CD-Action - temat ogólny
Czy te wydania gier z CD-Action były pakowane w dodatkową folię? Znalazłem taki egzemplarz na allegro ale nie wiem czy to jest oryginalnie zapakowane, bo pismo oczywiście miało folię i nie przypominam sobie by kartonik z płytami również

- Podziękował: 180 razy
- Podziękowania: 59 razy
Był okres, że płyty były w plastikowym opakowaniu, ale później przeszli na kartonowe opakowania. Z tego co kojarzę to wydanie gdzie był Gothic 3 (07/2011) już był w kartonowym wydaniu, a przykładowo Thief antologia z tego samego roku (03/11) był jeszcze w plastikowym opakowaniu.
Edit:Przy czym kartonowych opakowań też nie kojarzę a były dodatkowo w plastikowej folii. Czasopismo - tak, sama płyta - to nie. Ale ja krótko po tym jak weszły kartonowe wydania przestałem kupować cda i może coś później coś uległo zmianie.
Edit:Przy czym kartonowych opakowań też nie kojarzę a były dodatkowo w plastikowej folii. Czasopismo - tak, sama płyta - to nie. Ale ja krótko po tym jak weszły kartonowe wydania przestałem kupować cda i może coś później coś uległo zmianie.
Ostatnio zmieniony 9 lip 2025, o 18:05 przez kon315, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 46 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Nie były foliowane, ale niektóre markety (u mnie tak robiło Inter Marche) miały zwyczaj wyciągania płyt - dostawało się je przy kasie. Strzelam, że to po prostu któryś market zafoliował, żeby mieć spokój.
Tak się składa, że też posiadam zafoliowaną tę sztukę (nie ze sklepu), ale kupiłem w swoim życiu sporo CDA i nigdy żaden kartonik nie był dodatkowo w folii. Poszperałem też w archiwum allegro i na aktualnych aukcjach - nie znalazłem żadnego egzemplarza na którym było widać dodatkową folię na kartoniku. Trochę mnie korci by otworzyć swój egzemplarz i zweryfikować czy płyty rzeczywiście są nowe.