Ankieto-konkurs #15 - CD Projekt RED

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.

Czy Wiedźmin 4 stanie się hitem na miarę poprzedniej części?

Czas głosowania minął 21 lip 2025, o 09:34

Nie, spartolą to
7
15%
Nie, nie dorówna Dzikiemu Gonowi, ale i tak będzie to bardzo dobra gra
25
52%
Tak, będzie to porównywalny sukces, może nawet trochę większy
12
25%
Mało tego, czwórka spokojnie przebije Wiedźmina 3 w każdym aspekcie
4
8%

Liczba głosów: 48
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 89 razy
Podziękowania: 2258 razy

Obrazek

https://www.gry-online.pl/firmy/cd-projekt-red/zb4af

Zasady

W konkursie może wziąć udział każdy użytkownik Łowców Gier, który napisał na forum co najmniej 5 postów przed powstaniem tego tematu.

Aby wziąć udział w konkursie, należy:
- wybrać jedną z odpowiedzi w ankiecie,
oraz
- napisać w temacie co myślicie o Ciri jako głównej bohaterce w nowej wiedźmińskiej trylogii od CD Projekt Red. Czy zastąpienie Geralta kimś innym to dobry ruch? Czy może nie ma to większego znaczenia, jeśli sama gra będzie dobra? Piszcie jak to widzicie.

Konkurs trwa do 20 lipca do godziny 20:00

Losowanie zwycięzcy odbędzie się poprzez stronę random.org (numerkami w losowaniu będą numery waszych postów) o godzinie 20:05, a wyniki pojawią się niedługo po tej godzinie.

Nagroda

Zwycięzca otrzyma następujące gry:

Sclash
World Turtles
The Life and Suffering of Sir Brante
Super Night Riders
Men of War: Assault Squad
Ci użytkownicy podziękowali Arbiter Elegancji za ten post:
Toxiczo
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

To dobry ruch. Nie mam nic przeciwko odejściu od Geralta — jego historia została domknięta elegancko, ale niekoniecznie Ciri. Wolałbym możliwość stworzenia własnego bohatera i wybrania ścieżki – np. maga, najemnika-łucznika czy po prostu klasycznie wiedźmina.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 43 razy
Kontakt:

Sama gra pewnie będzie dobra. Jednak zastąpienie Geralta to zły ruch. To trochę tak jakby wypuścić nowego Tomb Raidera, gdzie zamiast Lary protagonistą będzie ktoś inny. Albo nowego Bonda, gdzie główną bohaterką będzie kobieta.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Wiedźmin to Wiedźmin, czyli w domyśle Geralt. Mi by Ciri nie przeszkadzała, ale obawiam się, że skończy się jak z Wolfensteinem bez Blazko.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 224 razy
Podziękowania: 105 razy

Ogólnie to udział Ciri nie będzie mieć znaczenia, ale obawiam się, że CDPRed spartoli projekt i pójdzie w tematy propagandowe, zamiast skupić się na fabule i grywalności.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 14 razy

Jak dla mnie będzie jak zawsze, po 20 patchach będzię grywalna gra :) Czy ważne, że nie ma Geralta? Hmm. Mogli zrobić prequel, albo osobną historię. Czekam jaki fikołek logiczny zrobią z próbą traw, jak to się ma do wyrzeknięcia się magii. Mogli po prostu ją nie robić wiedźminką i fanbase by był cicho
Awatar użytkownika
Predator
Discord: Boberek00
Podziękował: 372 razy
Podziękowania: 157 razy

czuje że rozgrywka to będzie 3 na sterydach a sam pomysł na Ciri dla mnie wydawał się dość oczywisty, a przynajmniej ja nie mam pomysłu kto mógłby być zamiast niej
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 401 razy
Podziękowania: 876 razy
Kontakt:

jeżeli gra będzie dobra to nie ma znaczenia kim się steruje
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

Czy odejście od Geralta i domknięcie jego historii to dobry ruch? Tak.
Czy wybór akurat Ciri na główną protagonistkę to dobry ruch? Moim skromnym zdaniem - nie.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Nie byłem nigdy wielkim fanem uniwersum Wedźmina - sądzę, że kwestia Ciri nie będzie miała większego znaczenia dla grywalności czy oceny fabuły. Jedyne co jest ważne - to, żeby nie powtórzyli wpadki jak z Cyberpunkiem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 89 razy
Podziękowania: 47 razy
Kontakt:

Może być Ciri. Mógłby też być Lambert albo Vesemir, czy nawet Triss (tak, wiem, ona nie jest wiedźminem, ale Ciri też nie).
Oby tylko propagandy nie było za dużo.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 184 razy
Podziękowania: 307 razy

Sądzę, że "nie dorówna Dzikiemu Gonowi, ale i tak będzie to bardzo dobra gra", natomiast Ciri będąca główną bohaterką ani mnie ziębi, ani grzeje. Z jednej strony fajnie byłoby pograć znowu Geraltem, a z drugiej wolę w tę stronę, niż mieliby rozciągać wątek Geralta na 8 gier wydanych na przestrzeni 35 lat, bo "super główny bohater się trafił".
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Nie mam pojęcia czy będzie lepszy czy gorszy. Nie spodziewam się znacznego pogorszenia. Ze względu na domknięcie historii Geralta, historia Ciri wcale nie musi być mniej ciekawa. Jestem ostrożnym optymistą.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 178 razy
Podziękowania: 73 razy
Kontakt:

Według mnie to delikatnie lepiej, ale ciężko w tym momencie to określić. Geralt mógłby się już przejeść i ciągnięto by jego historię na siłę więc na pewno jest to powiew świeżości dla serii. Ważne żeby wzięli lekcje z Cyberpunka i wydali grę gdy będzie ona gotowa.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Myślę, że Ciri będzie niezłą odmianą.
Fajnie, że Geraltowi dadzą trochę odpocząć.
Sukces będzie murowany, pod warunkiem, że gra będzie dopracowana.
Ci użytkownicy podziękowali McSnake za ten post:
MDA
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 30 razy
Podziękowania: 107 razy
Kontakt:

Dla mnie nie ma znaczenia czy gram Ciri czy Geraltem. Najważniejszy jest klimat i ciekawe questy.
Ciekawi mnie za to czy wyciągnęli wnioski z Cyberpunka 2077, by wydać jak najszybciej grę "na kolanie" i potem ją poprawiać (odbiło się to bardzo na wizerunku firmy i giełdzie) czy raczej długo będziemy czekać na gotowy produkt, może nawet termin będzie kilka razy przesuwany - ale gra będzie, jak to gry CD, naprawdę dobra i dopracowana
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 62 razy
Kontakt:

lepsza juz ta ciri niz geralt...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Jak gra będzie dobra to ta zmiana będzie bez znaczenia. Lepsza nowa historia niż dorabianie na siłę. Więc potencjalnie to dobra decyzja.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 171 razy
Podziękowania: 186 razy
Kontakt:

IMO nie dorówna. Ogólnie u mnie z Dzikim Gonem jest tak, że od czasu pierwszego playthrough niedługo po premierze krew i wino ani razu do tej gry jeszcze nie wróciłem, mimo że często wracam do soundtracku, muszę to zrobić w końcu. Ale Dziki Gon został już otoczony mitem i lekkim kultem, że cokolwiek Redzi teraz nie wypuszczą, nie zbliży to się moim zdaniem do poprzedniego sukcesu.

Nie uważam, żeby Dziki Gon był grą wybitną, jest bardzo dobry, ale trochę hamuje go zbyt prosty system walki. Czwórka ma szanse to poprawić jeśli komuś z Redów chciałoby się zaimplementować wolniejszą, bardziej taktyczną walkę jak w soulsach.

Natomiast co do Ciri to mi to odpowiada, potencjał jest duży, jako że to już zakorzeniana w serii postać dzięki książkom, jest potencjał na dużo smaczków, odwołań do przeszłych wydarzeń, same umiejętności Ciri dają też spore pole do popisu scenarzystom.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Zaznaczyłem, że nie przebije sukcesu Dzikiego Gonu, choć chciałbym, aby tak właśnie było. Aby oczekiwania graczy w końcu były spełnione, a sukces korpo nie kończył się tylko na przerysowanych trailerach (ogólnie, niekoniecznie w tym przypadku).
Czy nowa protagonistka ma znaczenie? Dla mnie żadnego. Jeśli mechaniki, fabuła, grywalność będą na właściwym poziomie to mógłbym grać nawet drzewcem, albo dzwięcznym mosiądzem.
ODPOWIEDZ