Gry, w których macie 100% osiągnięć

Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 122 razy
Podziękowania: 472 razy
Kontakt:

Po siedmiu latach przerwy naszło mnie żeby powrócić do truposzy. Wcześniej skończyłem na drugim sezonie, a że czasu minęło dosyć sporo, to postanowiłem całość ograć jeszcze raz od samego początku, wraz z pobocznym Michonne. Do tego jeszcze przyjemne logiczne hocus.

The Walking Dead
The Walking Dead: Season Two
The Walking Dead: A New Frontier
The Walking Dead: The Final Season
The Walking Dead: Michonne
hocus
Załączniki
hocus.jpg
hocus.jpg (46.35 KiB) Przejrzano 1942 razy
twds1.jpg
twds1.jpg (60.71 KiB) Przejrzano 1942 razy
twds2.jpg
twds2.jpg (60.22 KiB) Przejrzano 1942 razy
twds3.jpg
twds3.jpg (64.49 KiB) Przejrzano 1942 razy
twds4.jpg
twds4.jpg (67.45 KiB) Przejrzano 1942 razy
twdm.jpg
twdm.jpg (65.48 KiB) Przejrzano 1942 razy
Ci użytkownicy podziękowali SK4ND4L za ten post (w sumie 9):
QuoyquedarkwindEjdrien.YuviriKipingTakelotalesoriusbikkittabanaroo
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 323 razy
Podziękowania: 338 razy
Kontakt:

Nie planowałem wbijać setki, pamiętałem niektóre osiągnięcia z jedynki których do teraz nie zrobiłem bo były zbyt żmudne w coopie, jednak po kilkunastu godzinach postępu wyszło na to, że wystarczy mieć na uwadze zrobienie zapisu w odpowiednim momencie przy końcu gry i odnalezienie się w znajdźkach do uzupełnienia już po dotarciu do zakończenia żeby mieć względnie przyjemne 100%, bez siedzenia w poradnikach w trakcie fabuły. Względnie, bo z niektórymi osiągnięciami były problemy - jako osoba niebędąca hostem nie dostałem dwóch osiągnięć, dla jednego wystarczyła nowa gra jako host i kilka prób żeby zaskoczyło, dla drugiego musiałem wczytywać u siebie zapis z postępem od hosta z którym przeszedłem fabułę. Ogrywane na trudnym poziomie.
sons-of-the-forest.png
sons-of-the-forest.png (43.15 KiB) Przejrzano 1801 razy
Ci użytkownicy podziękowali Takelot za ten post (w sumie 7):
darkwindQuoyqueSK4ND4LbikkittaEjdrien.banarooYuviri
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 245 razy
Kontakt:

WUCHANG: Fallen Feathers
Obrazek

4 zakończenia, teoretycznie potrzeba 4 razy przejść grę, jednak jeśli zrobi się back-up zapisu w odpowiednich momentach można wszystkie zrobić przy jednym podejściu.
Pierwszy raz przeszedłem grę bez żadnych podpowiedzi/poradników gdzie co znaleźć i dało mi to trochę ponad połowę osiągnięć. Ubiłem prawie wszystkie dostępne bossy, które nie były zależne od konkretnego sposobu wykonania innych aktywności.
Podczas NG+ korzystałem już z poradnika co pozwoliło pozbierać wszystkie potrzebne przedmioty i pokończyć resztę wątków oraz upewnić się, że wszystkie interakcje są wykonywane w odpowiednich momentach bo większość osiągnięć jest możliwa do pominięcia.
Ci użytkownicy podziękowali Ardasil za ten post (w sumie 5):
bikkittaQuoyqueEjdrien.banarooYuviri
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 13 razy
Podziękowania: 39 razy

Z początku się nie wciągnąłem tak mocno, natomiast gra idealna na krótkie posiedzenia i po ogarnięciu kilku mniej lub bardziej skomplikowanych mechanik z "leczeniem" pacjentów gra staje się bardzo przyjemna i ciekawa pod względem fabularnym im dalej w las. Każdy pacjent to inna historia, inne podejście, i nasza decyzja czy dana osoba kwalifikuje się do leczenia, a może tylko przejawia sprzeciw względem totalitaryzmu, nasza decyzja czy będziemy współpracować z rządem czy kolaborować z podziemną grupą rebeliantów, a może na własną rękę zechcemy uratować córkę, o której historii już sami zagrajcie aby się dowiedzieć. Gra ma kilkanaście zakończeń, natomiast można wczytać save gry przed momentami znaczących wyborów w fabule więc finalnie gra wymaga przejścia kilka razy a nie kilkanaście. Mimo wszystko w przypadku kilku zakończeń wspomagałem się poradnikiem społeczności gdyż niektóre wymogi do pewnych zakończeń, które trzeba spełnić nie są dość oczywiste, nie będę spojlerował. Polecam wszystkim fanom Papers Please lub dystopijnych wizji przyszłości rodem z Orwell'a.
Załączniki
MSA.png
MSA.png (102.02 KiB) Przejrzano 1296 razy
Ci użytkownicy podziękowali Jacobsky za ten post (w sumie 5):
Ejdrien.banarooYuviribikkittaQuoyque
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 122 razy
Podziękowania: 472 razy
Kontakt:

Załączniki
MV1&2.jpg
MV1&2.jpg (107.36 KiB) Przejrzano 1011 razy
Ci użytkownicy podziękowali SK4ND4L za ten post (w sumie 5):
HaazheelYuviriEjdrien.bikkittaQuoyque
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 127 razy
Kontakt:

Gra spoko, ale strasznie krótka, platyna w 15h...
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (1.05 MiB) Przejrzano 957 razy
Ci użytkownicy podziękowali Ichigo16 za ten post (w sumie 4):
YuviriEjdrien.bikkittaQuoyque
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 138 razy
Podziękowania: 290 razy
Kontakt:

#210 (completionist) #208 (steam) 112 Operator

Zajmujemy stanowisko operatora linii alarmowej 112. Na początku mamy kilka dzielnic a z biegiem czasu nasz teren do ‘obsługi’ powiększa się. Zajmujemy się sprawami zarówno należącymi do pogotowia ratunkowego, policji jak i straży pożarnej. Kampania jest całkiem łatwa i zawiera kilka ciekawych zdarzeń typu duży koncert czy ochrona VIPów na międzynarodowym spotkaniu. Można ją ukończyć na łatwym poziomie. Natomiast do zebrania 100% osiągnięć potrzebujemy wszystkich dostępnych DLC z różnymi scenariuszami i tutaj sprawa już się komplikuje. Żeby zdobyć osiągnięcie za każde z nich musimy wykonać służbę na najwyższym poziomie trudności. Balans trudności jest w nich różny. Najtrudniejszy był dla mnie ‘Gdzieś na północy’. Miejsce w którym jest wieczna zima i samochody co chwila blokują się gdzieś na jakiejś zaspie śniegu i nie dojeżdżały na czas. No i oczywiście ‘The Last Duty’ z wybuchem epidemii i hordami zombiaków do powstrzymania. Reszta acziwmentów spokojnie wpada samoistnie podczas robienia kampanii.

Obrazek

#211 (completionist) #209 (steam) Five Dates

Filmowa opowieść o poszukiwaniu miłości w czasach pandemii oraz lockdown’u w formie full motion video. Główny bohater postanawia założyć aplikację randkową i być może spotkać miłość swojego życia. Jak wszystkie tego typu gry – nacisk jest na wybory, które mają swoje konsekwencje. Zabawa na około pięć godzin.

Obrazek

#212 (completionist) #210 (steam) Tibetan Quest: Beyond the World’s End

Króciutki HOG z 4 różnymi typami znajdźek do odnalezienia i typową historią dla tego typu gier. Szybkie 100% do statystyk.

Obrazek

#213 (completionist) #211 (steam) Remnant: From the Ashes

Moje pierwsze spotkanie z tego rodzajem gry. Unikanie ciosów, uczenie się ruchów wroga i uważne stawianie kroków. Świat Remnanta jest całkiem ciekawy z kilkoma fajnymi kreacjami postaci, natomiast graficznie nie zachwyca. Do pokonania są 4 światy (w podstawowej wersji), plus DLC ‘Swamps of Corsus’ wtopione w fabułę gry oraz oddzielny świat w DLC ‘Subject 2923’. Wszystkie mapki są generowane losowo, więc żeby zdobyć jakieś bronie, pierścienie, zestawy zbroi czy zabójstwa bossów do osiągnięć, musimy ‘re-rollować’ kampanię (lub przygodę z pojedynczym światem) i liczyć na szczęście. W tym akurat może pomóc mały programik, który pokazuje co na danej mapie się znajduje. W grze są osiągnięcia fabularne, za zdobycie lub rozwinięcie ‘traitów’ czy zbieractwo. Nie trzeba grać na wysokich poziomach trudności, wystarczy ten pierwszy (normalny). 2-3 osiągnięcia wymagają niesamowitego grindu (‘scraps’ i ‘glowing fragments’). Te ostatnie najlepiej zbiera się w trybie przetrwania.

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali banaroo za ten post (w sumie 4):
YuviriEjdrien.bikkittaQuoyque
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 30 razy
Kontakt:

Zrzut ekranu 2025-09-05 021749.png
Zrzut ekranu 2025-09-05 021749.png (66.11 KiB) Przejrzano 256 razy
Ci użytkownicy podziękowali PokerStudio za ten post (w sumie 2):
Quoyquebikkitta
Awatar użytkownika
Łowca
Discord: fifi_vuitton
Podziękował: 0
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

U mnie skromnie
Załączniki
Screenshot 2025-09-05 12-48-58.jpg
Screenshot 2025-09-05 12-48-58.jpg (169.29 KiB) Przejrzano 159 razy
Screenshot 2025-09-05 12-36-28.jpg
Screenshot 2025-09-05 12-36-28.jpg (199.19 KiB) Przejrzano 159 razy
Ostatnio zmieniony 5 wrz 2025, o 12:49 przez Filipecky, łącznie zmieniany 1 raz.
Ci użytkownicy podziękowali Filipecky za ten post (w sumie 3):
Forman08bikkittaQuoyque
ODPOWIEDZ