Seria Ratchet & Clank

Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 121 razy
Podziękowania: 2 razy

Właśnie pojawiła się zapowiedź, CGI i oraz trochę przebitek z rozgrywki. Insomniac jest teraz w zabawnej sytuacji, bo tworzy exy dla Sony i MS jednocześnie. Ratchet & Clank: Into the Nexus wyjdzie na PS3 (i być może Vitę) tej jesieni za 30$, co pewnie przełoży się na jakieś 120-140 zł u nas, tak jak było ze Sly Cooperem i ma być z Puppeteerem. Po nieudanych spin-offach z w stylu Lego i Doty wracają teraz do klasycznej formy. Motywem przewodnim ma być zabawa grawitacją.

CGI

Rozgrywka

Trochę mam obawy, bo mimo dobrych Tools of Destruction, A Crack In Time i Resistance 3, Insomniac na tej generacji strasznie słabuje i wypuszcza suchary pokroju FUSE czy R&C: All 4 One. Jeśli wyjdzie wersja na Vitę, to jednak pewnie się złamię, bo tego typu gry mamy średnio raz na ruski rok i łykam wszystko, jak leci.
MikeL
Awatar użytkownika
MikeL
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Za dużo tych Ratchetów już chyba...
Awatar użytkownika
VIP

Sporo, fakt, ale ile było innych, dobrych platformówek 3d w ostatnich latach? Chyba tylko Sly 4? Osobiście wolałbym Jaka 4 zamiast Ratcheta, ale dobrze, że jest chociaż to. Z ciekawszych rzeczy jesienią wyjdą jeszcze Tearaway i Knack, więc ten rok raczej nie będzie zły dla gatunku.
MikeL
Awatar użytkownika
MikeL

Mnie niespecjalnie już kręcą platformówki, zwłaszcza te w 3D. Wyrosłem?
Awatar użytkownika
VIP

Nowy Gameplay.

Awatar użytkownika
VIP

Premiera odbędzie się 13 listopada, a sugerowana cena to 30€, co pewnie przełoży się na 130-140 zł, czyli nie jest źle, choć niedługo pewnie wszystkie nowe gry na current geny będą tyle kosztować w dniach premier. Pokazano też okładkę, która prezentuje się bardzo fajnie. Szkoda tylko, że nie będzie wersji na Vitę. Kupiłbym Day 1.

Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

jeti pisze: Szkoda tylko, że nie będzie wersji na Vitę. Kupiłbym Day 1.
Coś czytałem ostatni, że wersja na Vitę może jednak będzie. Niby plotki, ale kto wie:)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ratchet & Clank, pamiętam jak się w to grało na PS2. :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Daro pisze: Ratchet & Clank, pamiętam jak się w to grało na PS2. :)
haha też miałem na ps2 :D:D co to były za szalone czasy xD szkoda, że teraz się nie tworzy takich gier na pc
ODPOWIEDZ