Bugi i błędy w Bazarze

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 182 razy
Podziękowania: 179 razy
Kontakt:

DywanPerski pisze: 12 lut 2025, o 14:34
alesorius pisze: 12 lut 2025, o 14:21 Nie moge sie zalogowac na bazar, czy to jest jakis grubszy issue? Ktos tez tak ma?
Generalnie wyskakuje mi blad, ze logowaine sie nie powiodlo i zebym sprobowal pozniej. Probowalem na dwoch roznych komputerach w przeciagu kilkunastu minut i mam tak samo.
Podobno Steam ma jakieś problemy:
https://gg.deals/announcement/steam-ope ... als-users/
Dzieki wielkie za odpowiedz. To musze poczekac. :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

alesorius pisze: 12 lut 2025, o 14:21 Nie moge sie zalogowac na bazar, czy to jest jakis grubszy issue? Ktos tez tak ma?
Generalnie wyskakuje mi blad, ze logowaine sie nie powiodlo i zebym sprobowal pozniej. Probowalem na dwoch roznych komputerach w przeciagu kilkunastu minut i mam tak samo.
Nie działa logowanie przez Steam. Jest to wina... Steama. Zapewne problem zostanie wkrótce rozwiązany. Więcej o OpenID przeczytać możesz m.in. tutaj: https://gg.deals/announcement/steam-ope ... als-users/

Odpowiadając na kolejne pytanie, wykluczenie logowania na Bazar za pośrednictwem Steama wymagałoby od nas gruntownej przebudowy platformy.
Ci użytkownicy podziękowali spooklevski za ten post:
alesorius
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

A u mnie bazar sie nie aktualizuje od dluzszego czasu gdy wybieram zeby ukryj posiadane gry i pokaz tylko gry z wishlisty, 2tyg albo dluzej juz chyba, ciagle te same gry sa na gorze listy. Jak wylacze te 2 opcje to inne gry jako pierwsze pokazuja mi sie w z wishlisty. Wylogowanie i ponowne zalogowanie, aktualizacja i synchronizacja wszystkiego nie pomogla.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Mam podobnie - jednak jak się kliknie ręcznie na "Data: od najnowszych", to już sortuje odpowiednio. Mogłoby powrócić automatyczne wybieranie tej opcji (albo - wcześniej wybranej), bo teraz tytuły są na wstępie układane alfabetycznie.
Ci użytkownicy podziękowali JackyKnox za ten post:
DreamerDream
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Kontakt:

Faktycznie, przy sortowaniu pisze ze niby jest od najnowszych ale ktos zepsul ten mechanizm najwyrazniej w aktualizacji bo dopiero ponowny wybor tego samego pokazuje gry odpowiednio.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Czesc, mial ktos moze podobny blad na bazarze?
Załączniki
bazar.jpg
bazar.jpg (127.28 KiB) Przejrzano 2759 razy
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Symbiot pisze: 4 kwie 2025, o 00:47 Czesc, mial ktos moze podobny blad na bazarze?
Tu nie ma żadnego błędu. Nie, to jest "ficzer", a nie błąd. Trzeba z tym żyć albo sprzedawać pojedynczo.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Ale o co chodzi? Że masz 10 transakcji, a 9 reputacji? Z jednym kupującym/sprzedającym możesz otrzymać tylko +1 w ciągu 24 godzin. Niezależnie od tego ile pozytywnych transakcji zamkniesz. Dlatego przy dawaniu komentarza kończącego zawsze jest napisane +0 albo +1. Jak napisano powyżej - to ficzer, który przeciwdziałał szybkiemu nabywaniu fałszywej reputacji przez oszustów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Rozumiem, bede w takim razie pamietac na przyszlosc. Dzieki za wyjasnienie.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Quoyque pisze: 23 maja 2024, o 19:52 Pomogło! Już nie ląduje w spamie. Wielkie dzięki - reakcja błyskawiczna! Tak trzymać :piwo:
Cześć! Problem wrócił bodajże wczoraj, albo nawet przedwczoraj już. Maile z bazaru lądują w SPAMie na poczcie GMail. Gdyby ktoś na to zerknął będę wdzięczny :piwo:
EDIT: Swoją drogą, ciekawe, że znowu w analogicznym okresie się to pojawia - końcówka maja. Może skończyła się ważność jakiegoś tokenu, czy innego dziadostwa ;-)
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

Quoyque pisze: 26 maja 2025, o 12:55
Quoyque pisze: 23 maja 2024, o 19:52 Pomogło! Już nie ląduje w spamie. Wielkie dzięki - reakcja błyskawiczna! Tak trzymać :piwo:
Cześć! Problem wrócił bodajże wczoraj, albo nawet przedwczoraj już. Maile z bazaru lądują w SPAMie na poczcie GMail. Gdyby ktoś na to zerknął będę wdzięczny :piwo:
Zdjąłem adres w blacklisty, za chwilę maile powinny zacząć normalnie przychodzić. Dzięki za zgłoszenie.
Quoyque pisze: 26 maja 2025, o 12:55 EDIT: Swoją drogą, ciekawe, że znowu w analogicznym okresie się to pojawia - końcówka maja. Może skończyła się ważność jakiegoś tokenu, czy innego dziadostwa ;-)
To jest faktycznie ciekawe spostrzeżenie, bo w 2023 i 2022 (wcześniej już nie sprawdzałem) był ten sam problem z tym samym providerem (Spamhaus). Wydaje mi się że ta prośba o zdjęcie o adresu z blacklisty jest ważna rok, i później znowu nas blokują...
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Super! Dzięki za szybką reakcję. Działa już tak, jak powinno: wiadomości nie lądują w spamie.
Zobaczymy za rok, czy się sytuacja powtórzy. Jeszcze raz dzięki!
ODPOWIEDZ