Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: povi
Podziękował: 157 razy
Podziękowania: 110 razy
Kontakt:

Wtedy stary kupon zniknie (jeśli się go miało) a nowy nie wskoczy (może to zmienią). Trzymam pauzę na wszelki wypadek.
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

Povi^ pisze: 17 gru 2024, o 22:26 Wtedy stary kupon zniknie (jeśli się go miało) a nowy nie wskoczy (może to zmienią). Trzymam pauzę na wszelki wypadek.
Dokładnie, bo jeśli ktoś już ma grudniowy Choice to pauza poleci na styczeń 2025. Wtedy kupon zniknie, ALE poprzedni kupon też sprawiał wiele problemów i zastąpili go specjalnym kodem, który działał już u wszystkich, wiec może teraz też tak będzie :)
Ci użytkownicy podziękowali Nesus za ten post:
Kotar
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 254 razy
Podziękowania: 194 razy
Kontakt:

Dałem pauzę, pewnie nici, ale co mi tam xD Mam wzięty grudniowy choice, kupon wykorzystany, a oni mi trąbią przy pauzie, że stracę kupon, który i tak jest już zużyty ^^
Ci użytkownicy podziękowali RedEvil za ten post:
Kotar
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 0

Kontaktowałem się z supportem choice - czy w sytuacji kupienia grudniowego choice można zaaplikować kupon z promocją świąteczną, ze stratą tj. 5 miesięcy zaczynając od stycznia. W mojej sytuacji miałem poprzedni kupon, więc grudzień i tak wyszedł mnie te 6,49 euro.
Niestety, ale dostałem odpowiedź negatywną - jeśli kupiłeś już paczkę, to nie możesz skorzystać z oferty :)
No nie zachęcają, by kupować te ich paczki na starcie.
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

Galahad pisze: 21 gru 2024, o 22:48 Kontaktowałem się z supportem choice - czy w sytuacji kupienia grudniowego choice można zaaplikować kupon z promocją świąteczną, ze stratą tj. 5 miesięcy zaczynając od stycznia. W mojej sytuacji miałem poprzedni kupon, więc grudzień i tak wyszedł mnie te 6,49 euro.
Niestety, ale dostałem odpowiedź negatywną - jeśli kupiłeś już paczkę, to nie możesz skorzystać z oferty :)
No nie zachęcają, by kupować te ich paczki na starcie.
To zabawne, ale wiele osób w komentarzach pisało, że po kupieniu grudniowej paczki ze starego kuponu, anulowali subskrypcję, a następnie powrócili do usługi z kodem DEC24. Ponownie pobrało im 6,49€, ale już na styczeń (kolejna automatyczną płatność mają na 25 lutego). Jednak ważność ich kuponu kończy się tak samo jak u osób, które kupiły grudzień w ramach nowego kuponu. Oznacza, to że jednak da się zaaplikować zniżkę ze stratą jednego miesiąca, czyli mieć kolejne 5 miesięcy po 6,49€ z majem włącznie (kupon kończy się 3 czerwca o godzinie 18:59:59, czyli na sekundę przez startem czerwcowej paczki) :D
Ci użytkownicy podziękowali Nesus za ten post (w sumie 6):
ToxiczoKotarGalahadsempie44DywanPerskiTheLastJedi
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 375 razy
Podziękowania: 417 razy
Kontakt:

Dzięki, działa

Link z którego brałem
https://www.humblebundle.com/membership ... romo=dec24
Ci użytkownicy podziękowali Toxiczo za ten post (w sumie 8):
kamil_999666HaazheelGalahadgrrozznysempie44HardcoreexTheLastJedimuniek1555
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

A tu późno informacje o promce dotarły. Każdy pod artykułem na ŁG już zdążył się zaopatrzyć :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

Link od Toxiczo działa. Anulowanie subskrypcji > Wznowienie z linki > pobiera za styczeń 6,49 > kolejna płatność w lutym również 6,49...
Ci użytkownicy podziękowali kamil_999666 za ten post:
muniek1555
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 0

Rzeczywiście jest tak jak piszecie - po skorzystaniu z linku od Toxiczo przeszedłem transakcję, kasę pobrało 6,49 euro a w ustawieniach membership widnieje, że następna opłata 23 lutego.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Link to humblowy koszyk z zaaplikowanym już kodem DEC24 (można tam dotrzeć na wiele sposobów; klik po anulowaniu "Rejoin" lub jak ktoś nie ma anulowanego suba to wchodzi w giftowanie Choice komuś i odznacza gift, ma to samo, bez opcji zakupu). Według strony tej promocji oferta jest dla nowych, na pauzie i na cancelu. W drugim przypadku coś nie wyszło, bo wiele osób kończyło w tym miesiącu poprzedni kupon. Zostaje opcja trzecia, zapisanie się do tej grupy działa, a nawet nie resetuje zniżki i płatność jest "na zapas".

Support widocznie odpisuje przewrotnie, bo z komentarzy pod artykułem można było się dowiedzieć, że system faktycznie rozpoznaje i dokonuje płatności naprzód za styczeń (czyli potwierdzają, że nie jest to błąd). Oby już kolejne kupony normalnie wpadały na konto :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 29 razy
Kontakt:

Działa, bardzo dziękuję za informację. Jako, że wziąłem czojsa na samym początku grudnia, to myślałem, ze niestety zniżka mnie ominęła.

Your next bill is for €6.49 on February 23, 2025
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Povi^ pisze: 22 gru 2024, o 11:02 Link to humblowy koszyk z zaaplikowanym już kodem DEC24 (można tam dotrzeć na wiele sposobów; klik po anulowaniu "Rejoin" lub jak ktoś nie ma anulowanego suba to wchodzi w giftowanie Choice komuś i odznacza gift, ma to samo, bez opcji zakupu). Według strony tej promocji oferta jest dla nowych, na pauzie i na cancelu. W drugim przypadku coś nie wyszło, bo wiele osób kończyło w tym miesiącu poprzedni kupon.
Nie wyszło bo całość jest i była przeznaczona dla klientów którzy zaczną promkę od grudnia WŁĄCZNIE, termin wygaśnięcia kuponu wskazuje na to jednoznacznie - jest on aktywny tylko do końca majowego.
Zatem akcja z płatnością "na zapas" to błąd w matrixie, który to co najwyżej post factum został - miejmy nadzieję - pozytywnie klepnięty przez Humbla. Być może dlatego, że bez niej biorących udziału w tejże promce byłoby wyjątkowo mało...?

Notabene śmieszne w tym wszystkim jest to, że największy hype generuje ta akcja tutaj w EU a to w związku z wesołym przelicznikiem euro na dolara, jaki działa w Humble... ale tylko podczas płatności miesięcznej. 12$=10EUR, 8$=6,5 EUR... itp
Ale gdy niedawno można było sobie kupić też promocyjnego roczniaka to wtedy się okazywało że za cały rok promocyjne 99$=93EUR. Śmierć eurofrajerom którzy się wtedy na to skusili :E
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 215 razy
Podziękowania: 122 razy
Kontakt:

Toxiczo pisze: 22 gru 2024, o 00:07 Dzięki, działa

Link z którego brałem
Zadziałało wielkie dzięki :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 64 razy
Kontakt:

Trochę się pogubiłem. Jeśli jeszcze nie zapłaciłem za Grudzień to co powinienem zrobić?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

woda85 pisze: 23 gru 2024, o 13:49 Trochę się pogubiłem. Jeśli jeszcze nie zapłaciłem za Grudzień to co powinienem zrobić?
Jak jeszcze nie kupiłeś grudniowej paczki, to zrób dokładnie to, co jest opisane w tym artykule (instrukcja ze screenami):
https://lowcygier.pl/bundle/swiateczna- ... st-256-zl/
Ci użytkownicy podziękowali Noir za ten post:
woda85
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Link z którego brałem
czyli przy tym sposobie 6,49 EUR i styczniowy bundel w plecy?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

Anomander Rake pisze: 23 gru 2024, o 14:27

Link z którego brałem
Nie. Po prostu płacisz za niego teraz "z góry", a w styczniu gdy będzie dostępny tylko odbierzesz klucze już bez płacenia.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 14 razy

Nie wiem czy było, ale zobaczcie czy nie macie wystawionych:
ATTENTION: We have run out of Steam keys for LISA: Complete Edition. We are getting more ASAP. We will have Steam keys for you as soon as they are available again!
ATTENTION: We have run out of Steam keys for A Plague Tale: Innocence. We are getting more ASAP. We will have Steam keys for you as soon as they are available again!
ATTENTION: We have run out of Steam keys for Metal: Hellsinger. We are getting more ASAP. We will have Steam keys for you as soon as they are available again!
ATTENTION: We have run out of Steam keys for Chorus. We are getting more ASAP. We will have Steam keys for you as soon as they are available again!
ATTENTION: We have run out of Steam keys for Scars Above. We are getting more ASAP. We will have Steam keys for you as soon as they are available again!

/////////////////////////////
Kolejny temat, czy myślicie, że Hogwart legacy będzie w najbliższych miesiącach?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 34 razy
Kontakt:

Noir pisze: 23 gru 2024, o 14:33
Anomander Rake pisze: 23 gru 2024, o 14:27

Link z którego brałem
Nie. Po prostu płacisz za niego teraz "z góry", a w styczniu gdy będzie dostępny tylko odbierzesz klucze już bez płacenia.
no ale jedno jest dziwne bo w zakladce purchases nie widnieje mi january choice ani december choice x2 ?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

maklo99 pisze: 23 gru 2024, o 19:22 no ale jedno jest dziwne bo w zakladce purchases nie widnieje mi january choice ani december choice x2 ?
Styczniowy jeszcze nie wyszedł a grudniowy nie będzie podwójnie widniał. Za to jest informacja o opłaconym kolejnym miesiącu:
https://www.humblebundle.com/user/subsc ... ly/billing
Next Billing Date February 23, 2025 at 10:00:00 AM PST (your next month has already been paid)
Ci użytkownicy podziękowali Povi^ za ten post:
Kotar
ODPOWIEDZ