Cenzurka :]

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Wczoraj pod tematem Banishers: Ghosts of New Eden na PC tanio w Kinguinie. Tytuł twórców Life is Strange za 21 zł! napisałem:
"Grałem w demo, imo to bardzo dobra gra, co przy takiej cenie czyni ją bardzo opłacalną. Kupione rano w Enebie za 17,98. :]
Dużo taniej niż na bazarze, kolejny raz zresztą. Czyżby zaniedbywany ogródek przed administrację przyczyniał się stopniowo do zmniejszenia popularności tego budującego społeczność czynnika Łowców Gier?"

Z miejsca dostałem info o konieczności akceptacji, finalnie wypowiedź nie została zaakceptowana. Dlaczego?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Bo Disqus ma bardzo durne automatyczne filtry i nie ma aktywnego moderatora. Temat często powracający.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 17 razy

[
BlackHole pisze: 7 sie 2025, o 15:07Dlaczego?
Prawdopodobnie się nie dowiesz, ponieważ obsługa potrafi nie odpisać na oficjalne zgłoszenie, w momencie kiedy stwierdzi, że nie chce jej się dyskutować z użytkownikiem ;)

A tak bardziej serio...
GhostHound pisze: 7 sie 2025, o 15:14 Bo Disqus ma bardzo durne automatyczne filtry i nie ma aktywnego moderatora. Temat często powracający.
Ktoś tam czasem to moderuje. Może nie na bieżąco, może nie jakoś szybko, ale jednak. Mnie się może ze 2 razy zdarzyło, że komentarz przepadł.
Te filtry nie są konfigurowalne? Byłoby to dziwne IMHO, ale cholera wie.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

1. Nie wkleiłeś czasem jakiegoś linka do treści? Komentarze z linkami od razu lecą do akceptacji. Trzeba też uważać, z niektórymi skrótami, bo Disqus traktuje je jako linki. Ja się regularnie nacinam, że skrót 'm.in' traktuje jako link i komentarz leci do weryfikacji.
2. Skąd wiesz, że wypowiedź została odrzucona? Nawet jeśli post zniknął z dyskusji to nie znaczy, że został odrzucony.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

John Doe pisze: 7 sie 2025, o 16:22 [
BlackHole pisze: 7 sie 2025, o 15:07Dlaczego?
Prawdopodobnie się nie dowiesz, ponieważ obsługa potrafi nie odpisać na oficjalne zgłoszenie, w momencie kiedy stwierdzi, że nie chce jej się dyskutować z użytkownikiem ;)

A tak bardziej serio...
GhostHound pisze: 7 sie 2025, o 15:14 Bo Disqus ma bardzo durne automatyczne filtry i nie ma aktywnego moderatora. Temat często powracający.
Ktoś tam czasem to moderuje. Może nie na bieżąco, może nie jakoś szybko, ale jednak. Mnie się może ze 2 razy zdarzyło, że komentarz przepadł.
Te filtry nie są konfigurowalne? Byłoby to dziwne IMHO, ale cholera wie.
Są konfigurowalne, ale w bardzo ograniczony sposób. Były przypadki że komentarz trafiał do kolejki moderacji tak po prostu, bez żadnego powodu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 29 razy
Kontakt:

BlackHole pisze: 7 sie 2025, o 15:07 Wczoraj pod tematem Banishers: Ghosts of New Eden na PC tanio w Kinguinie. Tytuł twórców Life is Strange za 21 zł! napisałem:
"Grałem w demo, imo to bardzo dobra gra, co przy takiej cenie czyni ją bardzo opłacalną. Kupione rano w Enebie za 17,98. :]
Dużo taniej niż na bazarze, kolejny raz zresztą. Czyżby zaniedbywany ogródek przed administrację przyczyniał się stopniowo do zmniejszenia popularności tego budującego społeczność czynnika Łowców Gier?"

Z miejsca dostałem info o konieczności akceptacji, finalnie wypowiedź nie została zaakceptowana. Dlaczego?
Jako, że sprawę znam nieco z autopsji podpowiem - chodzi o słówko "bazar".
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

@Desolator - Skopiowałem wysłaną wiadomość jak zobaczyłem że jest rozpatrywana i wkleiłem tutaj, nic więcej nie było.

@IFlame No tak, myślałem że chodzi bardziej o "administrację", ale widać nawet "bazarze" dziś już boli. Tak mi się wydaje, że strona miała już swój prime i teraz powolutku, powolutku zarządzający ślepną. Bazarzysko to duża społeczność, zamiast w nich nieco zainwestować to porzucili.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Disqusa przegląda głównie Seyonne, który aktualnie przebywa na urlopie. Jak zjem kolację, siądę do moderacji.

W grudniu 2024 r. padł na ŁG rekord, jeśli chodzi o miesięczną l. UU oraz miesięczną l. odsłon strony.
Czerwiec 2025 r. był na ŁG najlepszych czerwcem, jeśli chodzi o miesięczną l. UU.
Lipiec 2025 r. był na ŁG lepszy niż czerwiec 2025 r., jeśli chodzi o miesięczną l. UU.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

To dobrze, jednak odnoszę wrażenie, że rozmów pod aktualnościami jest mniej niż kiedyś. A to, że bazar będący tak mi się wydaje "twardym elektoratem" łowców został olany. Odnoszę wrażenie, że wszystko skupiło się nad gg.deals.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Rozmów jest mnie, bo... Sam nie wiem :/ Na Disqusie nigdy nie było tłumów. Poza tym staramy się ukrywać wypowiedzi zawierające wulgaryzmy lub będące toksyczną breją - niestety tych jest coraz więcej.

Nie zaglądałem do moderacji przez dwa dni. Trafiło tam ponad 70 komentarzy - większość z nich nie nadaje się do publikacji.
Ci użytkownicy podziękowali spooklevski za ten post:
John Doe
ODPOWIEDZ