ATB

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Nie wiem czy ktoś lubi taką muzykę, póki co spotkałem się Tylko z mocnym brzmieniem :)

ATB to z pewnością postać należąca do czołówki najlepiej rozpoznawalnych artystów muzyki elektronicznej wszech czasów. Jego pierwszy album Movin' Melodies wydany w 1998 roku został bardzo ciepło przyjęty przez słuchaczy na całym świecie. Wszystkie stacje radiowe od tamtej pory graly jego jeden z największych hitów "Till i come (9PM)". Utwór do dzisiaj jest remixowany przez wielu producentów z różnym skutkiem, jednak to właśnie pierwsza wersja zapadła słuchaczom na długie lata. Kolejne lata byly dla niego równie owocne w wiele innych hitów, do których z pewnością muszę zaliczyć Don't Stop, The Summer, Hold You czy Let You Go. Kolejne albumy potwierdzały jego geniusz a dorobek 9 pelnogrających wydawnictw to pokaźny zbiór świetnej muzyki od trance po elektronikę, pop i chillout. Po niespelna trzech latach przerwy od ostatniego albumu będziemy mieli okazję po raz kolejny sprawdzić jego najnowszy material nazwany "Contact".

Album obok samego sprawcy zamieszania zawiera featuringi wielu artystów znanych ze współpracy z cenionymi postaciami sceny elektronicznej. Poniżej prezentujemy mini-mix nadchodzącego wydawnictwa wraz z tracklistą. Jest to przedsmak co będziemy mogli zakupić już po 24 stycznia w kilku formach, standardowej (2CD) oraz deluxe (3CD).

Premiera 24.01.2014r

Tutaj 30 minutowy preview.

http://www.youtube.com/watch?v=gG-UYi-q4YM
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Jutro premiera to chyba będzie trzeba się zaopatrzyć w nośnik na weekend :)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

1 płyta przyjemna vocalowo utwory What Are You Waiting for i Together po pierwszym przesłuchaniu najlepsze
2 płyta totalnie chilloutowa dla mnie zbyt spokoja
a 3 oba remixu Junkx na które czekałem

ogólnie co ATB to ATB, płyta godna polecenia
Awatar użytkownika
Łowca

reaper pisze: 1 płyta przyjemna vocalowo utwory What Are You Waiting for i Together po pierwszym przesłuchaniu najlepsze
2 płyta totalnie chilloutowa dla mnie zbyt spokoja
a 3 oba remixu Junkx na które czekałem

ogólnie co ATB to ATB, płyta godna polecenia

Zgadzam się .
Mi również brak utworów o dynamice pokroju ATB - Humanity
Ale ATB to ATB . Przesłuchać trzeba .
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

ja za to nie mogę się oderwać od Raging Bull ;) płyta bardzo fajna, ale hmm jakbym nie wiedział że to ATB to chyba bym sam na to nie wpadł ;)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

dalej plyte ATB mecze a tutaj w dniu dzisiejszym wyszlo Scream 2 od Marcusa Schulza, jak ktos skorzystal z Deezera to mozna posluchac :)
Awatar użytkownika
Łowca

1 płyta to nieporozumienie i nie wiem jak ATB mógł zrobić taki popowy szit. Oprócz Hard to cure nic nie zasługuje na uwagę.
2 to jest to! genialnie melodycznie trancowe utwory. nic tylko zapętlić i dać się ponieść tej świetnej muzyce.

scream 2 od wyłączyłem po pierwszym kawałku bo nie wiedziałem czy to nie jakaś pomyłka i nie słucham jakiegoś avicii czy cholera wie czego. oczywiście jak się zbiorę to dam jej drugą szansę ale chyba tylko ze względu na sentyment do Schulza.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

tatw pisze: 1 płyta to nieporozumienie i nie wiem jak ATB mógł zrobić taki popowy szit. Oprócz Hard to cure nic nie zasługuje na uwagę.
2 to jest to! genialnie melodycznie trancowe utwory. nic tylko zapętlić i dać się ponieść tej świetnej muzyce.

scream 2 od wyłączyłem po pierwszym kawałku bo nie wiedziałem czy to nie jakaś pomyłka i nie słucham jakiegoś avicii czy cholera wie czego. oczywiście jak się zbiorę to dam jej drugą szansę ale chyba tylko ze względu na sentyment do Schulza.
Widać to po obu panach, trance zmienił się w ciągu ostatnich 6 - 7 lat bardzo.

Co do Scream2 daj jej szanse, bardzo przyjemne utwory się znajdą :)
Remember This
Mango
Mardi Gras
dKc
Awatar użytkownika
dKc
Robin Hood

Znacie utwór Marakech?
Awatar użytkownika
Predator