Ale OLX zadziałało.
Ta rozmowa została wyłączona
Konto tej osoby zostało wyłączone z powodu nieprzestrzegania przez nią Regulaminu OLX.
Uważajcie!!!
Takie scamy od lat są na olx , tylko coraz to bardziej błyskotliwe bajeczki . Najczęsciej dostaje się chwile po wystawieniu ogłoszenia , jak masz numer widoczny , to może i nawet wiadomość ze scamem dostaniesz na niego ;plactoral pisze: 13 cze 2025, o 02:54 Niedawno dostałem taki tekst na OLX.
Aby sfinalizować transakcję, konieczne jest zatwierdzenie
Zatwierdzenie sprzedaży wymaga wklejenia odnośnik do paska adresu przeglądarki
Odnośnik - g90dea48.click/LBLXXXX
W celu uniknięcia ograniczenia dostępu do konta potwierdź sprzedaż w ciągu 5 godzin
Ale OLX zadziałało.
Ta rozmowa została wyłączona
Konto tej osoby zostało wyłączone z powodu nieprzestrzegania przez nią Regulaminu OLX.
Uważajcie!!!
To dziel się bo szukałem w Internecie o tej próbie oszustwa nie znalazłem. Gdyby to był inny użytkownik a OLX nie zadziałało to może być różnie.sergeron pisze: 13 cze 2025, o 14:39 Większym zdziwieniem jest dla mnie, gdy po wystawieniu ogłoszenia nie dostanę takiego scamu, niż jak go dostanę xD
Co z tego skoro taka osoba prawdopodobnie posiada wiele takich kont i systematycznie zakłada nowe? Gdyby OLX zależało to myślę, że bez problemu wdrożyliby jakieś narzędzie oparte o AI, które automatycznie i błyskawicznie banuje/blokuje do wyjaśnienia osoby rozsyłające takie treści.lactoral pisze: 13 cze 2025, o 02:54 Konto tej osoby zostało wyłączone z powodu nieprzestrzegania przez nią Regulaminu OLX.