Różnice w Minecraft na Switch-a

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam. Proszę o wytłumaczenie czym różnią się te 3 wersję gry Minecraft na Switcha.

Jak dobrze zrozumiałem to 2 i 3 różnią się chyba tylko okładką, ale to jakieś równocześnie wydane wersje czy któraś jest "nowsza"?

Deluxe, jak niesie wieść po sieci to jest podstawka i dodatkowo
1600 Minecoins; sześć map (Super Mario Mash-up, Skyblock One Block, Hacker Tools, Pets Collection, Parkour Spiral oraz Original Bed Wars); trzy pakiety skórek (Spy Mobs, Cute Anime Teens oraz Cute Mob Skins), jeden pakiet tekstur (Clarity), pięć przedmiotów do kreatora postaci oraz trzy emotki
Warto dopłacać 60 zł czy można to dokupić jakoś z poziomu gry?

Będę wdzięczny za poradę, to prezent dla dziecka docelowo.
Załączniki
3.jpg
3.jpg (68.9 KiB) Przejrzano 1309 razy
1.jpg
1.jpg (26.15 KiB) Przejrzano 1309 razy
2.jpg
2.jpg (53.95 KiB) Przejrzano 1309 razy
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

Legends to zupełnie inna gra niż Minecraft, to taki lekki klon Diablo w świecie Minecrafta. Natomiast pozostałe dwie to jak już zauwazyłeś - ta sama gra, tylko drugie to pakiet z bonusami.

Wg mnie to żadna z tych gier to nie jest prawdziwy Minecraft, bo ten to tylko wersja Java na PC. Ten Switchowy to pewnie jakaś odmiana Bedrocka, czyli mega bieda wersji, ale na bezrybiu i rak ryba.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 70 razy
Podziękowania: 67 razy

1. Legends to RTS, zupełnie inna gra w uniwersum tej marki
2 nie wiem o co chodzi, chyba z innych rynków niż europejski
3 legit z strony nintendo (sprzedają też na x-kom, meda markt i innych stronach)

Uwaga, jeżeli Twoja pociecha planuje pograć z kolegami w Minecrafta a posiadają oni wersję na komputery/konsole nie będą mogli grać razem na wersji Java, chyba że na wersji Bedrock, jednak występują i tak problemy...

Nie wiem czy na Switchu jest Polska wersja językowa. Jak dobrze wiemy Nintendo nie lubi Polskiego języka.
Wersja Bedrock jest niemalże inną grą od wersji Java, u podstaw nie różni się zbytnio jednak występują znaczące różnice im bardziej się rozdrabniamy.

Podstawowa która może interesować rodzica to taka, że Bedrock jest nastawiony na kupowanie Minecraft-owej waluty.

https://mediamarkt.pl/pl/product/_gra-n ... aft+switch

https://www.nintendo.pl/switch/minecraft
Awatar użytkownika
Predator
Discord: Boberek00
Podziękował: 372 razy
Podziękowania: 157 razy

Jak kolega wyżej to legends jest nawet niezłym Rts dla młodszych
2 i 3 to ta sama wersja Bedrock, tylko okładka jest inna
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

badylek pisze: 23 maja 2025, o 14:34 1. Legends to RTS, zupełnie inna gra w uniwersum tej marki
Ups, faktycznie, pomyliło mi się z Dungeons.
ODPOWIEDZ