostajesz 3 tabelki z osobą, terminem itp. a gość dostaje prywatną wiadomość z tekstem ;D
No i dobra, z tego tekstu wychodzi że to jest tylko to. Dwie, średnio przemyślane rzeczy. Niema nic o zawartości, o pomysłach na serwis. Do tego dochodzi brak doświadczenia, brak promek i innych rzeczy. Wszystko wszędzie będzie lepiej i szybciej. A jak będzie merytorycznie?
Tak będzie (lekkie pióro to nie jest): http://www.argetima.blogspot.com/2013/0 ... uchac.html![]()
Po co marnować czas i pieniądze? Już lepiej przepić i przećpać.
A po twoich tekstach widać, że nie żałujesz sobie ani pierwszej, ani drugiej przyjemności.
down: dzięki
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2014, o 14:16 przez mazowszak45, łącznie zmieniany 2 razy.