Koniec GFWL

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Wersja pudełkowa Fallouta 3 w Polsce była wykastrowana z GfWL. Tak więc wyłączenie tej usługi w niczym nie przeszkodzi posiadaczom pudełek.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

RIP...
I niech mi kur...cze nie waży się zmartwychwstać bo dobiję :/ Jezu jak mnie ta usługa wkurzała, ulga wielka gdy usłyszałem, że likwidują ten szmatławiec :/

Szkoda tylko, że mój premierowy Batman AA nie chce wejść na Steam (za to AC GOTY bez problemu dodałem tak samo jak Bioshocka 2) ale może to jeszcze się zmieni :(
Oby też Capcom podjął jakieś działania w tej sprawie bo nie chcę stracić Street Fighterów (które ubóstwiam) i paru innych tytułów.
Szkoda tylko, że zapewne nie ma co liczyć na usunięcie tego syfu z gier takich jak The Club, Gears Of War i innych "samotników".
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Samo sie nie zmieni, bo konwersja juz przeszla. Teraz to pisz do supportu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Opłacało się czekać z tym Falloutem, wraca na moją główną listę gier do przejścia :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Ja bym się jeszcze tak nie podniecał. Na razie usunięto tylko dwa wpisy związane z kluczem. W poprzednich grach (Batman, Bioshock) były też wpisy związane z pracą nad patchem. W przypadku Fallouta na razie cisza.

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=745237
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Dla zainteresowanych: pudełkowa premierowa wersja Batman Arkham City aktywuje się na Steam jako Batman Arkham City GOTY
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 370 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

SKODR pisze: RIP...

Oby też Capcom podjął jakieś działania w tej sprawie bo nie chcę stracić Street Fighterów (które ubóstwiam) i paru innych tytułów.
Z Capcomem póki co jest taka sprawa, że wydali (jakieś 3 miesiące temu) oświadczenie, że będą ich gry po usunięciu GfWL-a w pełni działały, "ale jeszcze nie wiedzą, w jaki sposób się to odbędzie". I od tamtego czasu nic nowego nie ogłosili (chyba że coś przeoczyłem).

Swego czasu niektórzy spekulowali, że być może starsze tytuły Capcomu korzystające z GfWL zostaną usunięte ze steama wraz z nowym rokiem (sprawa znikających obniżek "całowyprzedażowych"), ale z tego co widzę np Operation Raccoon City wciąż tam jest. Więc liczę po cichu, że zdecydują się na zintegrowanie ze Steamem (nowsze tytuły, takie jak RE: Revelations czy RE 6 chyba już na starcie zostały "skooperowane" ze steamem). Jakimś super-fanem platformy Valve nie jestem, ale w porównaniu do GfWL na pewno jest to dużo lepsze rozwiązanie.

Mam tylko nadzieję, że nie wpadną na jakiś "świetny" pomysł z wprowadzeniem własnego DRM-u.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

RE: Revelations nie wymaga GfWL, Czysty steam. Polecam.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

kal3jdoskop pisze:

Z Capcomem póki co jest taka sprawa, że wydali (jakieś 3 miesiące temu) oświadczenie, że będą ich gry po usunięciu GfWL-a w pełni działały, "ale jeszcze nie wiedzą, w jaki sposób się to odbędzie". I od tamtego czasu nic nowego nie ogłosili (chyba że coś przeoczyłem).
Tutaj jest mój temat na forum Capcomu, odnośnie SSF4AE - jak widać są oni nim bardzo zainteresowani.
http://www.capcom-unity.com/street_figh ... rks-things
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Tutaj można znaleźć trochę informacji dotyczących tego, co stanie się z grami które aktualnie są na GFWL:

Kod: Zaznacz cały

http://www.joystiq.com/2014/01/17/games-for-windows-live-is-dying-we-check-the-life-support-of-ga
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Hafrosen pisze: Tutaj można znaleźć trochę informacji dotyczących tego, co stanie się z grami które aktualnie są na GFWL:

Kod: Zaznacz cały

http://www.joystiq.com/2014/01/17/games-for-windows-live-is-dying-we-check-the-life-support-of-ga
Bardzo dużo tytułów brakuje na tej liście.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 370 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Mnie już lekko irytuje to dwuznaczne milczenie Capcomu w sprawie ich gier. Wychodziłoby na to, że albo faktycznie jeszcze nie wiedzą co zrobią z tymi tytułami (i odkładają to na ostatnią chwilę), albo zamierzają po prostu przemilczeć sprawę i nic nie zrobić, efektem czego po 1 lipca nabywcy tych gier zostaną albo z ułomnymi produktami (możliwość gry tylko w singlu, na profilu offline), albo z totalnie dysfunkcjonalnymi (podobno w niektóre nie da się grać w taki sposób). Oczywiście niczego się nie dowiesz kanałami dostępnymi dla "indywidualnych" zainteresowanych, bo zarówno ich oficjalne forum (sprawdziłem osobiście) jak i support (podobnie) to po prostu modelowy przykład olewactwa.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

taa Capcom wydaje RE4 na Steamie a póki co nic nie robią z RE5...

ogólnie to usuwanie Gfwl się wydaje dla wydawców złem koniecznym (Codemasters też raczej się z tym nie spieszy)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

I niech mi kur...cze nie waży się zmartwychwstać bo dobiję :/ Jezu jak mnie ta usługa wkurzała, ulga wielka gdy usłyszałem, że likwidują ten szmatławiec :/
Racja, i jeszcze przy instalacji dirta 2 były problemy, bo usługa nie działała w Polsce i trzeba było szperać w internecie żeby sobie z tym jakoś poradzić, a kto nie znał angielskiego ten miał pecha. Kompletnie zbędna usługa- mam nadzieję że po steamie i innych originach czy uplay'ach nie powstanie nic podobnego i tak za dużo tego jest...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

Skoro RE5 jest na steam, to co im szkodzi przenieś stare RE5 z gfwl na steam QQ Mój kluczyk gfwl RE5 tylko czeka na to!
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

Może jak już przeniosą RE5 na steam to razem z DLC-kami, a klucz GfWL będzie aktywował wersję gold podobnie jak w przypadku B2, to by było coś :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

W przypadku Batmanów czy Bioshocka oficjalnego, wcześniejszego infa o zniesieniu GfWL nie było. Wszystkie plotki opierały się o zmiany w steamdb więc imo jest jeszcze szansa na zniesienie GfWL w większej ilości gier. Wszystko się pewnie wyjaśni w okolicach 1 lipca :).
Btw. Sprawa ze SF IV nie jest do końca jasna. Czytałem raczej o płatnym upgradzie do wersji Ultra. O patchu dla wszystkich informacji nigdzie nie widziałem.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Wiadomo może czy GTA IV będzie można przenieść z GFWL na Steam? Mam kod i chętnie bym dodał grę do biblioteki na Steam.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Klucze GFWL z gier nieobjętych SSA będą raczej bezużyteczne, ponieważ one nie były przypisane do danej gry i np. klucz z SF IV można było użyć na GTA IV i odwrotnie. Lista z grami nieobjętymi SSA:
http://pcgamingwiki.com/wiki/List_of_Ga ... acy_Titles
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Czy jest jakaś możliwość wyciągnięcia z rejestru/plików systemowych klucza do gry, a konkretnie chodzi o Bioshocka 2, żeby aktywować go na steamie. Pewien czas temu zainstalowałem B2. Ot przeleżał swoje na dysku i usunąłem go z braku czasu na grę. Od jakiegoś czasu nie mogę znaleźć kartki z kodem :| Z tego co widziałem to pozostały jakieś wpisy w rejestrze oraz w AppData, ale nic nie przypomina kodu. Moje konto GFWL
ODPOWIEDZ