Jaki kontroler do PeCeTa?

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

powtórzę się, ale polecę pada od Xboxa 360. wcześniej miałem nonamowego z Carrefoura za 20 zł który ostatecznie zakończył swój żywot rzucony o podłogę. W fife generalnie lama jestem, całe lata grałem w PESy do tego na klawce, od tej edycji przerzuciłem się na Fifkę UT. Na padzie nonamowym max 7 liga, żenada, często głupie przegrane. Pad od xboxa to 4 liga obecnie, do tego w końcu czuję że gdy przegrywam to dlatego że jestem po prostu słabszy a nie wpienia mnie pad. może kwestia psychologii, cholera go tam wie. kolejny plus to to iż nie trzeba się martwić o konfigurowanie- każda jednak gra którą póki co próbowałem (m.in Dark Souls) chwytała pada od razu. Może i są lepsze pady- ja mam ten, zapłaciłem 140 zł i uważam te pieniądze za dobrze wydane.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Korzystając z okazji zapytam o joysticki. Szukam czegoś do sterowania robotem, ważne, żeby sprzęt był wytrzymał i znosił częste podróżowanie - Cyborg FLY 5 się nada, czy może ktoś mógłby mi podrzucić jakąś lepszą propozycję?
Awatar użytkownika
Łowca

Co do padów to polecam standardowo, zależnie od upodobań - kontroler od X360 lub PS3.
Jako, że mam PS3 to przy okazji używam pada z kompem. Trzeba wgrać sterownik i jeden mały programik o nazwie Better DS3. Później wystarczy tylko podpiąć pada (jest też opcja Bluetooth), wybrać profil od X360 i niczym nie trzeba się przejmować, nic dodatkowo ustawiać bo pad w każdej grze jest automatycznie widoczny jako ten od X360.
Kontroler PS3 jest o tyle lepszy, że można go używać zarówno na kablu jak i bezprzewodowo oraz dodatkowo kabel usb służy jednocześnie do ładowania (nawet podczas gry).

Ale jeśli ktoś nie ma pada wcale to już tylko od niego zależy czy wybierze tego od X360 czy PS3.
Pod żadnym pozorem nie kupujcie plejopodobnych czy innych zamienników za 40-50zł. Po kilku miesiącach znów będzie trzeba kupić bo się popsuł, w ten sposób wydaje się pieniądze 2x a nadal ma się chińszczyznę.
Tanie rzeczy są dla bogatych ludzi!
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Podstawowy, Microsoftowy gamepad Xbox360 na kabel to najlepszy kontroler dla PC. Żeby było śmieszniej jest lepiej wykonany niż droższe wersje. Dlaczego 360 a nie PS? Bo większość portów i istniejących gier jest przystosowana do pada z 360 lepiej niż do pada z PS.

Do tego joystick kupić :P ja mam Logitech Attack 3
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Też polecam pada do X360. Jest solidnie wykonany i dobrze leży w dłoni. Ode mnie 9/10
Awatar użytkownika
Robin Hood

Jakiś fajny pad pod pc do 100zł?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

xboxowy ftw, przewodowy kupisz poniżej 100 zł, radze oszczędzić miesiąc dłużej i kupić bezprzewodowy za ok 120-130 zł.
Awatar użytkownika
Robin Hood

W tym rzecz, że wolę przewodowy. No i zastanawiam mnie jeszcze pad od ps3 [cena ok 150zł].
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ja w koncu kupilem przewodowy do XboXa i sobie chwale, dlugi kabel, solidne wykonanie, jedynie co to moglby byc precyzyjniejszy w strzelankach bo jednak celowania albo trzeba sie nauczyc albo jakos moze da sie ten kontroler skalibrowac. Gram teraz na nim w Dead Space i czasem musze jednak przesiasc sie na myszke zeby precyzyjniej celowac, ale np w platformowkach i wyscigach sprawdza sie bardzo dobrze.
Awatar użytkownika
Robin Hood

No ja do fpsów raczej pada nie szukam, ale np do takiego assassins creeda, grida i innych gier sportowych by się przydał.
Kupi X360 w jakimś normalnym sklepie za 100?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

nie wiem kto ci wciska takie bajki ale przewodowego pada od xboxa360 juz nie kupisz w sklepie typu MM czy Me Czy Neonet bo zostaly wycofane jedyna szansa to z 2 reki allegro/tablica itp
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

RememberMe pisze: Kupi X360 w jakimś normalnym sklepie za 100?
Pytasz, czy ktoś Ci kupi? Wypowiedz się precyzyjniej, bo serio ciężko Cię zrozumieć.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Alloon pisze: nie wiem kto ci wciska takie bajki ale przewodowego pada od xboxa360 juz nie kupisz w sklepie typu MM czy Me Czy Neonet bo zostaly wycofane jedyna szansa to z 2 reki allegro/tablica itp
Tyle że allegro czy tablice też jest ryzyko kupienia podróbki. ;s
Co sądzicie np o tym?
Stary pisze:
RememberMe pisze: Kupi X360 w jakimś normalnym sklepie za 100?
Pytasz, czy ktoś Ci kupi? Wypowiedz się precyzyjniej, bo serio ciężko Cię zrozumieć.
Nie napisałem "czy mi ktoś kupi" tylko "czy kupi" za wymienioną cenę. Nie szukam sponsora. :D

Ogólnie sprawy wygląda następująco, potrzebuję 2ch padów dlatego też szukam w miarę taniej opcji.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

@Up poszukaj takieog pada na allegro np : Afterglow Xbox 360 Pad fajnie nawet swieci jest super tani jak na licencjonowany pad od xboxa 360 i jest spoko. Sam uzywalem dopiero po 3 latach padlo wibro i diody
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

RememberMe pisze:

Co sądzicie np o tym?
Śmierdzi podróbką na kilometr.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Ta właśnie coś w komentarzach nie pasuje, no i te zdjęcia jakieś dziwne.
Ma ktoś oryginalnego pada i może potwierdzić wygląd pudełka?

Znalazłem jeszcze coś takiego
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ja kupilem oryginal, za 112 z przesylka na Allegro, oryginal w pudelku Microsoftu. Jak wroce do domu to podam link do sklepu ktory sprzedawal te pady.

http://m.allegro.pl/pad-microsoft-xbox- ... 3969888093
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Zakupiłem Logitech F310 i jestem zadowolony, gdyż bardziej mi odpowiadał układ gałka/krzyżak.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

RememberMe pisze: Znalazłem jeszcze coś takiego
To oryginalny pad do X360. Nawet w sobotę taki widziałem w Saturnie w Gdyni.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Jerry pisze:
RememberMe pisze: Znalazłem jeszcze coś takiego
To oryginalny pad do X360. Nawet w sobotę taki widziałem w Saturnie w Gdyni.
Dokładnie tak jak pisze @Jerry. Sam miałem identyczne opakowanie. Zakup polecam, nawet, jeśli po ~ dwóch latach aktywnego użytkowania, od tygodnia LB zaczął się zacinać :trollface:
ODPOWIEDZ