Hejka

stworzyłem taki temat by podzielić sie z Wami swoimi przeżyciami z MICROSOFT XLIVE który jest już unsupported/niewspierany, a ja go używam do dziś i jest bardzo znaczący w moim gameplayu. Ten temat zrobiłem bo ostatnio kupiłem gre na allegro PC DIRT3 i mam pewne zastanowienie?. Zaczne od samego początku. 10,8 lat temu jak xlive już był nieużywany tworzyłem profil offline xlive, mam też prócz windowsa 10, Viste 32bity, i na Viście tworzyłem pamiętam konto offline live, tworzenie było bardzo łatwe, włączałem na klawiaturze "HOME" i pokazywało sie w czasie włączenia gry okienka graficzne z opcjami utworzenia profilu, nawet dodawało sie swój avatar pamiętam z dostępnych i miało sie liste offline gier które sie posiadało ok, spoko. Wtedy wszystko poszło super, teraz mam pewien problemik

, jeśli chodzi o DIRTA3 i TYLKO. Czas teraźniejszy około 2 lat przód tył xd, teraz instaluje gre, gra oryginalna oczywiście,
mój sposób 2 pliki wklejam xlive z neta ściągnąłem i do folderu z grą bo gra krzyczy na początku jak odpalam ikonke z grą że nie ma xlive i od wklejenia tych 2 plików zapisuje
sejwy w grze i jest ok xd, tak mam w przypadku prawie każdej gry prócz DIRT3, na RESIDENT EVIL 3 DZIAŁA, DIRT2 DZIAŁA, NA F1 2010 DZIAŁA, NA Damnation DZIAŁA, na 10, i sejwuje, i jeszcze na jakiś 3 grach o których zapomniałem xd, teraz w 2024 zainstalowałem te instalki xlive na 10 i nic, nawet podczas gry jak wćisne "HOME" nic sie nie pojawia by utworzyć profil offline. Do folderu z grą DIRT3 wklejałem te 2 pliki xlive i nie działa magia nie sejwuje sie gra, nawet próbowałem sciągać sejwy z neta by mieć już wszystko odblokowane i może pomyślałem by mi samo profil zaczeło sejwować ale nic, profil odczytuje, ale jak go biore jest "files corrupt" i nawet jak próbuje zrobić "new" profile w grze jest "failed". Jeszcze ważne jest to że nic nie chce wklejać w pliki w c/windows system 32 czy inne foldery systemowe, bo można tylko coś zepsuć lol, tylko bezpieczne miejsca jak moje dokumenty czy od razu do folderu z grą,

, jak ktoś borykał sie z tym samym zastanowieniem i to rozwiązał na 2024, to może jakieś sprawdzone linki i opis fajnie by było sie podzielić tajemnicą na windowsie 10 xd,dorzucam screeny by naprowadzić o co mi chodzi bo troche chaotycznie napisałem sorx ale mam nadzieje że jeśli to czytasz uda ci sie rozszyfrować moje hieroglify