Yuplay.ru - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

lukan246 pisze: 25 lut 2022, o 18:48 Masz jakiś dowód, że te ruble idą np.: na zasilenie wojska rosyjskiego czy bezpośrednio do Putina? Normalnie akcja z rodem jak pamiętam wychodził wiedźmin 2 czy nawet 3 - "ten kto nie kupi oryginału nie jest prawdziwym polakiem". Dzisiaj też omsknęła mi się wiadomość z naszego jak zwykle pięknego kraju, gdzie w Poznaniu wywiesili przed przychodnią kartkę, że "Rosjan nie przyjmujemy". Jakby zwykli rosyjscy obywatele niezależnie gdzie mieszkający mieli choć trochę do powiedzenia w kwestii tej wojny. Rządzi Putin i jego śmietanka towarzyska składająca się z bogatych oligarchów, a oni na bank "giereczkami" się nie zajmują. Zwykły obywatel nie dość, że jest zastraszany wewnątrz przez rządzących to też z zewnątrz, bo jest ruskiem jak Putin i tyle.
Nie mam tak samo dowodu, że pieniądze z Gazpromu idą na zasilenia zbrojeniowe. Współczuje każdemu kto w ten konflikt wszedł a nie była to jego decyzja. Z kolei większym współczuciem darzę ofiary ataków. I jak nie ma nacisku na społeczeństwo agresora, to nie ma nacisku na władzę, smutne to jest, ale też trzeba dbać o nasz żywot w Polsce. Ja dodatkowo pracowałem z ludźmi z Ukrainy i słyszę co się dzieje. Nie mogę im nie współczuć kiedy słyszę jak drżą o swoich bliskich, którzy nie przekroczyli granicy.
Ci użytkownicy podziękowali Refty za ten post (w sumie 2):
greymankonku
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Proszę o trzymanie się tematu :) Jeśli chcecie kontynuować rozmowy polityczne, załóżcie sobie osobny wątek :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

OD poniedziałku rubel poleci mocno w dół. Dawajcie fajne oferty.
Ci użytkownicy podziękowali warhameron za ten post (w sumie 3):
MDAabaddon66623eldawido159
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

co z tego, że poleci jak karty zablokują i nic nie będzie można kupić
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

A w międzynarodowych sklepach, dajmy na to w eShopie, kupowanie w rublach nadal będzie "bezpieczne"? No chyba że od razu wywalą ruble ze sklepu jak kurs poleci na łeb.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 0

Jak sądzicie, czy to koniec "tanich" kluczy z rosyjskiego regionu? Nie mam nawet na myśli czy korporacje odetną kurek, ale całkowicie poważnie można rozpatrywać zamknięcie się Rosji na świat - bo kto rozsądny będzie sprzedawać licencje, w kraju nie respektującym praw autorskich. (Jak zły wątek to proszę moda o przeniesienie lub info, bo nie znalazłem wątku stricte o kluczach z regionu itd.)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 5 razy

coś ciekawego obecnie do kupienia na yuplay ? dawno nie było info
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 122 razy
Podziękowania: 472 razy
Kontakt:

superfly86 pisze: 3 maja 2022, o 07:59 coś ciekawego obecnie do kupienia na yuplay ? dawno nie było info
W obecnej sytuacji nie należy wspierać ruskiego ścierwa.
Ci użytkownicy podziękowali SK4ND4L za ten post (w sumie 3):
MDAReftyeldawido159
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 5 razy

widzę, że strona w ogóle zaczeła sprzedawać w euro przez co ceny nie są w sumie atrakcyjne
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

superfly86 pisze: 3 maja 2022, o 09:31 widzę, że strona w ogóle zaczeła sprzedawać w euro przez co ceny nie są w sumie atrakcyjne
strona sie przebranzowila na keyshop z oficjalnego sklepu takze tego ;D ale moze im to lepiej wyjsc , jak ogarniaja gry z lockiem i wiedząco sprzedawac zeby zarobic ;p
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Panowie i panie, jak to jest? Strona pokazuje Stany na dzień dobry, ale po kliknięciu w znaczek zapytania (widoczny na zdjęciu) ukazuje się więcej krajów, w których można aktywować klucz. Jest to regionalny czy też światowy kluczyk?
Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 242 razy
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Czy yuplay.com to normalny sklep z kluczami jak Green Man Gaming czy coś jak CDKeys?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 184 razy
Podziękowania: 307 razy

wodny pisze: 4 sie 2025, o 12:34 Czy yuplay.com to normalny sklep z kluczami jak Green Man Gaming czy coś jak CDKeys?
Opcja numer dwa.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

wodny pisze: 4 sie 2025, o 12:34 Czy yuplay.com to normalny sklep z kluczami jak Green Man Gaming czy coś jak CDKeys?
Nie i nie. To rosyjski sklep z kluczami o nie znanym pochodzeniu. CDKeys , kupuje tanie wersje box w tanich regionach świata (kiedyś Tajlandia a teraz nie wiem). Wersje box mają klucze ROW/WW więc zwykle wszędzie działają. Rosyjski yuplay to bardziej Gamivo/G2A.
Ci użytkownicy podziękowali MDA za ten post (w sumie 3):
wodnykon315Armin
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

MDA pisze: 4 sie 2025, o 13:35
Nie i nie. To rosyjski sklep z kluczami o nie znanym pochodzeniu. CDKeys , kupuje tanie wersje box w tanich regionach świata (kiedyś Tajlandia a teraz nie wiem). Wersje box mają klucze ROW/WW więc zwykle wszędzie działają. Rosyjski yuplay to bardziej Gamivo/G2A.
Nie wiem na jakieś zasadzie porównujesz go do gamivo/g2a , gdzie to typowi pośrednicy dla tysiąca sprzedawców , nawet po samej stronie widać , ze bardziej działają jak jakiś instant gaming czy cdkeys . Dodatkowo byłi kiedyś ofcijalnym ruskim dystrybutorem , wiec może złapali jakieś kontakty i patenty na tanie .
Ci użytkownicy podziękowali Monek22 za ten post:
lewriczin
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

MDA pisze: 4 sie 2025, o 13:35 Nie i nie. To rosyjski sklep z kluczami o nie znanym pochodzeniu. CDKeys , kupuje tanie wersje box w tanich regionach świata (kiedyś Tajlandia a teraz nie wiem). Wersje box mają klucze ROW/WW więc zwykle wszędzie działają. Rosyjski yuplay to bardziej Gamivo/G2A.
Ej no jak "nie" jak dokładnie tak. Yuplay po pierwsze handlują tylko i wyłącznie własny rachunek czyli dokładnie tak samo jak robi to CDKEYS (a nie jak w G2A/Gamivo/Kinguin gdzie sprzedają zewnętrzni sellerzy a oni są tylko platformą), a po drugie oni również też dokładnie tak samo handlują tanimi kluczami ROW
Moim zdaniem yuplay to wypisz wymaluj takie cdkeys tylko że made in russia.
Kiedyś w ogóle to był normalny ruski sklep (gdzie płaciło się w rublach) i czasem można było wyrwać jakieś tanie klucze niby na rosję ale bez region locka. Potem się wyemancypowali, otwarli na zachód i zaczęli sami trzymać łapsko nad tańszymi kluczami ROW a oprócz tego dołożyli biznes reselerski i tyle.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: povi
Podziękował: 157 razy
Podziękowania: 110 razy
Kontakt:

Według mnie najbliżej im do cdkeys, ale mają lepszy support. Po pierwsze czat do obsługi, zawsze rzucą jakimś kodem rabatowym jak się napisze. To samo jeśli cena znacznie spadnie a się kupiło wcześniej drożej, dadzą kupon przewyższający różnicę. Kinguin/G2A mają stos sprzedawców i opłat w podsumowaniu. Osobista topka keyshopów: yuplay, instant-gaming, cdkeys.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 197 razy
Podziękowania: 408 razy
Kontakt:

Dla mnie Yuplay to jest właśnie takie drugie CDKeys. Dla mnie są to dwa najlepsze keyshopy i praktycznie jedyne z jakich korzystam. Często mają najniższe ceny i czasami wpadnie jakiś rabat 10% czy coś (dodatkowo za punkty można sobie obniżać dodatkowo cenę). Nigdy nie zawiodłem się na żadnym z tych sklepów i mam nadzieję, że tak już zostanie, bo jakby się nad tym zastanowić to właśnie na tych dwóch stronach w ostatnich 3-4 latach kupiłem większość "dużych" gier.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

lewriczin pisze: 4 sie 2025, o 14:28
MDA pisze: 4 sie 2025, o 13:35 Nie i nie. To rosyjski sklep z kluczami o nie znanym pochodzeniu. CDKeys , kupuje tanie wersje box w tanich regionach świata (kiedyś Tajlandia a teraz nie wiem). Wersje box mają klucze ROW/WW więc zwykle wszędzie działają. Rosyjski yuplay to bardziej Gamivo/G2A.
Ej no jak "nie" jak dokładnie tak. Yuplay po pierwsze handlują tylko i wyłącznie własny rachunek czyli dokładnie tak samo jak robi to CDKEYS (a nie jak w G2A/Gamivo/Kinguin gdzie sprzedają zewnętrzni sellerzy a oni są tylko platformą), a po drugie oni również też dokładnie tak samo handlują tanimi kluczami ROW
Moim zdaniem yuplay to wypisz wymaluj takie cdkeys tylko że made in russia.
Kiedyś w ogóle to był normalny ruski sklep (gdzie płaciło się w rublach) i czasem można było wyrwać jakieś tanie klucze niby na rosję ale bez region locka. Potem się wyemancypowali, otwarli na zachód i zaczęli sami trzymać łapsko nad tańszymi kluczami ROW a oprócz tego dołożyli biznes reselerski i tyle.
Kiedyś to był yuplay.ru. Potem przestali sprzedawać ruskie klucze. Nie pamiętam już przyczyn. Może masz i rację, że to trochę jak CDKeys, choć z CDK nigdy problemów nie było. yuplay potrafi sprzedać klucz RU jako ROW. Niby kasę oddają ale niesmak pozostaje. Ostatnio też tak miałem z Gamivo, klucz z nieznanego regionu jako ROW. Kasę oddali ale nie wiem, czy chcę coś kupić z Gamivo. :(
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

MDA pisze: 4 sie 2025, o 13:35To rosyjski sklep z kluczami o nie znanym pochodzeniu.
Masz nieaktualne dane.
MDA pisze: 4 sie 2025, o 16:02 Kiedyś to był yuplay.ru. Potem przestali sprzedawać ruskie klucze. Nie pamiętam już przyczyn. Może masz i rację, że to trochę jak CDKeys, choć z CDK nigdy problemów nie było. yuplay potrafi sprzedać klucz RU jako ROW. Niby kasę oddają ale niesmak pozostaje. Ostatnio też tak miałem z Gamivo, klucz z nieznanego regionu jako ROW. Kasę oddali ale nie wiem, czy chcę coś kupić z Gamivo. :(
Na szczęście się zreflektowałeś. Yuplay od dawna nie jestjuż tym czym był za czasów domeny .ru. Teraz to to taki sam WW keyshop jak wszystkie inne. I zasadniczo jeden z lepszych bo nie dolicza sobie jakiś z (.) wziętych "prowizji od płatności" czy "na rzecz utrzymania platformy" tak jak to robi gów. gamivo: gra za 2 zł i 3,5 zł opłaty.
ODPOWIEDZ