TV - do domowego użytku

Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Hej
Szukam TV do nowego mieszkania. Do normalnego użytkowania domowego - platformy streamingowe, telewizja i granie na konsoli. Nie znam się na tym w ogóle, stąd ten temat.
Wymagania laika telewizyjnego:
  • 3 lub 4 gniazda HDMI
  • 55 cali (tylko i wyłącznie)
  • bluetooth
  • WiFi
  • funkcje AI zbędne
  • standard VESA
  • jakaś forma smartTV
  • obsługiwanie grafiki gier na konsoli Xbox Series X - czyli raczej gniazdo HDMI 2.1, HDR, 4K itd.
  • na początek bez soundbara, może dokupię w przyszłości jak finanse pozwolą
Cena jaką chcę wydać to 2500 do max 3000 zł. Górna granica to max maxów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

W zeszłym roku jak szukałem swojego TV to zainteresowały mnie produkty mało znanej ukraińskiej marki KIVI. Mają bardzo dobre opinie i świetny stosunek cena/jakość, o ile nie szukasz topowego sprzętu z wypasionym wyposażeniem i nie celujesz w więcej niż 60Hz to powinieneś być zadowolony. Najważniejsza rzecz czyli obraz jest fantastyczny. Za mniej niż 1800 wydają się jak najbardziej ok.

Sam posiadam starszy model 43" i nie mogę narzekać, do moich wymagań jest niemal idealny. Największym minusem dla mnie był dołączony do urządzenia bardzo ubogi w przyciski pilot (nie miał chociażby tych czterokolorowych i zmiana np. nazw poszczególnych kanałów telewizyjnych wymagała korzystania z apki w telefonie) ale dokupiłem na Alle drugi oryginalny za kilkadziesiąt złotych i sprawuje się znakomicie (a zamienniki bez funkcji głosowej są znacznie tańsze).

Dostępne są np. w Media Ekspert co jest dobre o tyle, że zamawiasz odbiór w sklepie i przy tobie go uruchomią.
ODPOWIEDZ