Diablo 3
- Podziękował: 75 razy
- Podziękowania: 145 razy
- Kontakt:
AH zabija Diablo, przynajmniej w takiej formie - inaczej można by to rozwiązać i jak będzie prawdopodobnie rozwiązane na podstawie bety dodatku - caly handel przenieść do samej rozgrywki tak jak w D2. To samo, ale zamaskowane i nie za prawdziwe pieniądze, tylko czy inflacja nie będzie zbyt duża? Dodatek musiałby wnieść sporo lootu. W każdym razie wyjdzie z tego prawdziwy trading - miejmy nadzieję.To takie diablokillery jak dla mnie, ale sama gra sprawia przyjemnosc. Klasy sie znaczaco roznia, buildow, bez przesady, nie ma po 1 na klase tylko kilka, ktorymi mozna spokojnie pograc. Co wazne bede bronic AH rekami i nogami, bo jest to niesamowita oszczednosc czasu i wygoda, ktora zniszczyl system lootu pt. "Jak zmusic kazdego do uzywania AH i wydawania kasy". Gralem troche w Path of Exile i gra mi sie calkiem podoba, ale zabija ja jak dla mnie brak AH. Jak ktos lubi przegladac w internecie oferty na przedmioty w ogromnej wiekszosci bez podanych cen, a potem zagadac do sprzedajacego i zobaczyc ze ten jest off, afk, albo cena jest z kosmosu to zycze powodzenia. Dlatego skonczylem w to grac , bo kupienie przedmiotu zajmowalo mi srednio okolo godziny, wole ten czas lepiej wykorzystac.
W PoE to mialoby sens jako darmówka na zasadzie szlagierów typu TF2 czy CSGO czy DOTY z itemami z własnym itemshopem w grze i na rynku steam. Za czasów bety czytałem o takim pomyśle i wydawałby się ciekawy. Sam AH to nie jest zły pomysł, jego wykonanie jest bardzo słabe. Za dużo kasy dla Blizza
@falcon
gdybyś pisał prosto, bez hejtu i konkretnie na temat, w którym masz jakieś praktycznie doświadczenie wypowiadając się o czymś w co grałeś i masz jak porównać - spoko, każda krytyka jest dobra, ale tego u ciebie nie ma. Gra jest dobra, ale nie wspaniała, dopiero teraz wygląda tak, jak powinna wyglądać podczas premiery. Nadal sporo do poprawy, patch zmieniający dużo i dodatek na horyzoncie więc dobre nadzieje są. Nie wielbię tej gry, mimo, że w nią gram sporo. Gdyby ktoś zrobił coś lepszego to grałby w to, zamiast Diablo. A jako, że rozgrywka jaka jest taka mi odpowiada, z kumplami bez AH do maksowania postaci to widzę zalety patchy. Twoja każda wypowiedź to nie krytyka, a hejt, bo gdzie ktoś napisze, że uważa inaczej to muszą być chamskie doczepki.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 8 razy
Wypowiem się i jak jako że mam trochę godzin przegranych w Diabełka 
Ogólnie od razu po premierze przeszedłem gierkę, wbiłem sobie max level na tamtą chwilę czyli 60 i tak nie było co robić
Potem zaczęło się bicie paragonów, całkiem spoko ale samemu nudaaaaa, więc przymusowa przerwa a do powrotu zachęciło mnie w sumie 'wkręcenie' się do paczki znajomych którzy grali i gramy tak sobie do teraz
Ogólnie D3 jako gra w obecnej formie to jedyne co można robić to :
-Nabijać paragony przed dodatkiem
-Bijąc mobki liczyć że poleci dobry drop który i tak się słabo sprzeda bo 3/4 ludzi wyprzedaje teraz swój sprzęt przed RoSem
-Stawiać sobie wyzwania np. wbicie 100 paragonu w czasie poniżej 24h (Tak, jest to wykonalne, właśnie dzisiaj udało nam się taki czas wykręcić
)
Co do rozgrywki solo, dla mnie nie ma ona sensu bo dorwać coś na AH w rozsądnych pieniądzach to nie w tej grze, a tak to z ekipą zawsze idzie się wymienić item za item czy nawet pożyczyć a potem oddać

Ogólnie od razu po premierze przeszedłem gierkę, wbiłem sobie max level na tamtą chwilę czyli 60 i tak nie było co robić

Potem zaczęło się bicie paragonów, całkiem spoko ale samemu nudaaaaa, więc przymusowa przerwa a do powrotu zachęciło mnie w sumie 'wkręcenie' się do paczki znajomych którzy grali i gramy tak sobie do teraz

Ogólnie D3 jako gra w obecnej formie to jedyne co można robić to :
-Nabijać paragony przed dodatkiem
-Bijąc mobki liczyć że poleci dobry drop który i tak się słabo sprzeda bo 3/4 ludzi wyprzedaje teraz swój sprzęt przed RoSem
-Stawiać sobie wyzwania np. wbicie 100 paragonu w czasie poniżej 24h (Tak, jest to wykonalne, właśnie dzisiaj udało nam się taki czas wykręcić

Co do rozgrywki solo, dla mnie nie ma ona sensu bo dorwać coś na AH w rozsądnych pieniądzach to nie w tej grze, a tak to z ekipą zawsze idzie się wymienić item za item czy nawet pożyczyć a potem oddać

- Podziękował: 254 razy
- Podziękowania: 194 razy
- Kontakt:
Ja właśnie przed chwilką pograłem, ale wiadomo sam, bo nie mam z kim grac. Niestety dłuższe granie trochu nudzi, w grupie raźniej, ale no cóż.
Mam maga 60lvl, teraz Mnicha ciągnę, ale paragony nie bardzo chce mi się wbijać, do tego słaby sprzęt by mieć super hiper dmg na wysokie mp. Magiem cisnę max mp4.
Mag to kupowanie na AH, jedyny sposób na obranie się, a Mnichem idę self found, nie wiem co znajdę, ale a nóż
Trafienie super Legendy to jak wygrana w totka, dropło mi czasem 2-4 legendy na sesję 2-3h, ale to rzadko się zdarza by chociaż jedna poleciała, ale jak polecą to praktycznie g. warte.
Mam maga 60lvl, teraz Mnicha ciągnę, ale paragony nie bardzo chce mi się wbijać, do tego słaby sprzęt by mieć super hiper dmg na wysokie mp. Magiem cisnę max mp4.
Mag to kupowanie na AH, jedyny sposób na obranie się, a Mnichem idę self found, nie wiem co znajdę, ale a nóż
Trafienie super Legendy to jak wygrana w totka, dropło mi czasem 2-4 legendy na sesję 2-3h, ale to rzadko się zdarza by chociaż jedna poleciała, ale jak polecą to praktycznie g. warte.
- Podziękowania: 10 razy
- Kontakt:
Pograłem z 200h, zrobiłem inferno. Znudziłem się. Dodatkowo cały pomysł z domem aukcyjnym mi się strasznie nie podobał, o lootcie już nie wspominając. Czekam na dodatek i pierwsze opinie o nim. Na chwilę obecną, raczej przed wyjściem dodatku nie wrócę. O ile jeszcze kupie ten dodatek.
Błąd 37
Błąd 37
- Podziękował: 85 razy
- Kontakt:
;o AH to wg mnie najlepsza rzecz w tej grze. Tyle kasy za grę w wersji beta bym nigdy nie wydał, ale przekonywał mnie kumpel, że mu to już się kilka razy zakup zwrócił. No to w końcu pożyczyłem konto zacząłem farmić maga a tu taki klops, że zamykają... Gdyby było AH to pewnie bym grał, a tak sobie podaruję. Nie wiem co komu to AH przeszkadza, chcesz używasz, nie to nie. Zamkną AH to i tak pewnie handel będzie kwitł. Zresztą to tylko moja opinia w wielu MMO często wolałem sobie pohandlować niż grindzić, ale to taki zawodowe zboczenie. Żeby tylko takie coś dodali do TESO ...
BTW zresztą coś widać z Blizzardem źle się dzieje ostatnio, póki co trzyma ich WoW, ale projekt Titan po paru latach upadł (chyba robią od nowa), te wszystkie problemy z D3 - chyba pierwszy raz wydali tak niedokończoną grę.
BTW zresztą coś widać z Blizzardem źle się dzieje ostatnio, póki co trzyma ich WoW, ale projekt Titan po paru latach upadł (chyba robią od nowa), te wszystkie problemy z D3 - chyba pierwszy raz wydali tak niedokończoną grę.
Bo za dużo chcieli i nie wyszło. Chcieli zrobic mix diablo z maszynką do robienia kasy i źle się im to wszystko zgrało.
- Kontakt:
AH nie przeszkadza, przeszkadza jego mechanika, którą można by zmienić, ale nowy zespół to już nie Jacy "The Second Kotick" Willson. Zarabianie wiekszej kasy na AH miało sens na początku, teraz trzeba wtopić trochę kasy i dopiero potem się zwraca 

- Podziękowania: 10 razy
- Kontakt:
Ja akurat Wajper nie postrzegałem AH jako maszynki do dojenia kasy. Też nie mam co robić tylko sprzedawać przedmioty za euro i zarabiać na tym. To jest całkowicie bez sensu jeśli chodzi o przyjemność z gry, szczególnie porównując tą przyjemność do Diablo 2.
Nie chcesz? Nie korzystaj. No i nie korzystałem. Tylko smutno się człowiekowi robi, jak leci sam gniot, a kasy mam tyle że już mogę sobie jakoś w miarę trzasnąć ubranie dla postaci na AH, bo do niczego innego kasa nie jest przydatna.
Nie chcesz? Nie korzystaj. No i nie korzystałem. Tylko smutno się człowiekowi robi, jak leci sam gniot, a kasy mam tyle że już mogę sobie jakoś w miarę trzasnąć ubranie dla postaci na AH, bo do niczego innego kasa nie jest przydatna.
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
dla mnie d3 to niestety zawód dekady :/ w d2 grałem masę czasu,
ale nie po to czekałem naście lat na następcę, żeby tak naprawdę dostać okrojoną z runów/itemów itp rzeczy względem poprzedniczki. Ładna cukierkowa grafika w żaden sposób mi tego nie rekompensuje. Ogólnie to wstyd przyznać, ale ze 2x nawet zdarzyło mi się przysnąć nad tym tytułem.
Nie grałem przez ostatnie 2 miesiące więc nie wiem co się pozmieniało
ale nie po to czekałem naście lat na następcę, żeby tak naprawdę dostać okrojoną z runów/itemów itp rzeczy względem poprzedniczki. Ładna cukierkowa grafika w żaden sposób mi tego nie rekompensuje. Ogólnie to wstyd przyznać, ale ze 2x nawet zdarzyło mi się przysnąć nad tym tytułem.
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
zaczynałeś na zwykłym d2 czy po wyjściu LOD?amholen pisze: dla mnie d3 to niestety zawód dekady :/ w d2 grałem masę czasu,
Tutaj będzie podobnie, podstawka jest dobra, a powinna być bardzo dobra (bo tego się oczekuje po grach blizzarda) ale w dodatku czuję że gra odżyje, ja chociaż odbierałem grę w ocenie 7/10 to i tak ponad 300 godzin przy niej spędziłem

- Kontakt:
Nie wiem czemu, ale skasowało posty tutaj
Wyszła nowa łatka dla Diablo 3 - 2.0.1 czyli loot 2.0 itp. W ciagu 15 minut od włączenia miałem już 3 legendy, wiec widać, że loot poprawiony i były to legendy lepsze niż te, które zebrałem w ciągu 30 godzin grania moim nowym barbem. Nie ma już Diablo launchera tylko Battlenet Agent czyli blizzardowski Steam - radzę wyłączyć podczas gry. Poprawiono optymalizację, z 40 fps na moim lapku dochodzi już do 60 klatek na sekundę, ale... dopiero wtedy, kiedy włączę synchronizację pionową. U mnie wyłączenie tej opcji powoduje spadek o 20-30 fps więc jeśli ktoś po aktualizacji ma problemy z wydajnością niech włączy synchro. Nowa aktualizacja waży ponad 5,5 gb, zawiera w sobie od razu dodatek

- Podziękował: 1 raz
- Kontakt:
Ja póki co ograłem tylko Mnicha i szczerze mówiąc trochę się wynudziłem. Myślę, że lepszej okazji na rozpoczęcie zabawy od początku nie będzie, a dodatek raczej póki co sobie odpuszczę.
Ten loot 2.0 powinien być już od samej premiery, tak jak miało to miejsce w edycjach konsolowych.
Przedmioty są bardziej dopasowane do klasy, którą gramy i dodatkowo mają jeszcze bardziej podboostowane statystyki. Dodatkowo gwarantowane legendy jeśli zaczynamy grę nową postacią.
Cały czas czekam jednak na RoS, szkoda teraz tracić czas na szukanie przedmiotów, które za miesiąc będą do wyrzucenia. Oczywiście nic tak nie denerwuje jak całkowity nerf Archonta..
Przedmioty są bardziej dopasowane do klasy, którą gramy i dodatkowo mają jeszcze bardziej podboostowane statystyki. Dodatkowo gwarantowane legendy jeśli zaczynamy grę nową postacią.
Cały czas czekam jednak na RoS, szkoda teraz tracić czas na szukanie przedmiotów, które za miesiąc będą do wyrzucenia. Oczywiście nic tak nie denerwuje jak całkowity nerf Archonta..
- Podziękował: 32 razy
- Podziękowania: 21 razy
- Kontakt:
Wczoraj pograłem godzinkę moim Barbem ;P z moich ciulowych przedmiotów i beznadziejnych statów na 50 lvl nagle mam 12k obrażeń i 45k życia.
Nie wypadają jakieś beznadziejne (przynajmniej nie niebieskie) przedmioty i te lepsze mają przynajmniej jakieś dodatkowe atuty dla danej postaci. Pozmieniali miksturki (bez sensu
)
Zmienili sposób porównania ekwipunku (teraz są procenty zamiast liczb) to może i dobre, ale ciężko się przestawić.
Ciekawa jest mapka przy przenoszeniu się między punktami nawigacyjnymi.
Sama gra ładuje się sprawniej między poziomami i zmieniony sposób logowania zaczyna mi się podobać.
Te wszystkie kozackie przedmioty, to po to żeby ludzie kupujący w domu aukcyjnym nie byli do przodu.
Nie wiem czy na dobre wyszły te zmiany z poziomami trudności itd. Jakoś tak za mało diablo w diablo przez to się zrobiło:/
Archont i tak dalej jest za dobry
Nie wypadają jakieś beznadziejne (przynajmniej nie niebieskie) przedmioty i te lepsze mają przynajmniej jakieś dodatkowe atuty dla danej postaci. Pozmieniali miksturki (bez sensu

Zmienili sposób porównania ekwipunku (teraz są procenty zamiast liczb) to może i dobre, ale ciężko się przestawić.
Ciekawa jest mapka przy przenoszeniu się między punktami nawigacyjnymi.
Sama gra ładuje się sprawniej między poziomami i zmieniony sposób logowania zaczyna mi się podobać.
Te wszystkie kozackie przedmioty, to po to żeby ludzie kupujący w domu aukcyjnym nie byli do przodu.
Nie wiem czy na dobre wyszły te zmiany z poziomami trudności itd. Jakoś tak za mało diablo w diablo przez to się zrobiło:/
Archont i tak dalej jest za dobry