Blokady regionalne

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Jest to temat, w którym dzielić będziemy się informacjami dot. blokad regionalnych na poszczególne klucze. Pomoże on redaktorom strony wyłapywać produkty, których nie powinniśmy reklamować na stronie głównej.

UWAGA: Wątek ten dotyczy TYLKO sklepów, o których piszemy na stronie głównej Łowców. Zabrania się dyskutowania o:
- jakichkowiek produktach zza naszej wschodniej granicy oraz ze WSZYSTKICH sklepów, z których zakup nie jest możliwy bez uzycia proxy/vpna
- blokadach na produkty w sklepie Steam/Origin/Uplay pochodzące z innych regionów niż domyślny dla Polski
Łamanie tego zastrzeżenia będzie odpowiednio nagradzane.

Aktualna lista znanych nam blokad regionalnych

Kod: Zaznacz cały

Amazon.com:
- Metro last Light
- Saint's Row IV
- Dead Island + DLC
- Dead Island Riptide
- DLC z Dishonored GOTY
- Ride to Hell: Retribution
- Killer is Dead

Gamersgate:
- Metro Last Light

Nuuvem
- Metal Gear Solid Reveangance
- Football Manager 2014
- Fallout New Vegas: Ultimate Edition

Uplay
- Fallout New Vegas (prawdopodobnie usterka po stronie sklepu)
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Gamersgate:
- Metro Last Light
Warto podać, że chodzi tu chyba o gamersgate.co.uk czyli Metro z blokadą UK. Gra kupowana w euro nie powinna mieć blokady. Czy się mylę?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Na markolkku gość napisał do pomocy technicznej uplay w sprawie blokady regionalnej New Vegas i dostał taką odpowiedź:
Żadna z naszych gier w ofercie Uplay nie posiada blokady uniemożliwiającej aktywowanie gry na terenie Polski. Umieszczenie celowo takiego produktu byłoby sprzeczne z ideą sprzedaży produktu na terenie Polski w naszym sklepie. Problem odnośnie gry Fallout jest związany z błędną grupą kluczy otrzymanych od dystrybutora gry i w dalszym ciągu oczekujemy na dostarczenie nowych, co pozwoli osobom, które zakupiły grę na prawidłowy do niej dostęp.
Źródło: http://markolf.pl/forum/viewtopic.php?p=409890#409890
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Z tego co pamiętam Inversion z amazona ma locka, kiedyś pisaliście o tym w newsach.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy

Blokada na DLC z Dishonored GOTY (czy nowsze dlc kupowane osobno) dotyczy każdego "zagranicznego" sklepu, nie tylko amazona.
Ps. Ciekawe kiedy ludzie sie nauczą, ze języka polskiego w grach Betshedy w zagranicznych kluczo-sklepach zwykle nie ma? (wyjatek to chyba rage?? ale nie mam na to potwierdzenia)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 11 razy

Ereshlifei pisze: Blokada na DLC z Dishonored GOTY (czy nowsze dlc kupowane osobno) dotyczy każdego "zagranicznego" sklepu, nie tylko amazona.
Ps. Ciekawe kiedy ludzie sie nauczą, ze języka polskiego w grach Betshedy w zagranicznych kluczo-sklepach zwykle nie ma? (wyjatek to chyba rage?? ale nie mam na to potwierdzenia)
Odnośnie RAGE, ja kupiłem tę grę w marcu 2012 w GameStop za 14,99 $ i mam język polski do wyboru we właściwościach i w grze.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Gamefly -- brak możliwości zakupu Rage, Doom 3, Dishonored GoTY, Skyrim i Fallout New Vegas Ultimate Edition poza obszarem UK.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Kontakt:

Adamski pisze: Gamefly -- brak możliwości zakupu Rage, Doom 3, Dishonored GoTY, Skyrim i Fallout New Vegas Ultimate Edition poza obszarem UK.
To akurat nie jest blokada regionalna kluczy, tylko wymysł sklepu. Jakby ktoś w UK ci kupił te gry to by bez problemu działały ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Jak jest dokładnie z dlc do Dishonored? Jeśli mam podstawkę z amazonu to dlc zadziałają z nią czy też te dlc mają blokadę na NA?
Awatar użytkownika
Robin Hood

oLiardi pisze: Jak jest dokładnie z dlc do Dishonored? Jeśli mam podstawkę z amazonu to dlc zadziałają z nią czy też te dlc mają blokadę na NA?
A grom tam wie, ja z tego zrozumiałem że jeśli kupisz Dishonored GOTY na amazonie to aktywujesz tylko grę bez DLC na koncie, tak to wygląda?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Kontakt:

Jagusone pisze:
oLiardi pisze: Jak jest dokładnie z dlc do Dishonored? Jeśli mam podstawkę z amazonu to dlc zadziałają z nią czy też te dlc mają blokadę na NA?
A grom tam wie, ja z tego zrozumiałem że jeśli kupisz Dishonored GOTY na amazonie to aktywujesz tylko grę bez DLC na koncie, tak to wygląda?
Nie, jak kupisz i aktywujesz edycje GOTY to otrzymujesz grę ze wszystkimi DLC.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

A czy dlc do dishonored kupione osobno mają region lock?
Awatar użytkownika
Robin Hood

marzelin pisze: A czy dlc do dishonored kupione osobno mają region lock?
Czyli kupując same DLC nie można ich aktywować bo mają "simlocka" założonego. ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Kontakt:

Jagusone pisze:
marzelin pisze: A czy dlc do dishonored kupione osobno mają region lock?
Czyli kupując same DLC nie można ich aktywować bo mają "simlocka" założonego. ;)
Z tego co mi wiadomo to po prostu DLC nie aktywują się jeżeli posiadamy Dishonored z Cenegli lub kupionego bezpośrednio na Steamie. Z wersją WW czy tam ROW powinny działać.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

Część dlc kupionych osobno do aktywacji wymagaly IP z krajow WW/ROW, (tak bylo przed wydaniem goty, moze cos sie zmienilo albo i nie)
Awatar użytkownika
Łowca

zastanawiam się nad kupnem ARMY III z Yuplay, boję się tylo blokady regionalnej. Kupował tam ktoś ARME?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Uplay
- Fallout New Vegas (prawdopodobnie usterka po stronie sklepu)

U mnie był problem z kluczem (blokada), ale po zgłoszeniu otrzymałem nowy, który śmiga.
Awatar użytkownika
Łowca

Wie ktoś może czy divinity dragon commander zakupiony w polsce ma jakieś blokady regionalne, czy też można go normalnie aktywować za granicą?
Ci użytkownicy podziękowali szurubur za ten post:
Keth
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Mój aktywuje się jako Dragon Commander PL - blokada jest na zakup, nie ma na aktywację ani uruchomienie.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

mrmahon pisze: Mój aktywuje się jako Dragon Commander PL - blokada jest na zakup, nie ma na aktywację ani uruchomienie.
Przecież blokada na zakup, to właśnie blokada na aktywację. :roll:
ODPOWIEDZ