Fanatical - temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 0
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Nowy Bundlestars 3,66€/4,39€ (EU)
http://www.bundlestars.com/all-bundles/ ... ne-bundle/
* Ring Runner: Flight of the Sages
* Etherlords II
* Master Reboot
* Expeditions: Conquistador
* Rock of Ages
* POSTAL
* Gun Monkeys
* Heli Heroes
* Monday Night Combat
* Axis Game Factory
* Bang Bang Racing
* Kaptain Brawe: A Brawe New World
Ostatnio zmieniony 3 mar 2014, o 18:29 przez JACKo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Ciekawe ile z tego powtórzy się z Groupeesami...
Niestety (?), większość mam, a na Etherlords liczę z Groupees.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

JACKo pisze: Nowy Bundlestars 3,66€
http://www.bundlestars.com/all-bundles/ ... ne-bundle/
* Ring Runner: Flight of the Sages
* Etherlords II
* Master Reboot
* Expeditions: Conquistador
* Rock of Ages
* POSTAL
* Gun Monkeys
* Heli Heroes
* Monday Night Combat
* Axis Game Factory
* Bang Bang Racing
* Kaptain Brawe: A Brawe New World
Pay only €4.39 for 12 STEAM keys and hours of adrenaline fueled fun!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Etherlords I też jest w tym bundlu. 12 gier + programik
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Racja - "Also contains Etherlords I!"
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Tak offtopując to czemu Bundle Stars nie mają własnego tematu? Jest to jeden z najczęstszych bundli, a nawet taki Flying Bundle, czy Gamers Got Hearts mają tematy :)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Zakładam temat na prośbę użytkowników i w sumie dawno powinien się już pojawić :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Super paczka, chyba najlepsza w historii BundleStars. Szkoda, że Expeditions: Conquistador mam już z HWS, tak samo jak kilka innych gier, inaczej na pewno bym kupił. Jakby ktoś się zastanawiał nad zakupem dla Super Monday Night Combat, to mogę polecić, gameplay jest przyjemny i dynamiczny, do tego gra ma bardzo fajną oprawę. Niestety parę miesięcy temu, kiedy grałem w to po raz ostatni był problem z cziterami, nie wiem jak jest teraz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Może mi ktoś powiedzieć, dlaczego w niemal każdym zestawie od BundleStars panuje tak duży rozstrzał gatunkowy? Wprawdzie mają w ofercie zestawy dla miłośników symulacji, RPGów lub FPSów, ale reszta to taki megamiks że szkoda gadać, a najnowszy to tylko potwierdza. Nazwa - Adrenaline Bundle, a mamy takie "ekstremalne" perełki jak narzędzie do tworzenia gier, 2 klasyczne RPGi z podziałem na tury, czy psychdeliczną i klasyczną przygodówkę. To sprawia, że niemal przed każdym zakupem długo się zastanawiam, czy w ogóle brać paczuszkę, gdy interesuje mnie 1, maksymalnie 2 tytuły. Z drugiej strony są wspólne zakupy itp. ale zazwyczaj szkoda mi na to czasu. A potem znajomi i braciszek się cieszą, jak ich obsypuję darmowymi kluczami na Steama ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Basza pisze: Może mi ktoś powiedzieć, dlaczego w niemal każdym zestawie od BundleStars panuje tak duży rozstrzał gatunkowy?
Bo mogą. Dla mnie to duży plus, że bundle nie są monotematyczne.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

kmpt pisze: Super paczka, chyba najlepsza w historii BundleStars. Szkoda, że Expeditions: Conquistador mam już z HWS, tak samo jak kilka innych gier, inaczej na pewno bym kupił. Jakby ktoś się zastanawiał nad zakupem dla Super Monday Night Combat, to mogę polecić, gameplay jest przyjemny i dynamiczny, do tego gra ma bardzo fajną oprawę. Niestety parę miesięcy temu, kiedy grałem w to po raz ostatni był problem z cziterami, nie wiem jak jest teraz.
Super Monday Night Combat jest nowsze i darmowe (Free 2 Play) - http://store.steampowered.com/app/104700/ - chociaż też ponoć "martwe" czy prawie.

W tym bundle jest Monday Night Combat tylko, że też mało osób w to gra z tego co piszą w dyskusjach na Steam. http://store.steampowered.com/app/63200

Niektórzy wolą te pierwszą, płatną wersję, a inni pewnie drugą.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Moim zdaniem średni bundel, zdarzały się lepsze jak np z hardreset.
Czekam na inny.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

Zdarzył mi się śmieszny błąd z Adrenaline Bundle - napisałem już do supportu w tej sprawie, więc nie szukam u Was pomocy, ale raczej chciałem dowiedzieć się, czy komuś przytrafiło się kiedyś coś podobnego i jak tego ew. unikać.

Otóż - siostra w przypływie pozytywnych emocji postanowiła kupić mi Adrenaline Bundle, żeby odświeżyć nasze wspólne rozgrywki w Etherlords. Podała w zamówieniu mój adres mailowy, zapłaciła, mail doszedł na moją skrzynkę z kompletem kodów. Do tego miejsca wszystko szło bez problemów.

Zabrałem się za przekopiowywanie kodów do steama, na pierwszy ogień poszedł Etherlords 2. Kod wkleiłem, aktywował się i przypisał do konta normalnie, ale... nie ma go na liście moich gier. Co ciekawsze - gdy spróbowałem aktywować go raz jeszcze dostałem info, że kod już jest przypisany do mojego konta i mogę grę zainstalować. Rozpocząłem więc z ciekawości instalację i bardzo się zdziwiłem widząc, że gra instaluje się jakby z konta mojej siostry (mamy ze sobą Family Sharing). Ciekawi mnie, co mogło pójść źle - siostra kodu na bank nie zużyła, bo wcześniej sama dla siebie kupiła tego bundla. Na swoim koncie na Bundlestars też nie widzę śladu, żeby paczka była przypisana do mnie. Jedyny dowód to mail z kodami.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Mój kolega też miał ten problem, kupił 2 gry które miałem i mu się nie wyświetlały
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Mam podobny problem z Bioshockiem 1(klucz steam). Jestem pewien na 99% iż grę dodałem do mojego głównego konta ale dziwnym trafem przypisało ją do alta(według profilu aktywacja na tym koncie). Z głównego konta udostępniłem swoją bibliotekę przez family sharing więc może w tym problem. Niestety nie wydrukowałem potwierdzenia dlatego też nie wiem czy steam support będzie potrafił rozwiązać ten problem.

@taniec_chochola kontaktuj się ze stimem, Bundlestarsi nie mają wglądu w twoje konto stimowe więc jedynie co mogą zrobić to wysłać nowy klucz.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Problem jest znany już od wieków. Okienko aktywacji czasem bywa puste (brak nazwy aktywowanej pozycji). Po aktywacji gra nie pokazuje się w bibliotece. Chyba zawsze wystarcza reset samego Steama. Zawsze można zobaczyć w historii zakupów: https://store.steampowered.com/account/ i pokaże co przypisywaliśmy do konta (aktywacja) i z jakiego źródła (Steam/prezent/inny sklep...).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 1 raz

Widać ile masz gier, to do liczby sobie dodać i tyle. Jak nie dojdzie gra to znaczy, że jakiś błąd.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

@JACKo @Poczta, dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi - reset Steama i ponowne uruchomienia samego laptopa nie pomogły, skontaktuję się więc z pomocą Steama. Zerknąłem i okazuje się, że gry rzeczywiście są widoczne w zakładce "Transakcje w sklepie", więc myślę, że support rozwiąże problem.

Dzięki za pomoc, problem rzeczywiście może być stary jak świat, ale, w każdym razie, przytrafił mi się po raz pierwszy, stąd moje zdziwienie ;)

@pawelek91 - oczywiście, problem zauważyłem głównie dlatego, że spostrzegłem, że liczba gier na koncie po dodaniu Etherlords i Postala wcale mi się nie zwiększyła :E
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

@taniec_chochola
Problem jest całkiem świeży i pojawił się po udostępnieniu ogółowi funkcji Family Sharing (jak widać powinna jednak jeszcze pozostać w becie), dlatego podstawową rzeczą jest cofnięcie autoryzacji wszystkim urządzeniom. Po restarcie systemu można próbować z steam://flushconfig lub ręcznym kasowaniem config.vdf. Ewentualnie reinstalka całego Steam wg instrukcji. Niektórym pomaga.
ODPOWIEDZ