Paypal

Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Witam

Mam taki problem... od chyba 4 dni nie mogę nic kupić bo papypal nie wczytuje się mi, na 3 różnych przeglądarkach próbowałem i ciągle mam tak:

"Nie odnaleziono serwera

Firefox nie może odnaleźć serwera www.paypal.com.

lub podobnie... nie wie co jest grane i zaczyna mnie to denerwować, bo chciałem parę gier kupić a tu lipa. Wam też papypal nie działa?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

U mnie wszystko ok, właśnie się zalogowałem.
Może to kwestia neta? Ew coś Tobie blokuje dostęp do strony.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

korzystasz z jakiegoś firewalla? ewentualnie w routerze nie masz ustawionej żadnej blokady rodzicielskiej?
z tego bezpośredniego linku też Ci nie wchodzi?

https://www.paypal.com/pl/webapps/mpp/home

jeśli dalej nie działa wejdz w uruchom -> cmd i wpisz

tracert www.paypal.pl

i załącz zrzut ekranu z wynikiem
Ostatnio zmieniony 16 lut 2014, o 18:47 przez reaper, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zbanowany

Próbowałem pingować i to drugie polecenie i nic. Nic nie grzebałem w ustawieniach. Miałem 5 dni w robocie i juz 4 dni temu nie moglem sobie nic kupic, myslałem że jakaś awaria, a tu w ogóle mi ta strona nie wchodzi i nawet jej nie pinguje ;/
Nowy obraz mapy bitowej (8).jpg
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Jeśli masz neostradę, to zmień DNSy, bo od paru dni jest problem z niektórymi stronami (w tym paypalem) na domyślnych ustawieniach.

http://tpsa.pl/fid,4002278347,id,273120 ... l?pageNo=2&
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: Próbowałem pingować i to drugie polecenie i nic. Nic nie grzebałem w ustawieniach. Miałem 5 dni w robocie i juz 4 dni temu nie moglem sobie nic kupic, myslałem że jakaś awaria, a tu w ogóle mi ta strona nie wchodzi i nawet jej nie pinguje ;/
Nowy obraz mapy bitowej (8).jpg
Wpisz tracert www.paypal.pl Z http:// nie działa.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Lol...
Polecenie "tracert http://www.paypal.pl" zawsze pokaże, że nie rozpozna.
Wpisuje się jak już "tracert paypal.pl"
Ostatnio zmieniony 17 lut 2014, o 16:14 przez freqsize, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

focus pisze: Jeśli masz neostradę, to zmień DNSy, bo od paru dni jest problem z niektórymi stronami (w tym paypalem) na domyślnych ustawieniach.
Potwierdzam, przez DNSy domyślne dla neostrady nie mogłam się połączyć z paypalem (oraz stronami Mozilli), zmiana na DNSy Google (8.8.8.8 i 8.8.4.4) załatwiła sprawę.
Awatar użytkownika
Zbanowany

@freqsize patrze i patrze i widze ze tak samo napisałes jak mi polecili, chyba ze juz niedowidze... zmieniłem na kompie dnsy na googlowe i paypal ozył :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0
Kontakt:

Lotheneil pisze:
focus pisze: Jeśli masz neostradę, to zmień DNSy, bo od paru dni jest problem z niektórymi stronami (w tym paypalem) na domyślnych ustawieniach.
Potwierdzam, przez DNSy domyślne dla neostrady nie mogłam się połączyć z paypalem (oraz stronami Mozilli), zmiana na DNSy Google (8.8.8.8 i 8.8.4.4) załatwiła sprawę.
W ostatniej chwili to przeczytałem dzięki czemu mogłem zakupić sobie Alien Shooter'a ;)
Danke schön.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

pelikulas pisze: @freqsize patrze i patrze i widze ze tak samo napisałes jak mi polecili, chyba ze juz niedowidze... zmieniłem na kompie dnsy na googlowe i paypal ozył :)
Coś edycja miesza:) Bylo dobrze:(
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

mi też wydaję się że dobrze wpisałem za pierwszym razem a autouzupełnianie dodało http :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

Odświeżę temat, chociaż z innym dziwnym problemem związanym z Paypalem.

Otóż w piątek przelałem sobie za pomocą błyskawicznego dodania środków (a więc BlueCash) trochę gotówki z konta w BZ WBK na Paypala. Dane przelewu oczywiście poprawne, identyfikator przelewu też wprowadzony, słowem - wszystko powinno pójść gładko, tak jak wielokrotnie wcześniej (zdaje się, że dzień wcześniej dokonywałem podobnego doładowania bez żadnego kłopotu).

Tym razem jednak pieniądze zaginęły w drodze ;D Przelew w WBK oznaczony jest jako wykonany, minął już weekend, więc nawet przy najgorszych perturbacjach pieniądze powinny dojść. Żeby sprawdzić, czy to była pojedyncza sytuacja przelałem dziś ok. 15 jakieś kilka złotych w ten sam sposób i na razie pieniędzy również na Paypalu nie ma, więc zgaduję, że to może być jakiś poważniejszy kłopot. Skontaktowałem się już z pomocą BlueCasha, czekam na ich odpowiedź.

Ktoś miał może podobny kłopot w ostatnim czasie? Jakieś sugestie, jak unikać takich sytuacji? Może to wcale nie kłopot z BlueCashem? Sprawdziłem sobie limity przelewów na PayPalu i oczywiście jeżeli chodzi o wpłacone środki, to jestem daleko od przekroczenia tej limitowanej rocznie kwoty.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Zapewne wina BZWBK. Ten chory, bank lubi robić takie problemy i miałem kiedyś taką sytuację. Oni lubią wyłączać całą bankowość nieraz na cały weekend pisząc "sorry, ale przerwa techniczna to przerwa techniczna, mamy weekend i nie bedziemy nic robić bo wolne, dlatego wyłączamy".
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2014, o 21:06 przez smugglersun, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

W międzyczasie bez problemu płaciłem jednak z WBK na Muve, więc właśnie wątpię, że to może być wina samego WBK (przelewy są zresztą oznaczone jako wykonane, a nie oczekujące). Nie tłumaczyłoby to też tego, dlaczego dziś znowu przelew nie doszedł (ten też oznaczony jest jako wykonany, środki zniknęły z konta).

Jeżeli BlueCash umyje ręce, to rzeczywiście pozostaje mi kontakt z WBK, na razie czekam na odpowiedź pomocy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

smugglersun pisze: Zapewne wina BZWBK. Ten chory, żałosny bank lubi robić takie problemy i miałem kiedyś taką sytuację. Oni lubią wyłączać całą bankowość nieraz na cały weekend pisząc "sorry, ale przerwa techniczna to przerwa techniczna, mamy weekend i nie bedziemy nic robić bo wolne, dlatego wyłączamy".
Człowieku ogarnij się.
Przerwa techniczna w weekend oznacza, że ludzie zapieprzają 24h przez 2 dni żeby na poniedziałek było po pracach...
taniec_chochola pisze: W międzyczasie bez problemu płaciłem jednak z WBK na Muve, więc właśnie wątpię, że to może być wina samego WBK (przelewy są zresztą oznaczone jako wykonane, a nie oczekujące). Nie tłumaczyłoby to też tego, dlaczego dziś znowu przelew nie doszedł (ten też oznaczony jest jako wykonany, środki zniknęły z konta).

Jeżeli BlueCash umyje ręce, to rzeczywiście pozostaje mi kontakt z WBK, na razie czekam na odpowiedź pomocy.
TO raczej jest problem po stronie blumedia/paypal. Mało prawdopodobna jest tak długa awaria przelewów pomiędzy rachunkami w ramach banku. Raczej Bluemedia ma problemy z księgowaniem lub z jakiegoś powodu nie gadają z paypalem.

chyba, że to to:

http://finanse.wp.pl/kat,1033715,title, ... aid=1128cb
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

LOL. 72 godzinna przerwa techniczna gdzie żaden użytkownik banku nie może zalogować się na swoje konto bankowe, nie może z bankomatu wypłacać pieniędzy, nie może pieniędzy na nie wpłacić, nie może płacić kartą. Faktycznie, ktoś zapieprza 24 godziny, a przedstawiciel banku pisze na swoim profilu, że w niedziele nie pracują :tak: nie ja tu się musze ogarniać. Każdy kto miał konto w tym banku wie co to znaczy "mieć problemy ze swoim kontem" nie mówiąc o bardzo częstych awariach. Pokaż mi 72 godzinne przerwy techniczne w innych bankach, gdzie przez calą przerwę nikt nie może zrobić nic z kontem.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Ogólnie może podejrzewałbym sam WBK, gdyby nie to, że przelewy poszły najzupełniej normalnie (może niesłusznie zakładam i okaże się, że mimo oznaczenia jako zrealizowany i braku pieniędzy na koncie przelew w ogóle od nich nie wyszedł). W każdym razie nie miałem wcześniej podobnych problemów, a w tej sytuacji najlogiczniejsze wydało mi się właśnie to, że nawalił pośrednik, a więc BlueCash.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Po pierwsze na pewno informowali z odpowiednim wyprzedzeniem o przerwie.
po drugie, każdy kto płacze, że nie może wypłacić pieniędzy bo awaria lub prace, a co za tym idzie ma konto w jednym banku i jedną kartę jest po prostu kretynem bez wyobraźni.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Brawo, właśnie wyzwałeś znaczną część społeczeństwa od kretynów bo mają konto w jednym banku, jesteś *zaplumplum* :tak:
Rozumiem, że nie wskażesz mi banku, w którym robione są 72godzinne przerwy techniczne bez calkowitego dostępu do konta, a bank informuje o przerwie tylko na facebooku i z opóźnieniem (w dzień przerwy!) na stronie. Jeśli to dla ciebie normalne - brawo. Pierwsza liga.

@taniec_chochola
oznaczenie, że przelew został wykonany generalnie nie zawsze coś znaczy w ich serwisie transakcyjnym. Często tak jest, że sesja elixir za jakieś 20 godzin, przelew do innego banku a przelew widnieje jako "wykonany/wysłany". W tym czasie były problemy z WBK akuratnio, więc może kasa dojść nawet jutro. (vide PayU)
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2014, o 20:14 przez smugglersun, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ