Steamowy sklep u Colka

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Obrazek

Witajcie.

Sprzedaję Steam Gifty w niskich cenach. Szukam nowych kupujących, więc tutaj trafiłem ;)

Oferuję praktycznie wszystkie gifty ze sklepu Steam, często taniej niż ze sklepu US czy EU.

Dla przykładu: Unreal Deal Pack (-66%)
US: $13.59
EU: 13,59€
Moja cena: $8,79

Przyjmuję jedynie płatność PayPal lub przelew z mBanku.

Na moim profilu Steam jest dużo komentarzy dot. moich transakcji, dodatkowo prowadzę na Wykopie tag #gryzcolkiem i sprzedaję tam gry na tej samej zasadzie od czterech miesięcy.

Obrazek

Lista transakcji:
Na razie brak :(
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 26 razy

Jak rozumiem gry kupowane w rosyjskim sklepie steam?... to ja podziękuję i innym odradzam
Awatar użytkownika
Łowca

Ukraiński i rosyjski, osobiście kupuję już 6 miesięcy i nigdy nie miałem problemów, mam zaufanego przyjaciela :) Przed zakupem także sprawdzam, czy gra ma zablokowany region, jedynie rosyjski język i informuję o tym.
Awatar użytkownika
Łowca

nerka99 pisze: Jak rozumiem gry kupowane w rosyjskim sklepie steam?... to ja podziękuję i innym odradzam
dlaczego?
Awatar użytkownika
Łowca

Polecam, kupiłem od Colka cs complete, wszystko śmiga jak należy :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 26 razy

klata pisze: dlaczego?
Bo Valve regularnie dobiera się handlującym grami z ruskiego sklepu do *zady*, multikonta handlarzy banuja non stop. Jeśli masz na koncie 5 gier na krzyż, albo dla każdej gry zakładasz oddzielne konto steam to miłych zakupów. Jesli ktoś ma konto steam z ponad 200 grami to w najlepszym wypadku straci gry przy których próbował obejść regional pricing, gdy już valve zdecyduje się zabrać za globalne czystki.
Awatar użytkownika
Łowca

nerka99 pisze:
klata pisze: dlaczego?
Bo Valve regularnie dobiera się handlującym grami z ruskiego sklepu do *zady*, multikonta handlarzy banuja non stop. Jeśli masz na koncie 5 gier na krzyż, albo dla każdej gry zakładasz oddzielne konto steam to miłych zakupów. Jesli ktoś ma konto steam z ponad 200 grami to w najlepszym wypadku straci gry przy których próbował obejść regional pricing, gdy już valve zdecyduje się zabrać za globalne czystki.
Pół roku handluję z tą jedną osobą i nie mam żadnych problemów. Ogólnie takie sprawy załatwiam już od dwóch lat na Steamie i zawsze wszystko było w porządku. Nadal jest na jednym koncie, nie używa żadnych multikont. Jedyna możliwość straty takich giftów to chargeback, którego nie wykonuje :)
Ostatnio zmieniony 25 lut 2013, o 14:16 przez colek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

od roku kupuję wszystko z Rosji i nigdy problemów nie było, nie wiem skąd te bajki o jakichś banach. Co innego kupowanie gier z blokadami regionalnymi albo steam keyow ruskich. Za to zwykłe gifty to świetny interes dla obu stron :)
Awatar użytkownika
Łowca

DirtyMac pisze: od roku kupuję wszystko z Rosji i nigdy problemów nie było, nie wiem skąd te bajki o jakichś banach. Co innego kupowanie gier z blokadami regionalnymi albo steam keyow ruskich. Za to zwykłe gifty to świetny interes dla obu stron :)
Ludzie są uprzedzeni, a nigdy pewnie nie mieli nawet styczności osobiście z takim czymś ;)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

@colek - za grę kosztującą 9,99€ile będziesz wołać?
Awatar użytkownika
Łowca

Hemiq pisze: @colek - za grę kosztującą 9,99€ile będziesz wołać?
Musiałbyś mi powiedzieć jaką grę, bo różnie to z cenami, czasem jest bardzo tanio, a czasem na równi z ceną EU.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

colek pisze:
Musiałbyś mi powiedzieć jaką grę, bo różnie to z cenami, czasem jest bardzo tanio, a czasem na równi z ceną EU.
Przykład.Sleeping Dogs. normalnie kosztuje chyba 39,99€ więc na 75% off! będzie 10€. Albo The Book of Unwirtten Tales lub jego Spinn-off. Chodzi mi o wersję Digital Deluxe.
Awatar użytkownika
Łowca

Hemiq pisze:
colek pisze:
Przykład.Sleeping Dogs. normalnie kosztuje chyba 39,99€ więc na 75% off! będzie 10€. Albo The Book of Unwirtten Tales lub jego Spinn-off. Chodzi mi o wersję Digital Deluxe.
Sleeping Dogs - $8,25 w razie -75%

The Book of Unwritten Tales - $12
The Book of Unwritten Tales Digital Deluxe Edition - $14
The Book of Unwritten Tales: The Critter Chronicles - $12
The Book of Unwritten Tales: The Critter Chronicles Collectors Edition - $14
The Book of Unwritten Tales Collection - $22
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

colek pisze:
Hemiq pisze:
colek pisze: Musiałbyś mi powiedzieć jaką grę, bo różnie to z cenami, czasem jest bardzo tanio, a czasem na równi z ceną EU.
Sleeping Dogs - $8,25 w razie -75%

The Book of Unwritten Tales - $12
The Book of Unwritten Tales Digital Deluxe Edition - $14
The Book of Unwritten Tales: The Critter Chronicles - $12
The Book of Unwritten Tales: The Critter Chronicles Collectors Edition - $14
The Book of Unwritten Tales Collection - $22
To wolę czekać na promo na GMG. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Łowca

The book of Unwritten Tales jest bez wyprzedaży teraz, więc wiesz :)
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Panie colek - po pierwsze - od sprzedazy jest dzial bazar. Wprawdzie usprawiedliwia cie fakt, ze go nie bylo widac, wiec mogles nie wiedziec. Mimo to, mogles najpierw zapytac, czy podobna akcja jest dozwolona i gdzie.

Po drugie - autopromocja jest zabroniona przez regulamin.

Po trzecie - masowy handel jest rowniez zabroniony przez regulamin.

Na przyszlosc - jezeli ktos chce sprzedawac gity z Rosji/Ukrainy - nie bedziemy na to pozwalac. Zabronione jest prowadzenie dzialalnosci handlowej na naszej stronie.

Colek dostaje 3 ostrzezenia i ban ba 2 tygodnie. Jak wrocisz to mozesz napisac 10 merytorycznych postow i dostac sie do dzialu bazar. Jednak od razu zastrzegam, ze tam panuja tam bardzo surowe zasady i podobna akcja wiecej nie przejdzie.
Zablokowany