Playfire

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

g47onik pisze: Teraz na Playfire płaca za achievki z Walkind Dead, jako iż przeszedłem całe na 100%.. to jak miałbym teraz zdobyć je? posiadam wersje steamową.
Jeśli nie odpalałeś gry od momentu zapisania się do programu, to jest duża szansa, że gdy teraz ją uruchomisz, system je zaliczy. Działa on dziwnie, bo rejestruje czas gry wszystkich naszych tytułów z biblioteki, ale osiągnięcia synchronizuje dopiero po pierwszym uruchomieniu danej produkcji. Tak więc, za Play for the first time nic nie będzie, ale kasa za acziki powinna wpaść.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

skoro się tak o Thiefie rozpisało to mam do was pytanie. co zrobić jeśli nie działa mi społeczność Steam podczas Thiefa (w sensie shift+tab)? w opcjach na Steamie mam zaznaczone żeby działało, ale jak naciskam shift+tab to nic się nie dzieje. achievementy też się nie pokazują i dopiero później muszę je sprawdzać ręcznie na stronie. w pozostałych grach działa tak jak powinno.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

jak polączyc te konta bo nie mam żadnych gier w playfire
Awatar użytkownika
Robin Hood

Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Czasami skrót nie zaskakuje, trzeba kilka razy wciskać shift+tab. Jak nie zaskoczy zostaje alt+tab i poszukanie w samym kliencie/przeglądarce odpowiedniej strony z aczkami.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

chrriiss pisze: XP? trafiłem? ;) ...też tak miałem

System Requirements:
Windows Vista, 7 or 8.
no właśnie nie w7 na pokładzie
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

JACKo pisze: Czasami skrót nie zaskakuje, trzeba kilka razy wciskać shift+tab. Jak nie zaskoczy zostaje alt+tab i poszukanie w samym kliencie/przeglądarce odpowiedniej strony z aczkami.
A mi reset kompa pomógł.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

W innych grach zaskakuje mi tak po 2-3 wcisnieciach shift+tab, a w thiefie nie mam nawet tego powiadomienia o dostepie do spolecznosci steama w rogu przy uruchomieniu gry + to, ze nie pokazuja sie powiadomienia odblokowania achievementow w chwili ich zdobycia. I to nie tak, ze raz gralem. Za kazdym razem jak wlaczam jest to samo, wiec jesli o to chodzi to reset nie pomaga.

A co do samego playfire'a to mi nic nie zalicza. ostatnio wyslalem do supportu liste nagrod, ktorych nie otrzymalem to w odpowiedzo dostalem to, ze maja opoznienie sledzenia steama, ze im przykro i ze dziekuja za moja wiadomosc, tak w skrocie.

EDIT:
dziwna sprawa. właśnie włączyłem Thiefa i zdziwiłem się bardzo jak zobaczyłem w rogu powiadomienie o dostępności do społeczności Steama. po kilku wciśnięciach shift+tab zaskoczyło i wygląda na to, że działa. jeszcze tylko pozostaje kwestia tego czy będzie pokazywać achievementy, ale myślę, że to już formalność. ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

A czemu miałby nie pokazywać? Pewnie wykrzaczył się wcześniej steamowy overlay.exe i nie dał warstwy wyskakującego okienka :) Mi pokazywał normalnie.
Udało mi się już przejść główny wątek... :] "Ufoludki" są niezłe... ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 25 razy
Kontakt:

Co do achi z PAYDAY2, to zmieniły one nazwy i są już na steamie odkryte.
Co do samego wykonania, to po pierwsze do zaliczenia ich trzeba mieć DLC Armored Transport, bądź ktoś inny musi być hostem, a ciężko znaleźć jakąś grę na poziomie, a jak już najdziesz i nie jesteś pro, to cie kikną.
Ja mam 50 lvl i z ekipą lepszych graczy nie byłem w stanie nawet zaliczyć transportów na poziomie 1 niższym - overkill
Może komuś innemu się udało?

A co do TWD, to na steamie przeszedłem tylko dodatek i zobaczymy co z playfire mi zaliczą.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

Wszystkie aczki z TWD powinno mi zliczyć - w sumie 0,8 + 0,5 za jeden z achievementów z Civilization 5. na dniach skończę kampanię w Rome II i będzie kolejne 0,5.

Czy tylko mi czy ostatnio wszystkim tak wolno zlicza te achievementy ? czasami musze czekać 2-3 dni na to żeby się pokazało w podliczeniu kasy + dodatkowe 2 dni na przelew na GMG.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

gardlo2 pisze: Wszystkie aczki z TWD powinno mi zliczyć - w sumie 0,8 + 0,5 za jeden z achievementów z Civilization 5. na dniach skończę kampanię w Rome II i będzie kolejne 0,5.

Czy tylko mi czy ostatnio wszystkim tak wolno zlicza te achievementy ? czasami musze czekać 2-3 dni na to żeby się pokazało w podliczeniu kasy + dodatkowe 2 dni na przelew na GMG.
Mi też teraz tak wolno kasę dają. Wcześniej max jeden dzień i kasa na gmg.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Mi kasę zbiera ale nie przesyła już na gmg, muszę pisać do supportu jak się uzbiera trochę więcej :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Jest ktoś na forum kto ma save do xcoma z przed wbicia an army of four (finałowa walka)? lub usiłuje zrobić i jest blisko celu ?:D or może ktoś znalazł stronkę z takimi pomocami ?

Nie wiem jak wy, ale ja mam totalnie brak czasu na wbicie aczików do tych ostatnich rzutów:
Bioshock 2 (jeszcze 2) Civ V (1), Borderlands 2 (3), Aliens Colonial Marines (5), Xcom EW (3), The Walking Dead (wszystkie) Diehard Dungeon (3) Avencast itp

Apel do administracji: rozważcie nagradzanie osób pomagających community forum w osiągnięciu aczików (i nagród za nie :D )
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Ściągnij SAM-a. Jak już i tak robisz to poza oficjalną drogą zaplanowaną przez GMG to po co save-ów szukać.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

mazowsze25 pisze: jak polączyc te konta bo nie mam żadnych gier w playfire
coś się im chyba kiełbasi, bo zarejestrowałem powiązałem konto ze steam, ale mam 0 gier, 0 osiągnięć ogólnie 0 jestem, ale chyba nie jesteśmy sami ;)

https://forums.playfire.com/suggestions ... st-3962837

Jest już wątek o playfrajer ;)
http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=2904
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

PiccoloPL pisze: Ściągnij SAM-a. Jak już i tak robisz to poza oficjalną drogą zaplanowaną przez GMG to po co save-ów szukać.
SAM jest wykrywany przez vulcana? Bo jak inaczej i za co rozsyłają bany.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Jakiego znowu vulcana? Przecież ten śmieszny programik tylko raz trzeba było mieć żeby zgarnąć kasę na początku, ciekawe czy ktoś to używa i do czego to służy.

Co do banów to pewnie ściema, zresztą tak samo mogą być bany za acziki z sejwów (jeśli są nie po kolei fabularne czy od razu jakieś trudne - ale to już musiałby ktoś dokładnie sprawdzać profil steamowy w co nie wierzę)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

warhameron pisze:
PiccoloPL pisze: Ściągnij SAM-a. Jak już i tak robisz to poza oficjalną drogą zaplanowaną przez GMG to po co save-ów szukać.
SAM jest wykrywany przez vulcana? Bo jak inaczej i za co rozsyłają bany.
Nie jest wykrywalny. Sam go czasami używam, jak nie mam czasu wbić aczików i normalnie działa. Nie ma problemów. Po tym jak mi podliczy to usuwam je żeby samemu kiedyś powbijać.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Savegamy do xcoma:
http://forums.2k.com/showthread.php?163 ... ment-saves

Nie stestowałem jeszcze.
Zablokowany