Playfire

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 489 razy
Podziękowania: 111 razy
Kontakt:

sergeron pisze: Ja ostatnio próbowałem kupić za całość i się nie dało. Dało się obniżyć cenę do 0,01$ i tego centa musiałeś zapłacić.
no właśnie
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

To napisz cenę o 0.01$ więcej, niż przewiduje cena produktu.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

@segrand
Próbowałem. Zawsze odejmuje centa mniej niż cena gry. Kiedyś było inaczej (całość szła i nie można było wybrać ile dokładnie ma iść) i wtedy było można brać za darmo.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Wczoraj udało mi się kupić The Cave samymi kredytami.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Bioshock Infinite też kupiłem za same kredyty
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

kurono pisze: Wczoraj udało mi się kupić The Cave samymi kredytami.
Mi również :D
Nie ma to jak gry za darmo :P
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

@sergeron, hmmm. W takim razie coś jest nie tak. Od dłuższego czasu robię tam zakupy za same kredyty i właśnie w sytuacji gdy doliczało 0.01$, to po prostu podczas wpisywania o tą kwotę, więcej wpisałem i nie było problemów.
M.C
Awatar użytkownika
M.C
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Nie nalicza 0.10 nawet za te czynności ze Skyrim, odpuszczę sobie chyba (2 dni temu robione).
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Mi zaliczyło "Play for the first time", pytanie jak z aczikami będzie...
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Kontakt:

sergeron pisze: Ja ostatnio próbowałem kupić za całość i się nie dało. Dało się obniżyć cenę do 0,01$ i tego centa musiałeś zapłacić.
nabij więcej kredytów o 0.01 niż trzeba. skasuje tylko tyle ile wynosi cena i nie będziesz musiał wydać ani centa.
Awatar użytkownika
Łowca

Na jakiej zasadzie Playfire aktualizuje aktywność Steam, ponieważ pokazuje, że ostatni raz grałem 7 stycznia. Aplikacja musi być cały czas uruchomiona w tle?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Krystian pisze: Na jakiej zasadzie Playfire aktualizuje aktywność Steam, ponieważ pokazuje, że ostatni raz grałem 7 stycznia. Aplikacja musi być cały czas uruchomiona w tle?
teoretycznie dzieje się to z automatu jak masz zsynchronizowane konto ze steam-em
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy

Mamy przełom!
Podaję treść otrzymanego maila:
I have double checked all the achievements you mentioned and awarded you $1.76 in credit.

Playfire will not give you rewards for achievements you have unlocked BEFORE the reward period. I can see most of the achievements you listed were unlocked in 2013 before we were running the rewards.

The same goes for playing a game for the first time. If you have played a game before the reward period then it won't count.
Czyli wyjaśniła się zasada nabijania achievementów - choć uważam, że jest bezsensowna, jednocześnie rozumiem, dlaczego ją wprowadzili.
No i zaległe achie mi opłacili. Czyli wasze podobne problemy albo też już są rozwiązane, albo niedługo powinny być.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Niestety ja cięgle czekam ;]
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

@Łoś
Dobrze wiedzieć, bo mi nie zaliczyli trochę pierwszych uruchomień. Co do zasady nabijania achievementów, to jest ona sensowna w stu procentach. Playfire ma cię zachęcić do kupienia gry na GMG. Skoro kupiłeś to wg nich po to, żeby w nią grać i zdobywać achievementy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Kontakt:

sergeron pisze: @Łoś
Playfire ma cię zachęcić do kupienia gry na GMG. Skoro kupiłeś to wg nich po to, żeby w nią grać i zdobywać achievementy.
To były jakieś promocje na Skyrim na GMG*?
Ostatnio zmieniony 31 sty 2014, o 14:17 przez DirtyMac, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Były w tym tygodniu nawet jeśli dobrze pamiętam :)
Mnie jak na razie nie zachęcili, ale wręcz przeciwnie. Kupiłem u nich kilka gier, ale skoro tak traktują klientów... Chyba wolę wydać te 2 zł więcej i mieć support który się interesuje tym że coś jest nie tak z moim kontem -.-
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Co do zdobywania aczików uczciwie to może jest ok, dla osób dysponujących wolnym czasem (uczniowie, studenci poza sesją). Reszta osób mających parę godzin na tydzień nie wbije aczików np: Spec ops (ten za pół funta wymaga przejścia gry w 2 trybach= minimum kilkanaście godzin grania). Gdyby te acziki były do zdobycia przez miesiąc lub dłużej to inna historia.

Może ktoś testował: działa wgranie save a z zdobytymi aczikami (od innej osoby) z spec ops, skyrim itp ? (zaliczy nam acziki po wgraniu tegoż save a) ?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 25 razy
Kontakt:

U mnie naliczania ciąg dalszy i już wszystko spoko, nabicie wszystkich achi w binary domain zajęło ok 3 godziny.
Na playfire doliczone po około godzinie, na GMG trochę dłużej, ale już pokazuje tyle samo co w playfire vulcan.

Czas teraz się brać za Hell Yeah! Wrath of the Dead Rabbit (kupiony na Gamefly w listopadzie jako dodatek do zakupu gry SEGI)
No i jest jeszcze dodany giveaway na Collector's Edition of Rome: Total War 2

@warhameron
Co do zaliczania achi przez stare save bywa różnie, np. w SRIV zalicza tylko część i na steam jest śmieszna sprawa.
Większy procent ludzi ma achi za wszystkie wyzwania, a mniej jest ludzi posiadających 2 inne achi będące częścią wyzwań.
Jednak na ogół nie działa sposób z wgrywaniem save'ów 100%
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Wśród tych, którzy będą obserwować playfire na tweeterze i tłitną #HowFarWouldYouGoForPlayfire, rozlosowany zostanie Collector's Edition of Rome: Total War 2
Mamy czas do następnego piątku
http://blog.playfire.com/2014/01/follow ... 331358_511
Zablokowany