Witam, byłem zmuszony wymienić mój oryginalny zasilacz od laptopa lenovo na nowy, kupiłem ten:
https://laptopmarket.pl/pl/p/Zasilacz-L ... 1%2C7/1294
Parametry ma oczywiście identyczne ze starym zasilaczem i odpowiednie dla mojego laptopa. Jednak gdy laptop jest podłączony to touchpad działa niepłynnie, zacina się, czasem całkowicie nie reaguje. Gdy podłączę stary, oryginalny zasilacz wszystko po chwili (lub po resecie) wraca do normy. Zaktualizowałem sterownik touchpada, zresetowałem laptop, BIOS mam aktualny, jednak problem wciąż występuje. Aktualnie nie zauważyłem żadnych innych problemów, jednak tu rodzi się drugie pytanie - czy powinienem używać tej ładowarki skoro najprawdopodobniej to jej wina i nie będzie to miało złego wpływu na inne komponenty?
Po wymianie zasilacza problem z touchpadem
- Podziękował: 349 razy
- Podziękowania: 343 razy
Próbowałeś przeszukać anglojęzyczne fora w celu rozwiązania swojego problemu? Widzę, że jest on dość często spotykany. Wiele postów mówi o problemach z uziemieniem (proponowanym rozwiązaniem jest trzymanie palca drugiej ręki na obudowie kiedy dotykasz touchpada). Niektórzy też, że może to być po prostu uszkodzenie zasilacza. Jeden użytkownik napisał, że pomaga wciskanie guzika esc, choć może to zabrzmieć głupio.Adam1233 pisze: 23 kwie 2025, o 15:55 Jednak gdy laptop jest podłączony to touchpad działa niepłynnie, zacina się, czasem całkowicie nie reaguje. Gdy podłączę stary, oryginalny zasilacz wszystko po chwili (lub po resecie) wraca do normy.
Widzę, że na tej stronie internetowej oferują 30 dniową wymianę sprzętu, może skorzystaj z tego? Albo kup inny model a ten po prostu zwróć jeśli jeszcze nie minęło 14 dni.