Cdp.pl - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Shutdown
Awatar użytkownika
Shutdown
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

Dzięki za zwrócenie uwagi, zerkniemy co i jak.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Szanowne CDP.pl czy DiRT 3 będzie jeszcze dzisiaj dostępny w ramach Cyfrowego Giermaszu? W tym momencie widnieje informacja o braku produktu :(
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

cdp.pl pisze:
adeksz pisze:
Film, który w innym serwisie jest bezpłatny? :?
Ale przerywany reklamami. Poza tym jeśli film zostanie puszczony w TVP1, to zabronione jest jego sprzedawanie na DVD?
A czy ja coś zarzuciłem cdp.pl? Ja tylko się trochę zdziwiłem, że można mieć radość z takiej promocji. Filozofia cdp.pl odnośnie sprzedawania filmów, a nie ich pożyczania jest dla mnie jak najbardziej zrozumiała. Jednak jeżeli film jest słaby i można obejrzeć go prawie za darmo (kosztem jest obejrzenie kilku reklam, ale nie w ilości Polsatowskiej) to raczej hitem sprzedażowym raczej nie będzie. A jeżeli już chcesz, żebym coś zarzucił ofercie filmowej w cdp.pl to uważam że zamiast wrzucać do niej porządne filmy, dodajecie pozycje na łapu capu. Czy naprawdę wierzycie w sprzedaż rekinów cyckojadów?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

adeksz pisze: Czy naprawdę wierzycie w sprzedaż rekinów cyckojadów?
Skoro próbują sprzedawać przygodówki po angielsku, to chyba rzeczywiście optymizm i wiara w cyfrową rewolucję są w nich wielkie - tak wielkie, że i rekina cyckojada sprzedadzą :E

Dirt 3 - Produkt niedostępny - teraz samo cdp.pl myli promocje i mąci w głowach! https://cdp.pl/gry/dirt-3
Ciekawe czy przedstawiciel przeprosi za wprowadzanie w błąd :E
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

adeksz pisze:
cdp.pl pisze:
adeksz pisze:
Film, który w innym serwisie jest bezpłatny? :?
Ale przerywany reklamami. Poza tym jeśli film zostanie puszczony w TVP1, to zabronione jest jego sprzedawanie na DVD?
A czy ja coś zarzuciłem cdp.pl? Ja tylko się trochę zdziwiłem, że można mieć radość z takiej promocji. Filozofia cdp.pl odnośnie sprzedawania filmów, a nie ich pożyczania jest dla mnie jak najbardziej zrozumiała. Jednak jeżeli film jest słaby i można obejrzeć go prawie za darmo (kosztem jest obejrzenie kilku reklam, ale nie w ilości Polsatowskiej) to raczej hitem sprzedażowym raczej nie będzie. A jeżeli już chcesz, żebym coś zarzucił ofercie filmowej w cdp.pl to uważam że zamiast wrzucać do niej porządne filmy, dodajecie pozycje na łapu capu. Czy naprawdę wierzycie w sprzedaż rekinów cyckojadów?
Nie twierdzę, że zarzucasz, jedynie tłumaczę, że taki film również można sprzedawać. Zdajemy sobie sprawę z tego, że filmy typu "Rekin cycojad" nie będą hitami sprzedażowymi, ale na pewno swoich odbiorców znajdą - choćby w takiej promocji. Co masz na myśli pisząc "dodajecie pozycje na łapu capu"? W ofercie filmowej jest bardzo szeroki wybór tytułów, zarówno błahych i kategorii C, jak i poważnego i wartościowego kina.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

@cdp.pl

Mam pytanie odnośnie DiRT'a 3.
Zakupiłem dzisiaj wersję pudełkową gry w promocji "biedronkowej" i niestety nie mogę jej aktywować na Steam, jedynie obsługuje GFWL.
Na waszej stronie widnieje wyraźnie że zakupując grę w wersji cyfrowej spokojnie można ją aktywować i grać na Steam.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Gry z GFWL są stopniowo prznoszone na stema, może po prostu Dirt 3 jeszcze się nie doczekał. Co nie zmienia faktu, że w takim razie na stronie nie powinno być takiej informacji.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ile trzeba czekać na potwierdzenie płatności w PayU. Zakupiłem Wieśka 2 zapłaciłem przez PayU mtransfer. Kasy nie ma, gry nie ma, minęła ponad 1h od wpłaty, czyżby kumulacja przeciążenia?
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Na stronie może być taka informacja, ponieważ wersja Digital z cdp.pl może przypisywać się do Steama, a wersja retail może mieć klucz GFWL. Po prostu inne umowy na retail i digital.

@mckyes
Powinno być od razu.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

tomala92 pisze: @cdp.pl

Mam pytanie odnośnie DiRT'a 3.
Zakupiłem dzisiaj wersję pudełkową gry w promocji "biedronkowej" i niestety nie mogę jej aktywować na Steam, jedynie obsługuje GFWL.
Na waszej stronie widnieje wyraźnie że zakupując grę w wersji cyfrowej spokojnie można ją aktywować i grać na Steam.
Wersje gry z pudełka i serwisu nie koniecznie są tym samym, więc nie sugeruj się tym co jest w cdp.pl jeśli chodzi o wersję pudełkową.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

A ty kupiłeś w wersji pudełkowej, widzisz swój błąd ? Pudełko nie aktywują się na steam, choć w przyszłości może dojść taka opcja.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

@cdp.pl
Istnieje jeszcze możliwość powrotu gry Dirt 3 w czasie trwanie promocji?
Ps:Maile z potwierdzeniem aktywacji konta dla znajomych nie przychodzą od godzin porannych ;/(chyba nici z kodem -25%)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

@kamil_999666
Nie powiedziałbym że to "błąd" przy kupnie byłem świadom ze na pudełku nie ma logo Steamworks i może gra na Steam się nie aktywować, po prostu zaryzykowałem.

Ale liczę na to że Codemasters zainteresuje się o przeniesieniu wersji pudełkowej na Steam :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Codemasters PODOBNO planuje przeniesienie zarówno Dirt 3 jak i 2 na steam, więc cierpliwości, zwłaszcza że platforma GFWL żegna się z życiem w tym roku.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Wydawało mi się, że wprowadzenie ebooków i filmów do CDP to dobry pomysł... Ale nie spodziewałem się, że taką trudnością będzie dodanie filtra kategorii w przypadku promocji. Niech klient sobie obejrzy kogel-mogel, straci 2x więcej czasu na przeglądanie rzeczy, które go nie interesują, a co!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

kamilozo pisze: Codemasters PODOBNO planuje przeniesienie zarówno Dirt 3 jak i 2 na steam, więc cierpliwości, zwłaszcza że platforma GFWL żegna się z życiem w tym roku.
Mowa była o "trójce". O poprzednich częściach, Fuel czy Gridzie nic nie wspominali.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

@cdp.pl - wiem, że GOG to osobny byt, ale mam pytanie. Dlaczego Divinity: Dragon Commander nie ma PL na GOGu?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Czy w związku z tym iż strona prawie w ogóle nie działa, jest planowane jakieś wydłużenie Cyfrowego Giermaszu?
ODPOWIEDZ