Szukam gier do przyjmnego robienia na 100%

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Szukam gier, które w przyjemny, nie wymagający nieludzkich umiejętności sposób pozwolą zrobić je na 100%. Preferowane RPG ale mogą być też inne gatunki. Za tego typu gry uważam np. starsze Assassiny, Wiedźmina 3, gry LEGO itp. Za całkowite przeciwieństwo tego uważam gry japońskie, zwłaszcza jRPG, gdzie często trzeba znaleźć 1 przedmiot, w 1 momencie, do którego nie można wracać i jeśli go pominiemy trzeba zaczynać kilkudziesięciogodzinną grę od początku.
Mile widziane gry sprzed 2020 bo mam kilkuletniego laptopa.
Awatar użytkownika
Predator
Discord: Boberek00
Podziękował: 372 razy
Podziękowania: 157 razy

Gry z serii lego są przyjemne do platynowania
Ci użytkownicy podziękowali Boberek00 za ten post:
Nevon
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Nigdy nie zrozumiem tego zboczenia, jakim jest granie dla 100% ¯\_(ツ)_/¯

Ale przyjemny staroć do wymaksowania to np. cała seria Hero of the Kingdom.
Albo seria Expeditions.

Nie są to co prawda gry rpg, ale rpgów nie maksuje się przyjemnie - są za długie i w większości mają debilne acziki.
Ci użytkownicy podziękowali Niriles za ten post:
Nevon
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

może serie w stylu The Walking Dead albo Rusty Lake?
Ci użytkownicy podziękowali CebulowyKrol za ten post:
Nevon
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 184 razy
Podziękowania: 307 razy

Polecam GTA III/VC/SA, bo tam zrobienie 100% w grze to po prostu zaliczenie prawie wszystkich dostępnych w grze aktywności, chociaż gry te posiadają wewnętrzne statystyki i taką setką nie pochwalisz się na profilu, więc pewnie odpada :trollface: Chyba że zagrasz w wersje DE, ale tych nie polecam, bo to crapy.

Poza tym bardzo przyjemnie maksowało się mi Hellblade: Senua's Sacrifice, bo wszystkie acziki poza jednym wpadają po prostu za rozgrywkę, a ten wspomniany dotyczy odnalezienia wszystkich tzw. lorestonów - można je przegapić, choć gra jest liniowa, więc raczej o to ciężko. Remaster Turoka to również przyjemne 100%, połowa z dziesięciu osiągnięć wpada podczas przejścia gry, a druga połowa wymaga niewielkiego wysiłku.
Ci użytkownicy podziękowali Haazheel za ten post:
Nevon
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 18 razy

Hoa - nie jest to gra RPG, ale jest przyjemna, a zdobycie 100% osiągnięć nie wymaga jakiś nieziemskich umiejętności ;)
Ci użytkownicy podziękowali nova_krisaga za ten post:
Nevon
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz

Oczywiście że Hentaice 8-) a poza tymi to CS:S, LiS bądź TWD, GTA SA DE, Kingdom Rush, Kao The Kangaroo to zależy totalnie od twoich preferencji dotyczących gier ;/
Niriles pisze: 9 cze 2025, o 13:14 Nigdy nie zrozumiem tego zboczenia, jakim jest granie dla 100% ¯\_(ツ)_/¯

Ale przyjemny staroć do wymaksowania to np. cała seria Hero of the Kingdom.
Albo seria Expeditions.

Nie są to co prawda gry rpg, ale rpgów nie maksuje się przyjemnie - są za długie i w większości mają debilne acziki.
Powiem ci tak że sam jak mam czas lubię maxować gry bo daje mi to po prostu przyjemnośĆ ja nie rozumiem np. Speedrunowania gier, gdzie jest fun z tej gry?
Ci użytkownicy podziękowali Hiroyuki za ten post:
Nevon
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

A gry gdzie się dostaje 100% za samo przejście też się liczą? Właśnie mi wpadło za Somę, podejrzewam, że inne walking simulatory też mogą mieć podobnie.
ODPOWIEDZ