Ankieto-konkurs #13 - Rockstar Games

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.

Czy przeszedłeś GTA V?

Czas głosowania minął 19 maja 2025, o 13:44

Tak
25
47%
Nie, ale grałem
11
21%
Nie, nie grałem w ogóle
17
32%

Liczba głosów: 53
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Obstawiam że obędzie się bez skandali.

Cena ma bank będzie wysoka, ale raczej każdy spodziewa się, że może być najwyższa w historii. Premiera będzie tylko na konsolach, więc nie sądzę aby były większe problemy techniczne. A czasy niestety mamy takie, że raczej na kontrowersje z treściami też nie ma co liczyć, będzie pewnie w miarę grzecznie i poprawnie politycznie (jak na GTA oczywiście)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 184 razy
Podziękowania: 307 razy

W ankiecie wybrałem opcję "nie, nie grałem w ogóle", bo tych dwóch godzin na PS3 i kolejnych dwóch na PC nie traktuję jako rozgrywkę, ot po prostu pojeździłem trochę po świecie gry i tyle, następnie odłożyłem ją na później, no i nadal czeka na swoją kolej.

Co do premiery GTA VI, to stawiam na opcję pośrednią - będą skandale związane albo z ceną gry, albo z ubiciem/olaniem trybu multi w GTA V (no chyba, że będzie jakiś ciekawy plan na jego połączenie i GTA Online stanie się osobnym bytem). Co do ceny, to obstawiam wyższą niż niedawno przyjęty standard dla gier AAA, czyli 80 euro. Raz, że Take Two już jakiś czas temu wypowiadało się o tym, iż rozbudowane gry na dziesiątki godzin powinny wg nich kosztować więcej, a dwa, że to GTA VI - jedyny tytuł, któremu taka podwyżka ceny może się upiec. Jestem zresztą pewny, że po premierze znajdą się tysiące graczy, którzy będą bronili Rockstara tłumacząc decyzję o podniesieniu ceny tym, że to być może najbardziej rozbudowana i pełna rozmaitych detali gra dla jednego gracza w historii, co wcale mnie nie zdziwi, biorąc pod uwagę, jak bardzo gracze dają się dymać od lat. Obstawiam 90 euro, na stówkę raczej się nie zdecydują (no chyba że w jakimś wydaniu Deluxe), ale uważam, że mogliby i sprzedaż wcale nie byłaby niższa - ludzie czekają na GTA VI jak na mesjasza gamingu i zapłacą za nią dokładnie tyle, ile Rockstar i Take Two zawołają, jeszcze grzecznie podziękują.

Nie spodziewam się natomiast skandali związanych z samą zawartością gry, bo to GTA, a w przypadku tej serii tolerancja na kontrowersje jest po prostu wyższa. Oczywiście gra pobije wszelkie możliwe rekordy zarobionych pieniędzy jeszcze w przedsprzedaży, ale nie jestem pewny, czy stanie się tak kultowa, jak w zasadzie wszystkie poprzednie części - Rockstar wie, że góry pieniędzy leżą w trybie zabawy wieloosobowej i znowu będzie chciał wydoić moduł multiplayer do cna. Mnie osobiście pomysł na historię współczesnych Bonnie i Clyde nie przekonuje, no ale zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Oczywiście, że będą skandale. Jak nie te poważne, to te wymyślone przez malkontentów i tych, którzy nigdy w grę i tak nie zagrają. Pierwszym 'skandalem' prawie na pewno będzie kolejne przełożenie premiery. Odezwie się stado baranów, że czują sie oszukani i bla bla bla, a cyferki będą rosnąć. Nie przewiduję skandalów obyczajowych. Sądżę, że nawet jakby Rockstar dodał jakiś przełącznik włączający sceny nsfw (pewnie i tak takich nie zaimplementują) to ludzie narzekaliby, że demoralizacja, że to i tamto (nawet mogąc sobie to swobodnie wyłączyć). Jesteśmy dziwnym społeczeństwem: jak wszystko jest ok, to pochwali 5-10 osób z grona 100. Jak jest coś źle, to 70 z tych 100 będzie toczyć pianę.
Awatar użytkownika
Hitman
Discord: Ejdrien.#8595
Podziękował: 2416 razy
Podziękowania: 330 razy
Kontakt:

Myślę, że będzie głównie burza o cenę na premierę, zakładam, że cena będzie oscylować w granicach 400-500 złotych. A co do bugów, to na pewno jakieś będą, ale wątpię czy powtórzy się sytuacja ze stanem gry premierę, tak jak było chociażby w przypadku Cyberpunka. Dodatkowo przypuszczam, że jeszcze z raz czy dwa przełożą datę wydania :trollface:
Ale ja akurat jakoś specjalnie nie czekam na VI, ostatnie GTA jakie przeszedłem to IV i pokuszę się o stwierdzenie, że VI fabułą nie przebije IV.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Skandalem to bedzie wygląd gry bo ludzie myślą, że zwiastuny pokazują grafikę dostepną na konsolach oraz zapewne zaporowa cena.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 263 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Nie wierzę, żeby obyło się bez skandali i wpadek. Spodziewam się wysokiej ceny ($99.99). Jakieś treści progresywne też pewnie będą. Co do zabugowania to myślę, że nie - będą przekładali, żeby wydać już wersję szeroko akceptowalną. Na grę nie czekam, więc tyle ode mnie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 58 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

GTA V przeszedłem na PS3. Odebrałem za free na Epicu i nigdy nie uruchomiłem.

GTA VI - będzie skandal, za sprawą jakiejś niespodzianki powiązanej z seksualnością - Rockstar szokuje i przekracza granicę.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 178 razy
Podziękowania: 73 razy
Kontakt:

Akurat w 5 nie grałem.

Uważam że najbardziej szokująca może okazać się cena.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 89 razy
Podziękowania: 2258 razy

Wyniki konkursu

25 : tylu ankietowanych Łowców zaznaczyło że ukończyło GTA 5
28 : tylu Łowców nie przeszedło GTA 5 (11 grało i 17 nie grało)

Film z losowania: https://sendvid.com/75f1nyl1
Mirror: https://streamable.com/cud3w7

Wylosowany został nr 20, czyli oLiardi, graty.
Ci użytkownicy podziękowali Arbiter Elegancji za ten post:
Quoyque
ODPOWIEDZ