Steam błąd czy kolejna imba?

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 2 razy

Chciałem kupić na steamie grę ale dostaje komunikat "Usługa PayPal jest obecnie niedostępna w twoim kraju." To tylko u mnie czy po imbie cenowej przyszła czas na regionową?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

Nie tylko u Ciebie, u mnie ten sam komunikat. Też nie mogę zapłacić Paypalem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 170 razy
Podziękowania: 125 razy
Kontakt:

Od 6 sierpnia zostaliśmy pozbawieni możliwości płacenia Paypalem i póki co opcję tę mają tylko kraje, które używają walut EUR, CAD, GBP, JPY, AUT i USD. U nas mogą dać grę w PLNie, więc póki co musimy płacić blikiem lub kartą

https://imgur.com/BkA2p8o

Oczywiście wszystko przez kochanych aktywistów, ale zawsze można spróbować kontry i podpisać petycję. Może jest nas więcej niż ich i odbijemy świat dla nas :)

https://www.change.org/p/tell-mastercar ... ad-or-play
Ci użytkownicy podziękowali loginnuss za ten post (w sumie 3):
MadHunterSeqatoreKjinion
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 34 razy
Kontakt:

a wogóle ktoś u nas używa jeszcze paypala, jak jest blik dostępny ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

loginnuss pisze: 9 sie 2025, o 10:22 Od 6 sierpnia zostaliśmy pozbawieni możliwości płacenia Paypalem
Ja już w lipcu nie mogłem nim zapłacić.
maklo99 pisze: 9 sie 2025, o 12:29 a wogóle ktoś u nas używa jeszcze paypala, jak jest blik dostępny ?
Tak, ja (i jak widać po temacie jeszcze parę innych osób też). Wygodniejszy niż BLIK bo nie trzeba nic przepisywać, ani potwierdzać (czasem hasło odświeżyć) i nie trzeba mieć telefonu pod ręką.
Ci użytkownicy podziękowali GThoro za ten post:
MerlinPL
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

maklo99 pisze: 9 sie 2025, o 12:29 a wogóle ktoś u nas używa jeszcze paypala, jak jest blik dostępny ?
Oczywiście. Blik wymaga aplikacji a ja nie używam w telefonie niczego co wymaga podawania danych poufnych.
Ci użytkownicy podziękowali kamil_999666 za ten post:
MerlinPL
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 20 razy

kamil_999666 pisze: 9 sie 2025, o 13:10
Oczywiście. Blik wymaga aplikacji a ja nie używam w telefonie niczego co wymaga podawania danych poufnych.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ci użytkownicy podziękowali TheRedeemer za ten post:
xarlo12
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

TheRedeemer pisze: 9 sie 2025, o 13:40 :lol: :lol: :lol: :lol:
Widzę że kolega nie zgubił jeszcze telefonu i nikt mu się whakował w konta przez to. Życzę żeby tak zostało, bo zap***iel z tym związany nie jest tego wart.
Ci użytkownicy podziękowali kamil_999666 za ten post:
MerlinPL
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 2 razy

Tak. Do blika potrzeba telefonu a paypal to tylko logowanie do przeglądarki. Dodatkowo w paypalu możesz ustawić kartę jako główną i po jej wygaśnięciu jej nie wywala jak w innych serwisach przez co wszystkie niechciane subskrypcje się anulują przez brak płatności. A użytkownik i tak jest pytany przy każdej płatności z jakiej karty chce skorzystać.
Ci użytkownicy podziękowali jinion za ten post (w sumie 2):
MerlinPLkamil_999666
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 66 razy

Szczerze nie rozumiem tej polityki Paypal'a w stosunku do Steam'a. Wczoraj płaciłem na stronie Huel tą płatnością i nie było problemu. Swoją drogą nie mają blika, ale to szczegół.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 11 razy

Nie wiem po co wam telefony jak nie używacie na nich danych poufnych. Pewnie nawet nimi nie dzwonicie bo NUMER TELEFONU to też dane POUFNE. Zielone ludki pewnie też widzicie i nakładacie folie aluminiową na wasze tłuste kudły. Paznokcie obcinacie scyzorykiem, a do komunikacji używacie znaków dymnych.
Ci użytkownicy podziękowali Toshiz za ten post (w sumie 2):
TheRedeemerxarlo12
ODPOWIEDZ