Szukam starszej gry

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 0

W gre gralem w okolo 2006-2008r
Z tego co pamietam to byla to gra singleplayer ,byly tam poziomy trudnosci(z jednej mapki przechodzilo sie na kolejna i zaczynalo od nowa)
Kamera z gory
Taki troche bajkowy kilmat
Zdobywalo sie wioski i mozna bylo tam wytwarzac takich gigantycznych ludzi/cyklopow ,ktorzy oczywiscie wiecej bili, no i wieciej nie pamietam niestety :mrgreen:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 10 razy

to napewno HOMM(heroes and might magic) pewnie 2 część albo 4 bo tam jest najbardziej bajkowy klimat
Ci użytkownicy podziękowali kiarol99 za ten post:
DominikGracz
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 9 razy
Podziękowania: 10 razy

Może SpellForce 2?
Ci użytkownicy podziękowali Funaki za ten post:
DominikGracz
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 14 razy

Age of Mythology?
Ci użytkownicy podziękowali yairobe za ten post (w sumie 2):
DominikGraczaxahus
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 25 razy
Kontakt:

Może coś z tych propozycji
https://www.mobygames.com/game/genre:st ... re/page:1/

bardziej szeroko
https://www.mobygames.com/game/genre:fa ... re/page:1/

pewnie nie, ale Polanie 2/KnightShift zobacz, że ma tylko Diagonal-down, a nie ma Isometric.
Ci użytkownicy podziękowali Dyziom za ten post:
DominikGracz
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Giganty były w "Saga: Gniew Wikingów" - a nuż to będzie to.
Ci użytkownicy podziękowali JackyKnox za ten post:
DominikGracz
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy

Zobaczę w wolnej chwili
Dziękuję za odpowiedzi szczerze nie spodziewałem się ich tak szybko i myślałem że dostanę powiadomienie na maila że ktoś odpisał :D
Po zobaczeniu odpowiedzi ,niestety nadal nie ma tutaj tej gry
To byla bardzo prosta gra ,byc moze dodawana za darmo w gazetkach jak to kiedyś bywało
Powiedzmy takie plemiona tylko jeszcze bardziej uproszczone,bez budowania tego srodka w wiosce tylko same potworki sie budowalo a na sam koniec przechodzilo sie na kolejny poziom(kolejna plansza ,bylo ich kilkanascie)
Gra byla bardzo prosta bo ja przechodzilem majac z 7-8 lat ,jedna plansza trwala kilka minut
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2025, o 00:49 przez DominikGracz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 182 razy
Podziękowania: 179 razy
Kontakt:

Warlords Battlecry 2? :P
Awatar użytkownika
Łowca

W połowie pierwszej dekady XXI wieku (około 2006–2008 roku) pamiętam, jak grałem w jednoosobową grę strategiczną z kamerą z góry i baśniową atmosferą, w której celem było zdobywanie wiosek i tworzenie z nich gigantycznych wojowników lub stworzeń przypominających cyklopy, by toczyć bitwy. Każda mapa miała swój własny poziom trudności, a po ukończeniu jednej przechodziło się do kolejnej i zaczynało od nowa. Czy ktoś wie, co to może być za gra?
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

ema21 pisze: 20 sie 2025, o 11:40 W połowie pierwszej dekady XXI wieku (około 2006–2008 roku) pamiętam, jak grałem w jednoosobową grę strategiczną z kamerą z góry i baśniową atmosferą, w której celem było zdobywanie wiosek i tworzenie z nich gigantycznych wojowników lub stworzeń przypominających cyklopy, by toczyć bitwy. Każda mapa miała swój własny poziom trudności, a po ukończeniu jednej przechodziło się do kolejnej i zaczynało od nowa. Czy ktoś wie, co to może być za gra?
Kojarzy mi się z Majesty
Ci użytkownicy podziękowali Nesus za ten post:
ema21
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

ema21 pisze: 20 sie 2025, o 11:40 W połowie pierwszej dekady XXI wieku (około 2006–2008 roku) pamiętam, jak grałem w jednoosobową grę strategiczną z kamerą z góry i baśniową atmosferą, w której celem było zdobywanie wiosek i tworzenie z nich gigantycznych wojowników lub stworzeń przypominających cyklopy, by toczyć bitwy. Każda mapa miała swój własny poziom trudności, a po ukończeniu jednej przechodziło się do kolejnej i zaczynało od nowa. Czy ktoś wie, co to może być za gra?
Rise of Nations: Rise of Legends?
Ci użytkownicy podziękowali otilbap za ten post:
ema21
Awatar użytkownika
Łowca

Nesus pisze: 20 sie 2025, o 17:12
Kojarzy mi się z Majesty
Dzięki
Awatar użytkownika
Łowca

otilbap pisze: 21 sie 2025, o 16:32
Rise of Nations: Rise of Legends?
To było Majesty
ODPOWIEDZ