Zacznę więc tak:
Śmigłowiec MI-2 PZL Świdnik
Tylko dla Twoich oczu (ang. For Your Eyes Only) - 1981 rok
Dodatkowo ciekawy materiał na ten temat:
No faktycznieBlack Seraph pisze: 9 kwie 2024, o 15:22 John Stratton (2017)
w finałowej scenie główny bohater odpływa łodzią i odbezpiecza Tyskie...
niestety, nie znalazłem screena... :/
Graham Masterton, ze względu na pochodzenie własne i żony, bardzo często umieszcza w swoich książkach polskie akcenty...
I to jeszcze WyborowąAngrenbor pisze: 9 kwie 2024, o 18:48 W usuniętej scenie z Prometeusza dr Shaw pije wódkę z gwinta(od 1:22)
https://youtu.be/gTR1xwak3Fw?si=vp3Aw572RqCtdX9v
ja tylko chciałem napisać że świetny pomysł na temat/zabawe wreszcie coś nowego na tym forum, a z takim tematem jeszcze się nigdy nie spotkalem na forach na innych stronkach na ktorych się udzielam albo przeglądam ( podejrzewam że na takim filmwebie pewnie już mogło coś być podobnego ale akurat tam nie czytam ich forum )RussellNash pisze: 8 kwie 2024, o 21:01 Witajcie Łowcy, oglądając niedawno "Tylko dla Twoich oczu" z serii James Bond wpadłem na pomysł nowej zabawy forumowej, a mianowicie podajcie tytuły zagranicznych filmów, seriali itd i wklejajcie screeny i/lub fragmenty filmu, w których świadomie lub nie użyto produkt z Polski, oczywiście opiszcie krótko o jaki produkt chodzi![]()
wpisywałem w gugiela "john stratton" i "john stratton tyskie"... i nic...RussellNash pisze: 9 kwie 2024, o 18:44No faktycznieBlack Seraph pisze: 9 kwie 2024, o 15:22 John Stratton (2017)
Graham Masterton, ze względu na pochodzenie własne i żony, bardzo często umieszcza w swoich książkach polskie akcenty...
john.jpg
Jest na cdaBlack Seraph pisze: 10 kwie 2024, o 00:44wpisywałem w gugiela "john stratton" i "john stratton tyskie"... i nic...RussellNash pisze: 9 kwie 2024, o 18:44No faktycznieBlack Seraph pisze: 9 kwie 2024, o 15:22 John Stratton (2017)
john.jpg
zawsze wiedziałem, że są lepsi ode mnie...
Ta grafika to przykład przyjaźni stalinowskiej rosji z komunistycznymi Chinami.Desolator pisze: 4 lip 2025, o 19:58 W najnoszwym akcyjniaku od Amazonu: https://www.filmweb.pl/film/Sojusznicy-2025-10079855 główni bohaterowie odwiedzają m.in. Warszawę. Problem w tym, że filmu nie nagrano w Polsce, stolicę naszego kraju udaje Belgrad :d Na dekoracjach zdarzają się również śmieszne literówki, więc prawdopodobnie AI je generowało. Dodatkowo niektóre z nich pasują bardziej do czasów PRLu niż współczesnych xD
obraz_2025-07-04_195102169.png