Ankieto-konkurs #15 - CD Projekt RED

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.

Czy Wiedźmin 4 stanie się hitem na miarę poprzedniej części?

Czas głosowania minął 21 lip 2025, o 09:34

Nie, spartolą to
7
15%
Nie, nie dorówna Dzikiemu Gonowi, ale i tak będzie to bardzo dobra gra
25
52%
Tak, będzie to porównywalny sukces, może nawet trochę większy
12
25%
Mało tego, czwórka spokojnie przebije Wiedźmina 3 w każdym aspekcie
4
8%

Liczba głosów: 48
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 66 razy

Zobaczymy jakie będzie podeście - pójdą w sprawdzone rozwiązania czy przeciwnie, będę szukać nowych. Pierwsza część była dobra, o drugiej lepiej zapomnieć, a trzecia to sami wiecie. Poszli do przodu i to w siedmiomilowych butach. Mam nadzieję, że sukces trójki ich nie skłoni do zrobienia czegoś "niepożądanego" przez graczy.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 208 razy
Kontakt:

W grze chodzi o grywalność, klimat, historię, ciekawe questy. Nie ważne jaką postacią będzie się grało, ważne żeby gra była ciekawa i nie monotonna.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 129 razy
Podziękowania: 287 razy
Kontakt:

Już po skończeniu "trójki" marzyłem o kolejnej części, albo choć spin-offie z Ciri w roli głównej, więc dla mnie to jak gwiazdka z nieba. : 3
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 9 razy
Podziękowania: 10 razy

Główny bohater nie ma znaczenia, to ciągle gra w tym samym uniwersum.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 83 razy
Podziękowania: 56 razy

Geralt niech już odpocznie... chyba, że wymyślą sensowne uzasadnienie, że znowu wyciągają go na szlak...
Ciri jako taka mi nie przeszkadza, tyle, że nie jest wiedźminem... :trollface:

A tak w ogóle, to mnie się marzy gra, w której można by stworzyć własnego wiedźmina, włącznie - czy przede wszystkim - z wyborem szkoły (a więc i stylu walki, oraz posiadanego wyposażenia)...
Takie WoW - WORLD OF WITCHERS... :lol:
tyle, że nie MMO...

BrunoTheLizard pisze: 13 lip 2025, o 17:19 Oby tylko propagandy nie było za dużo.
Ja bym tam wolał, żeby w ogóle nie było... :gwizdany:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 18 razy

Wybór Ciri jest ciekawym pomysłem i podoba mi się, że główną postacią będzie kobieta :) Jeśli gra okaże się dobra, to moim zdaniem nie będzie to miało większego znaczenia, że w tej części Geralt został zmieniony na kogoś innego.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

Nie ma to znaczenia jeśli sama gra będzie dobra
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Liczyłem na grę w złotej erze wiedźmińskiej gdzie tworzymy własnego wiedźmina i wybieramy szkołę, ale nie dziwię się że poszli z Ciri bo CDP zawsze fabułą stoi, więc musi być gotowa ciekawa postać żeby to pociągnąć jakoś. Bo gdyby mieli polegać na czystym gameplayu openworlda mogliby polec, muszą ludziom dać coś podobnego do W3.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Ciri jako wiedźminka to logiczna bzdura odbiega to drastycznie od świata z książek, można by zrobić o Ciri ciekawą grę bo miała sporo ciekawych przygód w książkach.
Sama Ciri w książkach jest silniejsza od wiedźmina dzięki magi a nie machaniu mieczem.

Netfixowy Wiedźmin też zaczął odbiegać drastycznie od książek i skończył marnie, jak się stanie z grą zobaczymy.
Aczkolwiek zastępowanie na siłę ról męskich kobiecą przeważnie kończy się klapą.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 375 razy
Podziękowania: 417 razy
Kontakt:

Dla mnie nie ma znaczenia kto jest bohaterem (głównie dlatego, ze nie ograłem wieśków :trollface: )
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 28 razy
Kontakt:

Jeżeli Ciri za sprawą nowych gadżetów będzie miała większy wachlarz możliwości w walce niż Geralt, to zmiana bohatera może wyjść na dobre. Chyba że Cedep szykuje niespodziewany manewr reklamując Ciri jako protagonistkę, a za sprawą fabuły w 1 akcie pozbędą się jej i będziemy grać tytułowym wiedźminem. Po obejrzeniu pokazu z dema technologicznego 4 części jestem nastawiony pozytywnie. Oby tylko system walki był zrobiony inaczej niż w poprzednich częściach, czyli dobrze.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Ciri może być ciekawą odmianą. dam im szansę
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 89 razy
Podziękowania: 2258 razy

Spóźniony, ale już jestem, losowanie odbędzie się o 21:15.
Ci użytkownicy podziękowali Arbiter Elegancji za ten post:
Boberek00
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 375 razy
Podziękowania: 417 razy
Kontakt:

Arbiter Elegancji pisze: 20 lip 2025, o 21:01 Spóźniony, ale już jestem, losowanie odbędzie się o 21:15.
Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Toxiczo za ten post:
Arbiter Elegancji
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 89 razy
Podziękowania: 2258 razy

Wyniki konkursu

Ponad 2x więcej ankietowanych Łowców "nie wierzy" w W4:
32 (7+25) osoby - W4 nie odniesie sukcesu na miarę W3
15 (11+4) osób - W4 co najmniej dorówna W3

Z opinii o Ciri w temacie, zdecydowana większość nie ma nic przeciwko Ciri jako głównej bohaterce.

Film z losowania: https://sendvid.com/8yzxi178
Wylosowany został nr 23, czyli Jumsala, gratuluję.

@Toxiczo - co to za złowieszczy mem, to jakaś groźba? :trollface:
Ci użytkownicy podziękowali Arbiter Elegancji za ten post (w sumie 6):
HildunioJumsalaBlack SeraphBoberek00RussellNashEjdrien.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 83 razy
Podziękowania: 56 razy

Arbiter Elegancji pisze: 20 lip 2025, o 21:32 @Toxiczo - co to za złowieszczy mem, to jakaś groźba? :trollface:
taki słodziuchny, że aż straszny... :D
w temacie polecam "Ta inna duża rzecz" z 4. części "Miłość, śmierć i roboty"... :piwo:
ODPOWIEDZ