Cdp.pl - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 13 razy
Kontakt:

Petersaber - zajrzałem na Twój kanał YT... Mimo, że zgadzam się z tym co tutaj napisałeś, angielski jest ważny i warto uczyć się języków, to Ty powinieneś też się trochę podszkolić;) Najbardziej z wymowy. W każdym słowniku masz takie cudowne znaczki, które Ci w tym pomogą, a wtedy może i więcej subskrybentów w przyszłości sobie zapewnisz.

Ale prawda jest też taka, że Polacy poszukują w większości gier po polsku. Nie każdy jest na tyle zdolny/ambitny/uparty żeby nie iść na łatwiznę.

Żeby nie offtopić: Cdp-> Czy jest możliwość wyboru języka w waszej ofercie filmowej? Tzn. jeśli film ma dubbing czy mogę go wyłączyć i ewentualnie wybrać polskie napisy?
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

RoyKeane pisze: Czy z okazji wiosennej promocji planujecie także obniżkę na resztę gier z serii F1 (zwłaszcza 2010)?
Promocją objęta jest tym razem tylko ostatnia część serii.
Killjoy pisze: Żeby nie offtopić: Cdp-> Czy jest możliwość wyboru języka w waszej ofercie filmowej? Tzn. jeśli film ma dubbing czy mogę go wyłączyć i ewentualnie wybrać polskie napisy?
Większość filmów w cdp.pl jest w dwóch wersjach - z polskimi napisami i oryginalną ścieżką, lub z polskim lektorem. Na każdej karcie filmu masz podaną ścieżkę lektora i napisy.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Petersaber pisze: A angielski i tak powinien każdy znać, bo jest po prostu przydatny
Hiszpański także.
O ile kojarzę to również niemiecki, fiński, japoński, arabski, chiński, węgierski i portugalski.
Reszta może trochę mniej, ale pewnie też może być przydatna.

O taką dyskusję chodziło? ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

mrmahon pisze:
Petersaber pisze: A angielski i tak powinien każdy znać, bo jest po prostu przydatny
Hiszpański także.
O ile kojarzę to również niemiecki, fiński, japoński, arabski, chiński, węgierski i portugalski.
Reszta może trochę mniej, ale pewnie też może być przydatna.

O taką dyskusję chodziło? ;)
Ale żaden z tych nie jest oficjalnym językiem międzynarodowym :P i każdy o wiele mniej przydatny

@Killjoy - Wiem że muszę się podszkolić w głosie, od dawna próbuję. Kiedyś było gorzej :P irytujące to, bo w piśmie, czytaniu, gramatyce, etc, pomimo mojego głosu, bez nauki żadnej semestr w semestr 5.0 przez całe studia na poziomie B2+, a potrafię z ludźmi pisać na tyle poprawnie że przez lata nie wiedzą że angielski nie jest moim podstawowym językiem. Tylko ten głos :/

Ale kończę tu offtopa.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Petersaber pisze: Ale żaden z tych nie jest oficjalnym językiem międzynarodowym :P i każdy o wiele mniej przydatny
Co do tych *oficjalnych* języków międzynarodowych (ONZ?) to poza angielskim z wymienionych przeze mnie: arabski, chiński i hiszpański. Oraz inne nie wymienione powyżej.

Chyba, że myślisz o innych oficjalnych językach.

Chińskim posługuje się ok. miliarda ludzi, więc chyba jest dość przydatny. ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Zamiast angielskiego czy też chińskiego uczcie się rosyjskiego. Ten język ma przyszłość, zwłaszcza jeśli Putin dopatrzy się u nas prześladowań rodaków ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

oLiardi pisze: Zamiast angielskiego czy też chińskiego uczcie się rosyjskiego. Ten język ma przyszłość, zwłaszcza jeśli Putin dopatrzy się u nas prześladowań rodaków ;)
Przy obecnym przyroscie naturalnym Rosji za 30 lat nie będzie...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Czemu nie mogę komentować postów cdp.pl na facebooku? Widzę że innych użytkownicy mogą jak najbardziej.

Czyżbym powiedział prawdę jeden raz za dużo? Przepraszam, zdarza mi się dość często.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

doublexrossed pisze: Czemu nie mogę komentować postów cdp.pl na facebooku? Widzę że innych użytkownicy mogą jak najbardziej.

Czyżbym powiedział prawdę jeden raz za dużo? Przepraszam, zdarza mi się dość często.
Przeprosiny powinieneś kierować do cdp.pl, a nie tutaj. Jak ładnie przeprosisz i wyrazisz skruchę to może ci wybaczą ;)
Awatar użytkownika
Łowca

DiRT 3 i GRiD 2 kupione - fantastyczne gierki, fajnie że były po odpowiednio 9,99 i 29,99 PLN. No i ostatnio WRC 4 także kupiłem przez Cdp.pl i powoli stajecie się moim ulubionym sklepem do kupowania gier. Mam 2 pytania.

1) Czy będzie u was na wiosnę jeszcze jakaś promocja poza tymi co są obecnie? Czy to już koniec i następna będzie dopiero np. na wielkanoc lub latem.
2) Czy w przyszłości będzie obniżka na Euro Truck Simulator 2 Złota Edycja?
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

N4FT4LEN pisze: DiRT 3 i GRiD 2 kupione - fantastyczne gierki, fajnie że były po odpowiednio 9,99 i 29,99 PLN. No i ostatnio WRC 4 także kupiłem przez Cdp.pl i powoli stajecie się moim ulubionym sklepem do kupowania gier. Mam 2 pytania.

1) Czy będzie u was na wiosnę jeszcze jakaś promocja poza tymi co są obecnie? Czy to już koniec i następna będzie dopiero np. na wielkanoc lub latem.
2) Czy w przyszłości będzie obniżka na Euro Truck Simulator 2 Złota Edycja?
Ad 1 - Wiosenna promocja na gry, filmy i e-booki będzie trwała do piątku. Dziś pojawią się kolejne tytuły :)
Ad 2 - spójrz tutaj :D https://cdp.pl/t/kategoria/symulatory-ciezarowek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Ciężarówki OK

- byłoby fajnie gdyby w mailu potwierdzającym zakup był kod aktywacyjny
- Czekam na promocję na Car Mechanic Simulator. Ciężarówka mi się popsuje i jak ją naprawię?!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Pytanie do przedstawiciela CDP.pl

Chciałbym uzyskać dostęp do klucza steam do gry Aliens Colonial Marines ze swojej półki, ale dostaje taki komunikat przy próbie otwarcia pliku:

Forbidden

You don't have permission to access /dcs/o2/CD-Projekt/private/games/aliens_colonial_marine/serial/e#############################mullash7.png on this server.
Apache Server at dcs-188-64-84-26.atmcdn.pl Port 80

Zapewne, tylko spece z cdp.pl mogą to rozwiązać ?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Mam pytanie, może banalne:

Czy DLC zakupione na cdp.pl działają bezproblemowo z "podstawką" kupioną w innym sklepie? (oczywiście działającą na Steam)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Michał#18 pisze: Mam pytanie, może banalne:

Czy DLC zakupione na cdp.pl działają bezproblemowo z "podstawką" kupioną w innym sklepie? (oczywiście działającą na Steam)
Jeśli gra i dodatek są na Steam, to nie ma znaczenia skąd zostały kupione.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Rafal pisze:

Jeśli gra i dodatek są na Steam, to nie ma znaczenia skąd zostały kupione.
Ciekawa teoria. Szkoda, że nie prawdziwa. O region lock ach słyszał? Jeśli dobrze pamiętam to były małe aferki z grami i dlc do nich na cdp.pl (inny region gra, inny dlc->z Dishonored or nie szło dokupić dlc coś w ten deseń)? To dotyczyło gier Bethesdy (na nasz region prawa ma/miała Cenega, dlatego cdp.pl oferował klucze z innego regionu bez możliwości dokupienia dlc ze steam dla naszego regionu). Jak się mylę to poprawcie.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

warhameron pisze: Pytanie do przedstawiciela CDP.pl

Chciałbym uzyskać dostęp do klucza steam do gry Aliens Colonial Marines ze swojej półki, ale dostaje taki komunikat przy próbie otwarcia pliku:

Forbidden

You don't have permission to access /dcs/o2/CD-Projekt/private/games/aliens_colonial_marine/serial/e#############################mullash7.png on this server.
Apache Server at dcs-188-64-84-26.atmcdn.pl Port 80

Zapewne, tylko spece z cdp.pl mogą to rozwiązać ?
Rzeczywiście pojawił się taki błąd, nasi programiści już to naprawiają. Przepraszamy za kłopot.

W większości przypadków nie powinno być problemu jeśli gra i dodatek są na platformę Steam. Jednak jeśli kupiłeś podstawkę w zagranicznym sklepie, w niektórych przypadkach, może pojawić się problem z innymi regionami podstawki i dlc. Nie znając szczegółów tylko takiej odpowiedzi mogę Ci udzielić.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Ja mam dwa pytanka. :)
Czy będzie dostępny w przyszłości dostępny na cdp.pl Robin Hood Legenda Sherwood, albo spolszczenie do wersji z gog'a? Pamiętam, że w Polsce była wydana wersja polska(pudełkowa), ale teraz nigdzie nie można dostać jej.
Czy w przyszłości cdp.pl tak jak gog.com planuję udostępniać wersje gier na linuxa?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

ShFil pisze: Czy będzie dostępny w przyszłości dostępny na cdp.pl Robin Hood Legenda Sherwood, albo spolszczenie do wersji z gog'a? Pamiętam, że w Polsce była wydana wersja polska(pudełkowa), ale teraz nigdzie nie można dostać jej.
Nigdzie? http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... category-9
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Ja mam jeszcze moją pudełkową. :)
Nie zamierzam się jej jednak pozbywać...
ODPOWIEDZ