Wiedźmin (seria)

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 4 razy

Na wiedźminie 1 to mam chyba z 400 godzin bo zawsze ekspiłem Żebrowskiego do maksymalnego 50 poziomu :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 279 razy
Podziękowania: 280 razy

Myślałem, że będzie jakaś zajawka z Wiedźmina 4, a tu dali nową karciankę. :roll:
Ci użytkownicy podziękowali Dandyl za ten post:
MDA
Awatar użytkownika
Robin Hood
Discord: simonstillwater
Podziękował: 292 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

I powtórka z Cyberpunkiem?

Promowanie gry 7 lat przed wydaniem?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

nie no dziś wyszła ta gra a raczej dlc do gwenta
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 4 razy

xarlo12 pisze: 7 lip 2022, o 12:10 I powtórka z Cyberpunkiem?

Oby. Jest znowu pompka na akcjach CDR, akcje co tak na prawdę są szacowane na 30 zł. Kosztują teraz 100 :)
Awatar użytkownika
Predator

Nikt im nie każe znowu składać fałszywych obietnic. :gwizdany:
Awatar użytkownika
Predator

https://www.gram.pl/news/cd-projek-red- ... rezentacja

"Trzy nowe gry z uniwersum Wiedźmina

Wiedźmin Sirius to tytuł roboczy pierwszej gry z serii, która zostanie stworzona przez The Molasses Flood. Gra ma zaoferować rozgrywkę wieloosobową, ale również kampanię z zadaniami dla pojedynczego gracza.
Wiedźmin Polaris to tytuł roboczy kolejnej gry z serii Wiedźmin. Aktualnie tytuł znajduje się na etapie preprodukcji i ma być początkiem nowej sagi. Deweloperzy potwierdzili, że pracują nad nową trylogią, a Polaris to jej początek.
Wiedźmin Canis Majoris to pełnoprawna gra z cyklu. Będzie to odrębna od trylogii produkcja, która zaoferuje otwarty świat i historię dla pojedynczego gracza. Tytuł zostanie opracowany przez zewnętrzne studio, na którego czele znajdą się weterani marki."

Ambitnie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 239 razy
Kontakt:

To głównie przynęta na inwestorów, nie marketing samych gier. 'Inwestujta ludzie, będziemy robić dużo dużo gier, będzie dużo dużo zysków'. Za 7 lat to tej firmy może nie być, albo zostanie ona wykupiona i zmieni ręce trzy razy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 18 razy

Żeby przynajmniej z jednego z tych projektów coś wyszło... Pracują podobno też nad drugą częścią Cyberpunka 2077. Orion.
Awatar użytkownika
Predator

Remake pierwszego Wieśka? Cudownie! Jeszcze jakby tak remake Dragon Age Origins :)
Awatar użytkownika
Predator

Dość niespodziewane, że Henryk już porzucił rolę Wiedźmina. To aktorka grająca Ciri zarzekała się, że chce się rozwijać aktorsko i może zrezygnuje :)
https://www.ppe.pl/news/307794/wiedzmin ... ktora.html
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 56 razy

Dandyl pisze: 30 paź 2022, o 07:26 Dość niespodziewane, że Henryk już porzucił rolę Wiedźmina. To aktorka grająca Ciri zarzekała się, że chce się rozwijać aktorsko i może zrezygnuje :)
Nie dziwię mu się. Jeżeli produkcja robi wszystko aby zrobić co najwyżej średni serial.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 246 razy
Kontakt:

Wojtuś pisze: 30 paź 2022, o 12:08
Dandyl pisze: 30 paź 2022, o 07:26 Dość niespodziewane, że Henryk już porzucił rolę Wiedźmina. To aktorka grająca Ciri zarzekała się, że chce się rozwijać aktorsko i może zrezygnuje :)
Nie dziwię mu się. Jeżeli produkcja robi wszystko aby zrobić co najwyżej średni serial.
Strasznie słaby serial. Chaotycznie pocięty, całkowicie zmienione podstawy uniwersum. Nie dziwię się, że Henry Cavill opuszcza takie popłuczyny. Jedyna grupa jakiej może się podobać ten serial to pewna upolityczniona grupa bo każdy wie szczególnie po wpisach showrunnerki, że ten serial powstał dla "diversity" a nie z niezwykłości uniwersum.

Beau DeMayo: Pracowałem nad takim jednym serialem, nazywał się »Wiedźmin«, gdzie niektórzy scenarzyści nie byli fanami, albo wprost mówili, że nie lubią gier i oryginalnych książek z uniwersum. Niektórzy otwarcie naśmiewali się z materiału źródłowego. To przepis na katastrofę i złą atmosferę na planie. Fani są jak papierek lakmusowy, który mierzy ego twórców oraz czy w produkt włożono niezbędny wysiłek. Musisz najpierw szanować oryginalne dzieło, żeby dodać coś swojego do jego dziedzictwa” - napisał twórca.

Najbardziej dziwi milczenie Sapkowskiego co oznacza, że kwota jaką przyjął była bardzo wysoka.
Ci użytkownicy podziękowali exoixonar za ten post (w sumie 2):
Dandyllewriczin
Awatar użytkownika
Predator

Update do wersji next-gen obejmuje Wieśka 3 zakupionego na gogu?

Mam grę od dłuższego czasu, ale zastanawia mnie, czy ci co dopiero kupią Wiedźmina 3 w cenie 30 złotych, bo do tylu schodziły promocje, też będą mieli darmowe uaktualnienie czy może gra będzie od teraz droższa...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 239 razy
Kontakt:

Dandyl pisze: 16 lis 2022, o 18:55 Update do wersji next-gen obejmuje Wieśka 3 zakupionego na gogu?

Mam grę od dłuższego czasu, ale zastanawia mnie, czy ci co dopiero kupią Wiedźmina 3 w cenie 30 złotych, bo do tylu schodziły promocje, też będą mieli darmowe uaktualnienie czy może gra będzie od teraz droższa...
Z jakiego powodu GoG miałby być wyłączony? To platforma CDP. To jakby Activision wyłączył funkcjonalność multi na CoDach w Battle.Necie :)

Co do drugiego pytania: ciężko powiedzieć, nie robiłem śledztwa a nazewnictwo z ogłoszenia pozostawia cień wątpliwości-
free for everyone who already owns the game.
Jeśli ja miałbym postawić Big Milka to wybrałbym opcję taką, że kopie zarejestrowane/kupione cyfrowo po dacie premiery tego uaktualnienia będą musiałby mieć dokupione coś jak w przypadku innych takich sytuacji (dość normalne na konsolach).
Ale to przeczucie może 55-60% w tą stronę, to by było dziwne jak na CDP. Niemniej jeśli to było by free dla każdego to napisali by skrótowo 'free dla wszystkich', bez niedpowiedzień.
Awatar użytkownika
Predator

Gottwald pisze: 16 lis 2022, o 19:20
Dandyl pisze: 16 lis 2022, o 18:55 Update do wersji next-gen obejmuje Wieśka 3 zakupionego na gogu?

Z jakiego powodu GoG miałby być wyłączony? To platforma CDP. To jakby Activision wyłączył funkcjonalność multi na CoDach w Battle.Necie :)

Co do drugiego pytania: ciężko powiedzieć, nie robiłem śledztwa a nazewnictwo z ogłoszenia pozostawia cień wątpliwości-
free for everyone who already owns the game.
Jeśli ja miałbym postawić Big Milka to wybrałbym opcję taką, że kopie zarejestrowane/kupione cyfrowo po dacie premiery tego uaktualnienia będą musiałby mieć dokupione coś jak w przypadku innych takich sytuacji (dość normalne na konsolach).
Ale to przeczucie może 55-60% w tą stronę, to by było dziwne jak na CDP. Niemniej jeśli to było by free dla każdego to napisali by skrótowo 'free dla wszystkich', bez niedpowiedzień.
Nie myślałem, że gog zostanie wyłączony, ale jestem nieprzyzwyczajony do takiej hojności i to na PC.
Gdybym miał zgadywać, to wycofają starą wersję gry albo podniosą cenę skoro darmowy upgrade.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

CD-Projekt bardzo potrzebuje pozytywnego PR-u, a poza tym mają już dość długą historię darmowego wsparcia swoich gier - ogromne patche do W1 i W2, nazwane Edycjami Rozszerzonymi, były dostępne za darmo, do W3 poza dwoma dużymi dodatkami też wszystko było darmowe, CP poza Phantom Liberty też wszelkie nowości ma za darmo. Tutaj nie będzie inaczej. Może Wiedźmin 3 przez jakiś czas będzie mieć mniejsze obniżki, ale nie sądzę, by ten remaster miał inny cel, niż zarobić na siebie oraz stanowić promocję gier CDPR - aktualnych i przyszłych. Pewnie za jakiś czas GOTY znowu będzie po 3 dyszki na PC i 4 na PSN. Pamiętajmy, że rynek już dość mocno się nasycił Wiedźminem 3 - sprzedano ponad 40 mln egzemplarzy.
Ci użytkownicy podziękowali Christoph za ten post:
Dandyl
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Wiedźmin - Przegląd recenzji z czasopism o grach
https://www.youtube.com/watch?v=tBO8VxBwQZg
ODPOWIEDZ